Wednesday, December 29, 2010

\0-o/ nak wat surprise kat kawanla ... nak bg cupcake .. how ???

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 29, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post

aduh!!! kenapa takleh nak post lagi ni .... marah ni marah ni ....

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 29, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post

Tuesday, December 28, 2010

wa .... dah tuka layOut pun still xleh nak pOst ke .... why my blOg ni .... eeEeee ....... stress !!!

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 28, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post

kenapa tak boleh post nie ??? bOleh tulis tajuk je ke ???

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 28, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post

Wednesday, December 15, 2010

\0-o/ hari jadi saya hari ini ...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 15, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
assalamualaikum semua ...

hari ini 15 dec 2010 - rabu
hari ini adalah hari jadi saya ... malam tadi my hubby balik keje terus wish kat saya ... bestnye ... terima kasih hubby sebab ingat my besday ...

kat FB plak ... pergh!! ramai gile yang wish ... senang hati sangat walaupun hati tak bape nak senang ...
hari ini genap saya 24 tahun ... dengan status baru saya menyambut hari jadi saya ... wahu ... sangat ske ...

Alhamdulillah Allah masih lagi beri peluang kepada saya untuk menjalani hidup di atas muka bumi ... bagi saya peluang untuk bermuhasabahkan diri ... bertaubat kepadaNya ...
tibe2 saya teringin nak makan kek la... kan best kalau saya pandai buat kek sendiri ... huhu

apa pun ... selamat hari jadi kepada saya ...
Moga Allah Merahmati UmatNya ... Amin

Friday, December 10, 2010

\0-o/ selamat pengantin baru saya ... hehe

Posted by kami zuzi ... at Friday, December 10, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam semua...
tetibe je mOod tu dtg nak uplOad gamba saya dah jadi pengantin ... macam tak percaya pun ada ... dan ada juga yang tak percaya saya dah kawen kan ...
terima kasih mr suami kerana menerima saya dengan seadanya ...

terima kasih semuanya terutama buat family yang tersayang, yang banyak bertungkus lumus dan berpenat lelah untuk majlis saya ... alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan selamat ... amin

hujan rahmat dipetang jumaat pada 26 nov 2010 telah menyaksikan majlis pernikahan kami yang berjalan dengan selamat ...

juga disaksikan dengan saudara mara ... adalah tersangat ramai ... hanya debaran yang dirasai ... tak mampu nak di cakap dengan kata2 ... adalah sangat sayu hati ini dirasakan ...

ni masa majlis saya dan suami (zla n zul) - 27 nov 2010 ...

lagi satu gambar kami outdoor photoshoot ...
saksikan ..


hanya ini sahaja ... doakan kebahagiaan kami hingga ke syurga abadi ... amin

Wednesday, December 8, 2010

\0-o/ setelah bertukar status ...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 08, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam semua
wah! sudah lama tidak mengupdate blOg ku ini ... lululu 
setelah bertukar status bermula 26 nov 2010 - jumaat dari single - married ...

huhu ..
kehidupan selepas berkahwin adalah lebih mencabar ...
ada suka ada duka
so, pada sesiapa yang nak berkahwin kena perlu betul2 bersedia mental dan fizikal ...

memasak itu penting ... huhu ... jangan jadi cam saya , nasi menjadi bubur ... mendapat suami yang tak cerewet... nasib di telan gak ...kikiki ...maaf mr suami ...
tapi mr suami masak sedap ... huhu ....

hari ni 8hb dec 2010  baru den setat keje ... dengan malasnya dengan gaji yang tak masuk lagi ... hurm ...

Friday, November 19, 2010

*-* asyik lupa je la...

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 19, 2010
Reactions: 
3 comments Links to this post
salam
sejak menjak aku nak jadi bride to be nie...asyik lupa je la manyak mende...
lagi2 yang berkait dengan opis, kena tlis nie...kalau tak memang banyak yang terskip la....
eh, pening la kepala aku gini...
mana nak pk dah...

Tuesday, November 16, 2010

*-* camne nk jd "bride to be" yg hepi...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 16, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
erm... apala.. bride to be ni kan.... eyes nye swallOw... so craziey kan...
how tO be "bride tO be" yg hepy eik ???


pleaseeeeeeeee.... dOwn!!

Friday, November 12, 2010

*-* walimatul urus KAMI .. zz

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 12, 2010
Reactions: 
3 comments Links to this post
salam semua...
wah! saya annOunce dulu kat blOg ...sebab, kat blOg tak bape nak surprise sangatkan ...
kat FB plak nex week...

saje je nak menggedix kOt nak kabo2 kat blOg..
cuma nak bgtahu je...pada 26 November 2010 ... sabtu ...


semoga majlis kami berjalan dengan baik. doakan...amin...


*-* mana best eik ? english ke malay

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 12, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
erm
duk tinggal 2minggu lebih kot...tapi, dah jadi bercelaru nak decide yang mana..hehe
english ke malay

tapi tetap putih...putih suci bersih.. i like ...
kalau english, more simple, kalau malay, more to complicated.. 

dua2 jela...mana satu eik?

*-* pagi yang rasa nak marah!!!

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 12, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
haish! rasa nak marah sebab banyak perkara...
antaranya, result exam aku bulan mei 2010 masatu yang tak diupdate2 lagi...sudah report pun tak gak buat keje...ni yang nak marah nie

pastu nak marah lagi pasal baju tuuuuuuuttt saya yang tak siap lagi katanya... huhu...isau nye kalau baju tu kecik sangat ke.. dahla keding...ish2....
nnt kena marah plak dengan sidia...tidak!!
pastu apa lagi eik sebab aku marah nie...erm, sampai dah lupa...

tapi kelaka la....boleh aku bangun lambat tadi...7.30pg baru aku bangun..pastu tunggu hosmet mandi, 7.40 baru turn aku mandi, pastu siap cepat2...macam katun..haha

pastu sampai opis lambat 5 minit jer..terrOr kan...
huhu...
so, pas ni boleh bangun lambat agi...selalu ada org kejut...hari ni dia tak kejut..takpe, tak salahkan pun...takkan nak harap org kejut kot hari2...banyak cantik muka kamu...lempang nnt..
haha...kalau marah, buat apa eik best...
marah org balik la...mesti best kan...i like to make someone mad... hahaha

Wednesday, November 10, 2010

*-* bile time2 gini, mimpi pun pelik2 ...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 10, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam semua
kelaka la aku ni... apa la yang otak aku pk kan sebelum tido, tapi yang pasti malam tadi tido best ... sebab semalamnya tak cukup tido, jadi bila mata dah ngantuk, kepala plak dah ada di atas bantal... tutup lampu, message2 tersayang terus tido...
boleh aku mimpi aku nak tunang ... plak tu, pakaiannya cantik giler la... gamaknya macam nak kawin dahla... hahaha

pastu paling kelaka... tetamu dah sampai, tapi aku tak siap lagi... boleh lagi kejar2 sana sini...
baju tak iron lagi, tudung la semua... kelaka la betul...

last2 aku terjaga..potong stim betul la...
tapi aku ase kelaka la... haha

Tuesday, November 9, 2010

*-* salahkah aku ...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 09, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
banyaknye dugaan di saat hari2 itu bakal menjelma ...

tetapkanlah hati kami berdua Ya Allah
jauhilah kami dari perkara yang sukar kami tempuhi Ya Allah

semoga kami terus tabah dan sabar menerima segalanya Ya Allah

*-* persediaan ???

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 09, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
aduhai...cukupkah persediaan ku ???
persediaan apakah itu ???

jeng jeng jeng ...
segala macam rasa sepatutnya ada, tapi macam tak rasa apa2 jer... haha... bOleh ke camtu ???

tinggal lagi mcm tak sampai 3 minggu jer ... yeke ???

Monday, November 8, 2010

*-* memang aku rasa sakit hati ...

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 08, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
erm, memang aku rasa sakit hati tak tentu pasal nie..
mati2 la aku ingat gaji dah masuk... tapi, upenye belum... nie dah 8hb...
patutkah aku laporkan pada yang berkenaan...
sebab aku rasa macam sakit hati sangat kot...

semakin takut ni...
erm...
tak tahu la apa nak jadi... perlukah aku bekerja di tempat biasa2 sahaja...
aduh...dahla memang tengah nak guna duit ni...time ni la dia nak buat hal...

nie la jadinya jika hanya bergantung pada org...
mungkin ada yang lebih teruk nasibnye dari aku... aku tahu... tapi aku macam takleh nak terima la...

pening aku ni....
eee...sakit hati tau...

Thursday, November 4, 2010

*-* hepi deepavali

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 04, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
hepi deepavali to all ...especially indian ...


ingat deepavali, ingat plak maruku...dapnye... kuih batu eik...ala, yang kacang hijo tu...yang kalau baling kat dinding pun tak pecah..hebat kOoo

macam ne nak makan eik? ntah, aku pun tak tahu... haha

jap, aku try gOogle kuih batu...eh, yela kot namanye kuih batu...haha..ala takde..salah nama kOt...nnt nak wat entry tajuk : kuih deepavali... 

Wednesday, November 3, 2010

*-* tinggal lagi beberapa minggu jer...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 03, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
wahu wahu...
kenapa eik aku selamba jer...padahal tinggal lagi beberapa minggu jer.. tak lama dah lagi...
preparation pun tak siap lagi...
boleh tak taknak pk ???
tak ske la pk pk pk .... tapi kena kot ...
kOrang tOlOng pk kan bagi pihak aku... aku suh, sO, kOrang janganla nak bantah cakap aku ok...!!

hahaha...
itu tak beli lagi, ini tak cari lagi, itu tak tempah lagi, ini tak cari lagi ... bis la...pening!
 

Tuesday, November 2, 2010

*-* bila kesabaran ku teruji ...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 02, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
1 malaysia
aduhai... tak tahu la nak kata terbakar camne otak nie...sakit !!
laptop ku dilanda virus yang sangat teruk... bis aku cucuk pendrive n memory card ...semuanya CORRUPT !!!
nak menangis pun tak guna, nak menjerit pun bukan leh selesai masalah ... diam jela ...
solat ... sampai kena hantu tindih malam tadi...
tapi malam tadi, selepas ku dilanda dengan kebakaran laptop ku... terus aku tutup laptop tu...aku nak salahkan sape nie... buntu la...takpela, salahkan diri sendiri...

so, after this, sape yang pinjam laptop aku tak boleh nak cucuk2 pendrive ke ape ke, kad ke, kad ATM ke...eh! tak boleh tak boleh!!! 
bukan aku kedekut atau apa... tapi, tak nak menjahanamkan lagi pendrive korang...

sabar la sayanggggggggggg
malam tadi, boleh aku mekap2 plak...belajo ler gamaknye...macam kelaka... hehe...tapi, cubaan yang baik, dengan gigih tapi menggigil aku nak pakai bulu mata... tapi tantek...hehe

ske2... cuma blusher je tak jadi ... eyeliner kena kasi tebal, dengan eyeshadow kena kali lagi pekat sikit ... hehe
sebenarnya mekap nie, membuatkan diri bertambah yakin... hehe

terima kasih kamu membuatkan saya jadi perempuan mekap... nak jd babydOll

Monday, November 1, 2010

*-* saya jadi arab semalam ...

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 01, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
wahu wahu...have a nice monday.... oh TIDAK!
semalam saya pegi wedding my schoolmate...
saya memakai abaya..eh ke jubah... tapi memang yang stail arab punye la...
siap ngan selendang nyer.. tutup mukanye ada, tapi tak pakai...
tapi tula, saya tak amik gambar pun...hahaha

pegi ke pantai terbang2 saya...oh TIDAK!
bukan saya, tapi baju dan selendang saya... hehe

tapi saya sangat ske memakai jubah tu...walaupun hitam, tapi nampak selesa...
eh, bukan nampak, tapi memang selesa
tapi sy perlu membeli seluar slack bewarna hitam la...semalam, saya main pakai berwarna biru tua sahaja...selamba ba ba la...

nnt saya nak photoshoot dengan jubah tu...weeeeeeeeee
tak saba ok... lalala

Friday, October 29, 2010

@-* nak cari umah ... duit untuk barang ...menangis !!!

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 29, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
aduh aduh..
pening, poning... tak tahu la camno eh...
mano nak cari umah nie... nak beli barang lagi...
semuanya nak kena duit ... baru ku tahu bahawa perlulah menyimpan untuk masa depan..
bukan ler den tak nyimpan selama nie... tapi disobabkan den dah terjebak dengan bermacam tipu helah la kunun...oleh sebab den copek terpengaruh dengan itu ini..

dan oleh sebab study ku yang tak bis2 nie...so, korbankan untuk study... bile nak kena pakai duit gini...melOpong la aku...
mana nak Korek duit  ni sayang Oooi........
boleh fitam kipala eden...
1k mana cukup bongek... semfut semfut ...

ku kira2 ingat 600 saja cukup... tapi idak ler cukup..
duit......di mana kau duit ...aku tak nyempat nak nyimpan dah la nie...
cepatla ianya berakhir...bolehla mulakan hidup baru yang lebih berjimat cermat dan pandai menyimpan...

ini juga untuk eden dapek mempercepatkan lagi proses kemasukan semula pembelajaran cik tuan puteri n.s.a... hahaha

ayat nak tuan puteri ... lalalala

merenung kembali, oh duit! kembalikan semula kepada ku... OUM...bolehkah anda kembalikan semula...tanpa saya perlu mengembalikan ilmu yang saya dapat...

wah! cam dah gila jer... tak bek nok!!!

Thursday, October 28, 2010

@-* kahwin ....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 28, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
erm...topik kahwin... ape eik...sebenarnya takde topik yang nak diblOg kan...erm, tapi kan org ske kalau cakap pasal kahwin... kenapa la...
ntahla, tak tahu nak kata apala...sebab kahwin ni macam banyak dugaan dan cabaran jer...
aku tak tahula...sebab belum alami nya lagi... dan semua org bakal mengalaminya... cuma masanya sahaja lambat atau cepat itu tak tahu...
Manusia hanya mampu merancang, tapi Tuhan yang menentukan ... benar ???

erm, kahwin ni best ke???

@-* nie yang pagi2 aku nak marah nie....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 28, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
ish! geram plak la aku...
aku bukannya buat projek sistem tu bagai sengal...
ha! kan dah kata sengal ...
erm, aku dah geram, mulut pun dah ase nak men"cabai"kan org...

bile geram, rasa macam tak best nak buat apa2...
erm...macam bosan la...

jom makan... ada popia, hotdog, kuih bingka ubi ...best waduh2...

dahla macam2 lagi banyak benda nak kena pk itu ini yang tak settle lagi ... dah tinggal bape hari je lagi nie... sakit jiwa aku ....

kalau tak sakit jiwa, sakit hati ... bOleh ???
hahahaha...
apa lagi la nie yang tak settle lagi .... erm..

Wednesday, October 27, 2010

@-* ha! bile sebulan masih lagi tak cukup...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 27, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
wuhu...
salam kOrang
wahu wahu ... aduhai... bile sebulan lagi tak cukup ... apa da ayat terbalik ... sila la buat2 faham walaupun tak bape atau memang tak faham ...

aduyai... manyak lagi mende ma saya mau setel ...erm... malam tadi kite p juscO... aduhai.. sekali ada set comforter + bed sheet ... alahai...murah nyah... dari rm639 tinggal rm191 ...
rugi tak kalau tak beli... aduhai... tapi tula, ko nak wat pe pakai comfOrter bagai ... umah dahla aircOnd sana sini... warna plak memang idaman kalbu ...light pink .... tersentuh jiwa ...

tapi kite rasa memang nak rembat la satu ... ada lagi ... jam tangan ...murah gaban ....half price jer .... tinggal rm50 .... pastu ada lagi, seluar ...rm32 kOt..less 70% ... terbaik... pun tak rembat ....semuanya gara2 budget perlu di kawal ...
nie memang sebulan dah tak cukup ... memang saya kena kOrek lObang la nak cekau duit untuk barang lain ... aduh ...

apa lagi apa lagi .... entah! bOleh sewel ...biala sebulan itu cepat ... ku harapkan kelegaan itu bakal muncul selepas itu ... huhu...
dunia perlukan duit ... ish, ke duit diperlukan oleh manusia .... alah, lebih kurang sajo ler...

apa la yang bile sebulan masih lagi tak cukup dah tu eik ...

Tuesday, October 26, 2010

@-* tOday 26 ... one mOnth ....

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 26, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
dup dap dup dap
oh jantungku berdegup kencang... hahaha

tOday 26... so, lagi one mOnth
hahahaha

jgn bermain mata, main apa tak pa... hahaha
gelak macam jin... super power

bengong betul

Monday, October 25, 2010

@-* phOtOshOot ...

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 25, 2010
Reactions: 
4 comments Links to this post
salam
kite macam ske la tengok gambo org shoot ni... macam best jer kan... boleh buat uwang...lumayan...
erm... geram kan...kita pun nak gakla photoshoot walaupun kite biasa2 jer...ala, nak gak...
tunggu eik sebulan lagi, kte berphotoshoot ...
wink wink ... mOdel aneroxia... lalalala

@-* bila esOk 26 ... just 1 mOnth Only lagi ....

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 25, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam...
hadui2... bile esOk 26... tinggal lagi 1 bUlan sajO lagi ...
dup dap dup dap ...
adakah apakah ... interview atau apakah ... pindah umah atau pindah bilik ... dapat pakwe atau gefren baru ... gila la...
hehe... just wait n c lOr ... jap je lagi nak tunggu 1 mOnth 1 day ...
erm... semuanya tak siap lagi ... fadan dengan muka anda yang tak bape nak cOmel itu... hehe ...
lOr tetibe mendapat berita sedih yang kelaka ... memang tak leh blah tul la akak aku tu... dunia pompuan ... ngeh ngehngeh...

apa yang kOrang rasa kalau tinggal 1 bulan 1 hari ... entahla ... mesti akan tension jadinya ... yela, macam2 kan ... nak edit itu ini, nak packing itu ini ... aduhai ... gementar .... macam nak p lOndOn ja gamaknyer....
biasa la oRg yang tak pernah naik kapa terbang ... memang jakOn sedikit ... lalalalal .... adakah ini  yang ditunggu .........

TUNGGUuuuuuuuuuuuuu.......

Friday, October 22, 2010

@-* cOrnetto's cOntest - eat & win

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
wah wah ...
 tetibe kite teruja dengan iklan  by NUFFNANG mengenai eat & win by cOrnetto
ada cOrnetto cOntest la... cam best ...
dari 01 oct 2010 - 31 dec 2010
lama tu...syarat2 nye senang jer.... banyak kumpulkan penutup cOrnettO tu... senangla chance nak menang.... jadi, makanla cOrnettO sampai lObam...
sedapnye cOrnettO ...
nnt sesape yang nak makan cOrnetto tu, dia punye penutup pOs kat aku eik... hehe

erm, jOm beramai2 kita makan aiskrim cOrnettO dengan sampai lidah anda biru2 lebam...
kalau 3 bulan makan tu mesti banyak punyela... 

nie dia punyer advert ... sila lihat ....






@-* tiap minggu tiap minggu...................

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
tiap minggu saya balik kg... 
kg oh kg .... saya balik setiap minggu
minggu oh minggu tunggu saya nak balik kg ...
kg oh kg tunggu minggu setiap2 ....
dah say well... lalalala

la ni, tiap minggu cek kena balik kg.. segala macam urusan yang cek nak settlekan ...
itu la, ini la.. mengalahkan YB...YB je suda...jgn nak berlagak PM plak...
lalalala
erm, nnt petang ni kite nak balik kg la nie.. padahal cam malas... tapi, nnt mak bising la.. sebab kalau sok balik, dah tentu sok pagi bangun jam tengahri ... selagi anak dara takpe kan... jangan dah jadi mak dara nnt... susah ... lalalala

erm... tiap minggu balik kg... bukan buat apa sangat... tapi tula, adala benda yang nak dibuat... contohnye ... pergi ke pasar ... best2.... kat KL nie, kita jakun sangat ngan pasar...
ada pun kat umah sewa tu, kebanyakan nye owang cina... so, takkan nak beli kat owang cina punye makanan kan... yer tak halal... erm, ada owang melayu... tapi, kita tak p pun... entah, cam tak happening la...

erm, nie tiap minggu punyer cerita.. daaaaaaaaaaa

@-* bila panggilan tidak berjawab... servis teruk!!

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
adalah sangat geram ++ sakit hati bila panggilan bagi mendapatkan jawapan mengapa dan mengapa tidak berjawab ...
 
heh! tahula kite tangguh sem nie... tapi kan kite dah selesaikan semua pembayaran ...
kita dah amik paper mid term n final ++ assignment juga telah dihantar ... tapi mengapa result tidak keluar .... sudah berapa lama ini... mau saya basuh clorOx ngan kamu ke...
 
dahla panggilan tidak berjawab ... sibuk atau busy bOdy terlebey nie... repOrt nnt baru tau..
tahula hari ni jUmaat... banyak masa terluang ... eeeeeee.... ni yang rasa nak marah nie.....
 
takpe... nnt after 1 hour i call u back oh my Uni ...

@-* ketawa ...

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam jumaat
tadi kite macam sakit telinga dengar org ketawa la kan kat opis nie...
erm, tak sudah2 ketawa nyer.... kuat plak tu... letih telinga aku nak tadah...

kenapa eik diorang ketawa... cerita kelakar apa la agaknye...
lawak sarkis ke sunkist orange ke ape ke...

ketawa tu kan mematikan hati... jadi janganla ketawa terlampau...ketawa sekadarnya sahaja...
tapi aku dah lama tak ketawa... jom ketawa... ish! takmo2.. ketawa sikit2 jer..

 

Thursday, October 21, 2010

@-* nak rasa tak apa yang saya rasa....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 21, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
la nie....kite ske buat tajuk panjang2... ntah, best kot...n blOg ni adalah peneman terbaik saya... sebab dengan menulis, kita mampu menghilangkan sedikit stress yang wujud dalam hidup kite... ayat nak yang terbaik...

berkisar mengenai tajuk di atas... korang nak rasa tak apa yang aku rasa... kelihatan  nya macam menyampah je kan...
apa bOleh buat, hati suda kOsong, jiwa dah rasa macam tak bOleh blahhhhhhhhhhhhh...

kita rasa terlalu stress... kita rasa terlalu tertekan... juga kite rasa terlalu menderita di kepala ini...

dah macam hazab dah kite rasa... bOleh tak kita nak benti jer...
aduh, kalaula kita takde kOmitmen belaja, mesti kita dah benti kan... ni belaja tak bis lagi... duit nak pakai pun banyak...

hidup kita makin lama, makin bertambah stress... sakit kepala di buatnya... jiwa rasa amatla tertekan...
ditambah lagi dengan keadaan skang nie, semuanya serba tak kena...

kadang2 kita adala muhasabah diri sendiri... tapi, syaitan yang menghasut adalah terlalu banyak... tula, iman tak kuat, jadi mudahla gOyah...

pastu, kita rasa taknak makan... padahal memang nak kena lempang la kalau tak makan... badan dah keding tahap tulang... sakit otak kite...

eh, korang tolOng r bantu, help kite... dah terlalu tertekan... ada kawan kat Opis pun macam takde... baik takde la... tapi kalau takde, lagi mmg bertambah stress la plak... 

arghhhhhhhhhhhhhhhhhh...................

@-* prince charming saya n choc strawberry saya...

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 21, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
salam semua...
semalam kan 2010 2010 kan... hari rabu je pun...
kita dapat prince charming kita... haish! malu la saya... wa, kami declare bersama...sampai kita ketiduran pun bersama prince charming saya...

adalah sangat penat ok...
pastu kita sempat agi buat choc strawberry tu...tapi tula, susah kemain la nak buat nye... choc nye adalah sangat low quality... atau kita yang memang tak reti nak buat... ngeeeeeeee
 pastu kita tak sempat nak amik gambo la... nntla kite amik gambo...pastu kite upload...

erm... nnt ada masa terluang, kita nak biskan masa dengan prince charming kite...
lalalalal... prince charming kita kan sweet... i like u.... hahaha
 korang ada prince charming tak wahai pompuan... lalalala.... AAK...hahahaha, kita dah gila... prince charming kita ni manusia ke benda ke binatang ke bunga ke buah ke sayur eik...
ish2...pelik betulla...
lalalalala... lOve u prince charming... las sekali i got u... wallaweiiiiii.... TERBAIK....

Wednesday, October 20, 2010

@-* bahan2 choc dah beli sikit... excited kunun

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 20, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
kikikiki...
kokokokoko...
bahan2 choc kita dah beli dah... ngehngeh... tapi kita beli yang ase stroberry jer...kale pink... tantek... rasa tak tahula... jangan pitam sudeh ler...

erm.. bekas love2 pun i dah beli. satu bekas ada 15 cetakan....ngehngeh....jangan gile sudahla...
pastu kita beli kotak ngada2... apakah itu??? kotak yang nak masukkan choc yang dah jadi tu....

beli sebab nak cobaan jer... pastu dengan bekas nye... ala, apa2 jela...kang nnt dah siap, kita publish ok... kalau sempat, malam ni kite buat ok... 
excited sangat dah nie... ske ske...

jom berchoc... i like it ah ha ah ha.................

@-* erm...kulit kering...tensen....

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 20, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
ala, kulit kering sangatla...
tension....

hahahahahahahahahahah

Tuesday, October 19, 2010

@-* bile aku boleh rasa bernafas semula eik...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 19, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
stress...

eeeeeeee....dah taknak la duk sini... 
Ya Allah... apa salah aku...

bile la aku rasa nak bernafas dengan baik...
ha! sampai aku dah update kat fb tu dengan rasa dan macam niat nak sakitkan serta sedarkan hati org.... ha! lantakla.. aku dah tak tahan dah...

kepala ni dah rasa macam nak pecah.... kalau tak dikawal...
dah kalau my soulmate tak tahan...memang dah lama aku kena lempang...

say sorry to him... u dont know how i feel rite now n before this...
i do not intent to hurt ur heart dear...

Allah...please to help me...
give me good news before end of this year.... please Allah...

@-* nak blog yang best.... tunjuk...pleaseee

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 19, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
nak belaja buat blOg yang best la...
tolOng pelesssssssssssssssssssssssssssss.....
tentiu...
 

@-* skang dah x banyak cerita la...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 19, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
sejak menjak nie...
acapkali pasti nak menjejak ke blOg setiap hari untuk mengUpdate blOg ku ini...
dulu kan...ada la dapat banyak cOmment... sebab, dulu aku ske wat stOry yang lucu2... ngEee...

erm, la ni aku dah x banyak cerita la...
tetibe aku sangat rindu pada kelas la plak...

erm... kerinduan ku yang adakalanya bOleh membuatkan aku stress... tapi, itu adalah cabaran... 
serOnOk gak tau... 
skang ni, minat membaca pun dah kUreng la beb...
erm.. apa mau buat wei... kat Opis plak macam umah mayat... umah mayat yang aku memang tak pernah masuk... scray seram sOjOk la wei... ntah2 bOleh damam satu minggu...nGeee

kadang2 aku teringin nak jd cam sengal2 ubi... tapi, tak reti pun...
tinggal lagi beberapa hari untuk hari itu.... 
terima kasih sayang abang.........mmUah... ((dah tetibe terselit plak ayat ini...sila jgn terkeluar anak tOkak))

Monday, October 18, 2010

@-* kita dah dapat idea untuk homemade choc....

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 18, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
kita mesti berusaha...yeay! finally saya dah dapat idea nak buat choc yang comel2 itu...

oh, saya sangat ske ok... 
bahan2 sudah dikenalpasti...

tinggal kena buat kiraan sahaja...
buat sendiri adalah lebih satisfaction mungkin...

but, buat sikit2 dahulu, barula banyak2...nnt tak jadi, takdela ko nak merana tak tentu pasal kan...
takdela ko kata "ala, membazirnya...apa ni...dahla tak jadi..."
tidak mahu begitu ok...
so, tomorrow ok je kalau nak start... beli 5 bekas dulu ke...choc yang kecik2...


pastu nak mix letak yang ada gamba bunga, love2 ke... haish! ske.....
tak sabo ler

semua ni aku buat untuk souvenir... harap2 menjadi la kan...
 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei