Saturday, October 31, 2009

malam ini

Posted by kami zuzi ... at Saturday, October 31, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya tak saba nak tunggu malam nie...
 saya dapat gather dgn semua siblings saya... 
ada parti liar....
wahahaha...

kO nak kena pelangkung dgn abah aku dulu baru leh wat parti liar...
nie parti baik punya, namanya DOA SELAMAT
pastu ada makan2...
part tu yang paling best...

BBQ wa.....bestnye...
 sangat ske akan keadaan ini...

tunggu Ok...nnt ada gambO, aku uplOad kalO ajin ler...
 

tak sEhat

Posted by kami zuzi ... at Saturday, October 31, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sakit kepala - migrain

sakit gg - gg rongak...

sakit di perut... pedih ((akibat tak makan malam))

lenguh2 di badan yang amat
sakit pinggang


nak tidO la


zzzZZZZzzz

Friday, October 30, 2009

seperti hari KEBULURAN

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 30, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya hari ni kenapa?
makan macam KEBULUR...
saya breakfast ckit je.... popia 2 + karipap 1


lunch................................
nasi ayam + waffle (peanut + chocolate) + barli ais + aiskrim potong (cempedak flavour) + cendol....


GILE!

hahaha...tapi best pe makan je... hati senang tau... tapi kalau hati tengah susah, susah la juga jawabnye...

waffle je tak bis... cendOl otw nak bis... biskan tau...nGeee 
bukan senang nak tengOk saya pelahap gaya ini...


kan saya nak GEMOK... tu sebab saya kena makan banyak... 
tapi saya takleh paksa makan... nnt terkua balik... sangat tak ske akan keadaan itu...


tapi kalau lapa, tak makan, saya macam nak pengsan... 
susah betul la... takpela, kalau org kata saya MENTEDARAH ke hape ke... nGee...


saya ske... kamu ske???
tak ske sudahla...


yeay! nk lik kampung petang nie...
 

papadOm

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 30, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post


malam tadi sy tgk papadOm
gedix mulanya nak tengOk ke tak... jap nak, jap taknak...
aku pujOk... g pun... nGee...
tapi pujOk ape ke benda nye... mana ada...

cite da kua lama da... baru aku hegeh2 nak g tgk

bes cite tu...
dia kelaka, tapi banyak pengajaran la...

pengOrbanan seOrang ayah yang tiada tOlOk bandingnya untuk melihat anaknya tidak dilanda sebarang masalah...
even dah dewasa... 
tapi ada ke ayah yang wat camtu eik???
tapi abah saya tetap yang terbaik... mak juga...sayang mmuah!


cian kat ibu dia juga...
ayah dia pun... sampai kena tuduh la... ish2...

tapi kawan2 papadOm tu baik2... kunun macam cite 1 malaysia la... ada cina, india muslim and malay.... nGeee

tapi cam pOyO je.... endin' dia kelakO... nyanyi2 bOria penang la... pastu yang que haidar baju dia ada bear.... cOmel............. sweEt........lUcu........


g la tgk pada yang tak tgk lg...
tak bOrin', kelakO, mOral Of da stOry pun Ok... best la...



Thursday, October 29, 2009

nak kawin, ada baby cOmey

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 29, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post

kenapa entry aku upe gaya ini?
nak kawin la... dream siOt nak kawin...
bOleh ke cakap pasal kawin kalau belum cukup syarat & langsung tidak punya persediaan?



bes ke kawin???
nantikan, kalau da kawin...ada baby...
bes ke ada baby???
mestila bes... cakap memang mudah, tapi... tanggungjawabnye sangatla besO kO tahu!

kalau girl, jadi ke isteri, jadi ibu, jadi nenek... aha! ke nenek tu... mOyang kali r
kalau boy, jadi husband, jadi ayah, jadi atOk... kIkiki...


camne agaknya kalau aku da kawin...
aku nak imagine pun tak gheti... sebab aku rasa kelakO la...
ade ke org nak haku nie...


"kena belaja masak dulu"
:: eleh... syarat mudah je tu... dah bOleh je masak, sedap tak sedap, jgn banyak kOmen... kalau malas, sume tak jadi sayang Ooi ::


jOm kawin kawan2...
bOleh ke pakat2 nak kawin sama2...
kO nie, pelik tul la... aku pelik ke???
biO le aku nak pelik... ada kO kesah! 


nanti ada baby... nak bg nama apa eik?
kalau boy : soleh ... kalau nak sedap... mohamad soleh
kalau gurl : solehah ... tambah ckit aji namoto... jadila siti solehah


takleh blah la kO zla Ooi... anak nak nama alim2...
tapi ibu dia... mak aih, memang takleh pakai langsung...
((kutuk diri sendiri nampak))
kikikikiki...


 mak aku suh aku kawin da...
mak aku kata "nanti kO da 30 sape yang nak kO"
huish!! mak aku... man man la... takkan la 3O... kalau 30 pun aku naik seram kOoo...
kalau jawapan artis "takde jOdoh lagi, kita tunggu dan lihat, berserah kepadaNya"
nGee........


k la...saje aku merapu... amik kesempatan jap...
sat g nak wat keje da...


nak kawin la...
tapi sebelum kO tengokla budget nak kawin...


wOw... tapi okla tu... tapi barang skang makin mahal...
sOoo pkla sendili ye...





‘My Top 5 Treat List’

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 29, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
 wOw
take this chance...



My Top 5 Treat List


1 - i want new laptOp - gIve me mOney please... i'm very prOud if Dell can gIve me 1 new laptop.... mmmUah! muchachas...



2 - i want tO gO hOliday - give me tIme fOr that...

3 - i like if sOmebOdy can give me a chance to get a better jOb...

4 - i want shOppin' - bEst ever actIvity...
 

5 - i want brIng my mOm and dad gO tO sOmewhere - hOliday ....


that's all my tOp 5 treat list 


- give me mOre mOney... sO all the dream will be cOme true -


:: nuffnang ::


Wednesday, October 28, 2009

sengal sengal

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 28, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
korang, kalau jadi aku...

erm, aku ngan opismet aku nie...
da penin da duk je...

kalau berdiri je ponat la plak...
kalau duk saja pun ponat gak...
sakit bOntOt kOooo

pinggang segala sendi2 tulang OtOt2 semua la sengal sengal ubi kentang gitu

aduhai...
bile dapat jalan ckit, sedap ckit badan...
ntahla...
apa la nak jadi kan...

opismet aku pun da letih ngadap leptOp je
nnt mata sakit kOoo
ha! kan susah

kalau bOleh di pusingkan badan ini, mahu patah tau...
aku yang tUlang nie... bisla kiOk terus

kekekek

k la kawan2... 

dudOk pOnat
dIri pOnat

heh!
 

Homecoming Alumni UTM 2009

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 28, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
kawan2 semua...
saya sangatla teruja untuk -
HOMECOMING ALUMNI UTM 2O09

la...
nak nak..


erm, macam best je... kawan saya sape je yang nak g...
jOmla kawan2 semua g...

peOple are invited...

venue - HOTEL GRAND SEASON, KL
date - Dec 05, 2Oo9
day - SATURDAY
time - 2O:O0 -> 23.55


Organized by : Unit Perhubungan Alumni (UPA) UTM with collaboration Persatuan Alumni UTM (PAUTM)
 
Fee: RM100/person @ RM900/table


macam nak g je... tapi... g ke saya... tapi kawan saya g... jOmla kawan2 g...
sebenOnye nak jumpe kawan lama...alamak! bestnye...
sangat terharu ya...

sesape je leh g... "Guests are allowed to bring friends to this event."


nak g ngan ape?
nak g ngan sape?


erm... g ke tak eik?


aku sahaja kah

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 28, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
aku seperti rasa kecik ati ye semalam 
dgn siapa, tak yah la tahu...

macam aku sowang je yang wat salah...
salah ke???
tak pun... saje je nak cari salah aku...

paling seronok adalah mencari kesalahan aku...
entah kenapa... agaknya mendapat kepuasan yang maxima kot...
lantakla dia...

kalau aku nie jahat nye kemahin...
lama da aku report...
tapi takpe... org tak salah wat pe nak rasa salah...

sukahatila nak perli aku ke ape ke...
tadah telinga je... masuk kanan, kua kiri
masuk atas, kua bawah....

aku pun ada perasaan gak... selagi aku wujud, selagi itu aku sahaja yang dipersalahkan...


SABAR................


erm, saje je aku nak lepas geram tahi anjing kat sini...
okla...


hari2 ko tahula, aku memang malas... entah keje apa aku nak wat pun aku dah malas nak pk...
ngeeeee....

Tuesday, October 27, 2009

sIzzlIn' & yOng tau fOO + sOya bEan

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 27, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
semalam entah ke bape kali aku g ke SOGO
naik muhak haku...

aku g amik laptOp aku
pastu,
aku g L6 - fOOd cOurt
p makan2 layan perasaan sOwang2

asyik makan sOwang je...naik bOhsan haku
tapi takpela, makan juga...

aku melantak kOoo...
makan sIzzlIn' + yOng tau fOO + sOya bEan 
tak ke banyak tu kenama nye eh!

pahtu org lalu, duk pandang2... aku slumberland jela...
perOt haku yang nak makan... bukan ngkO
aku layan je makan...
bis kO semua...cUba 2 ketul kecik je mr yOng tau fOo tak bis...ngEee

nasib tak muntah
haku nie bukan boleh memaksa makan
sat g BUEK!... haku gak rugi...

balik umah mandi2...lepak bilik, usha laptOp yang da berkarat...

tak study pun...
wOi! kenapa aku sangatla terOk...

terOk wOoo...
study mOlek ye... esemen tak wat g...

mamfOs

Monday, October 26, 2009

mAlas

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 26, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
kenapala aku malas
kO malas tak???

wei, aku tanya, kO malas tak???
aku malas seh...

ape kena la ngan aku nie... hari2 malas... kalau tidO ke, suh g jalan2 ke, tak la plak aku malas... nie aku malas je manjang...

penyakit malas nie, kalau diturutkan hati selalu, memang merana la diri di buatnya...
malas nie boleh membawa MAUT!


uish, ko bia betul... yela, kalO ko asyik malas je... kO nak jadi apa??? MAUT la gak tu namanya...
camne agaknye untuk kita tidak lagi malas???


ada tips menarik untuk dikOngsi???


silakan.... tIps anda amatla dihargai ((hakikatnya aku tahu, sape jela yang baca blOg aku nie...wahahaha))


okla... takmO malas lagi wOoo... ajin n ajin selalu Ok...

sAbtu & ahAd

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 26, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam kabare...

SABTU

xtvt saya dr pagi kul 7...
bangun2 siap2 g kelas...
haru la... sebab g kelas sendiri... bis duit banyak...
xpOla...

dear settin' mOtOr fOr cOmpetition
nasibla jd 3rD winner... cOngrats dEar

lik kelas kul 3.30 pm baru sampai KL dr serdang...
g sOgO...makan... lapa nak mamfOs...
makan sizzlin' je... sOwang lagi... layan je...

balik umah...dekat kul 4.15 pm

rehat2 jap... pastu 
jam 6.00 pm kua lik... g sOgO lagi da... & masjid jamek...


kua ngan my cOusin "cik eIma"


tak beli apa pun... sebab fUlUs takde...
tapi habis ckit kat masjid jamek...


g makan laksa...sebelum tu dear jumpa jap kami...katanya rindu...
 i like....hehe....sangat ngade2 ya...


pastu sambung jalan, g cuci mata...
beli bajula, beli brOOch la, beli shawl la, beli jam la....
tapi bukan aku yang rembat nie semua Ok...


pastu paling best kami berdiskusi dengan penjual brOOch in jawa....
best2... nak pecah perOt aku gelak...
aku tak bape nak xpErt sangatla... my cOusin very expert....
aku bOleh talkin', but nOt very faster lOr... hehe...
adus2..lawak tul...
but they frOm perak n us frOm selangor... bUt the jawaness lOghat nOt diff...


ingat nak g kG baru...tak jadi...


pastu balik la... takde yang menarik pun...


AHAD


tidO sepuas yang mungkin... memang best gilOs...
tidO... bangun... main hp.... buat nOte...basuh muka, gOsOk gg, makan cekedis...pastu tidO balik... ((tabihat buruk tul...)) pastu makan mage je....pastu iron baju semua siap2... pastu petang baru mandi... ((ish2....terOk betul...perangai busUk nOoo...kekeke))


nak kua tak jd...
jadi petang buat nOte...baring2..tidO....terOk2...


malam makan ... h/mate masak sUp ayam... sOdap...
ada plak h/mate aku yang tak makan sup ayam...sangat ke pelik... ada yang makan ngan rOti... sukahatila...yang penting kite hepi...hepi, hepi...

erm...dengan malas nak  g keje nie....


erm....curi2 jap tulang sebelum buat sebutharga lagi satu...


hari2 sebutharga, sebutharga hari2... harga sebut hari2....


okla.... bubye...
-hev a nice dey-

Friday, October 23, 2009

ngantOks

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 23, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya mengantuk
OR
mengantOks



saya rasa nak tidO puas2
tapi esOk saya ada kelas

saya xnak g sendiri
saya nak ada Org anta

saya da kekeringan RM RM RM
saya penatla
tula... saya tak ske kelas SABTU
saya kan nak AHAD
OUM nie... saya baya OK... hambOi2...


saya malasnye nak g kelas
malam nie saya nak REVISION ckitla
tapi saya wisOo esemen


saya ngantOks

ngantOks


resUlt + esemen

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 23, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
e... kenapa blog saya nampak lain...


pagi2 dtg da open OUM website
pastu, gOdek sana sini
nasib tak lunyai..

g kat result, g print result yang sangat terOk itu..
haisyOoo.. zla apa kamu nak jadi ha!

zla " jadi org la.. takkan jadi mOnkey tOmey lak"


aku yang sememangnya deGil macam begeDil
wahahaha...


rEsult aku terOk la...
macam nO la 3rd sem nie...


math fOr management - yang paling risOo...
principle Of management & marketing management I - tu insyaAllah


esemen tak wat g...
kO nak jd gapO zla Oooi.....


sapO la yang sudi nak nOlong aku aja wat esemen math nie...
susOh kemahin la...
naik gIve uP aku di buatnye..

sekali bF aku tahu...
mesti dia kata " tampar karang baru tahu "

hahaha... tu suda bIasa ku dengO... dilakukan idak leR... nak mampOs ape...


napO la result aku teruk...
yang kO nak salahkan org pun tak guna...
ngkO tu zla yang wat sendiri...
jadi akibat sabab musabab nye hanya ko yang tanggung dan tahu...


redHa...
tapi sem nie lagi takOt...


erm...
zla bOleh kan...


bOleh... bOleh... bOleh



 kO jangan cakap aje zla Oooi... kO kena usaha dan buktikan... oK

Thursday, October 22, 2009

gemOk

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 22, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
gemOk

adakah terlalu subjektif atau objektif
entah! haku tak tahu...
kO tahu???

gemOk adalah gemOk

aku mahu gemOk
mahu gemOk
gemOk - gemOk - gemOk - gemOk - gemOk

ekceli, ejaan dia gemUk...

manusia dilua sana

bagi aku tips2... yang serius tau... cara mana nak gemOk

dihimpit rasa yang tak best...
nak gemOk
gemOk oh gemOk

gemOk oh gemOk
dimana engkau gemOk
macam mane aku nak gemOk
ngkO tulun haku
ngkO tulun haku

nnt aku sayang kamu
aku sayang kamu

apa hal kO lalut

gemOk... gemOk... gemOk

p/s : tips kOrang amatlah dihargai...

watsOn vs gUardiAn

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 22, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post

apa ke hal punye tajuk da...
yela, semalam, aku suda tertipu...

watsOn itu brg dia sangat mahal...
tapi kenapa aku ske beli kat situ???
mungkin di sebabkan kedai yang beso, selesa, mudah nak cr brg, kemas...

gUardIan...
kenapa barang dia murah...barang yang sama...

rugi beso aku semalam...
nivea oh my lotion... kenapa kau mahal di watsOn...

kalau bLi kat guardIan lagi mUrah ckit dan leh dpt free lotion yang kecil bernilai rm6.90... sangat rugi...

watsOn... adakah kau menganiaya aku???
tIdak...

ada lagi lotion murah gile.. jenama ST.IVES... aku nak beli semalam, tak jadi... kat watson RM21.90...plak tu takde yang VITAMIN E...

aku lalu je kat guardIan... mak ko hambik ..harga dia RM9.20.... ke haku yang salah pandang... kero ke mata aku... tapi yang pasti, aku tak silap tengok ko....wOi! apa suda jadi... aku nak !!! tapi aku rasa membazir kalau beli, sebab aku dah beli nivea lotion...

nasib ko nivea kesayanganku...

nasibla JJ bagi aku voucher RM10... dapatla aku guna semalam...

geram punya pasal... wOi!...lenkali nak bli kat guardIan je...

sodeh jO oH...

lepas ni aku kena lebey hati2 ok...

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei