Friday, July 30, 2010

** nnt kena kidnap...

Posted by kami zuzi ... at Friday, July 30, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya nak jalan-jalan
tapi, saya takde kawan...
erm, saya lama tak jalan pagi ke petang sowang2 kat satu tempat jer...
dulu memang saya gile la...
dulu tak reti nak berjimat, tapi skang bile nak berjimat, tak nampak pun penjimatannya...

saya nak jalan la...
tapi si dia kata "nnt kena kidnap"

ada ke orang nak kidnap aku nie...
hehe... memang sekali org kidnap, senang je nak angkut, sebab saya nie keding...

tapi, janganla kata kena kidnap...
kalau taknak saya kena kidnap, kamu kenala teman saya kalau sudi... hehe

ayat pancing... "nak jalan... tapi, takde kawan...hurm..."
tahu tak, saya dah teringin sangat nak shopping nie..tapi, saya tak mencukupi wang...

lupakan saja hasrat yang tak bape nak murni tu...sebab shopping pun bukan berfaedah...membazir juga kadang2...
jauhi amalan "syaiton nirrajim"

Thursday, July 29, 2010

** camne nak buka bisnes restauran eik???

Posted by kami zuzi ... at Thursday, July 29, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam

korang tahu tak apa yang sepatutnya perlu dilakukan untuk membuat bisnes restauran...
???????????????????????????

disini seperti sudah nekad untuk mencari peluang perniagaan...
gambaran bisnes dah ada... tapi, apa yang perlu dilakukan ya???

erm, bisnes adalah benda yang paling menarik...
tapi, bukan mudah nak jalankan sesebuah bisnes bukan...
tidakkah terlalu awal jika umu baru 24 gitu dah nak open bisnes...
"dimana ada kemahuan, disitu ada jalan..."

so, sesape nak kongsi maklumat bagi pembukaan bisnes restauran...silalah bagi idea...
walaupun aku tahu sapela saja yang ajin nak menjenguk blog aku nie...

tapi, mana tahukan...

Wednesday, July 28, 2010

** apa yang aku rasa

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, July 28, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
apa yang aku rasa

aku rasa sangat down...
aku nak deactivate from any social pages for awhile until aku ready to come back

yeke??

tunggu n lihat


Tuesday, July 27, 2010

** banyaknyer...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, July 27, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
adakah aku semakin tabah?

adakah aku tenang?
adakah aku mampu hadapi semua ini?

adakah adakah adakah???
banyak benda berlaku sejak akhir2 nie...
alhamdulillah aku mampu hadapi dengan baik...
semuanya atas ketenangan yang Allah beri kepadaku... alhamdulillah
tapi, bukan la aku kata overall ok...
hopefully, aku dapat apa yang aku inginkan...
kehidupan yang amat dirisaukan...
takutnye...

Friday, July 23, 2010

** down oredy..

Posted by kami zuzi ... at Friday, July 23, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
please la...
aku dah down nie... pening duk PK keje keje...
lalalala..
aku stress nie tak boleh...nnt kang terlebih kawalan...boleh masuk spital paling bahagia nnt..
masyaAllah

aku tak jumpa ketenangan pada minggu nie...
yela, hari2 klik kat job vacancy... hurm...
da result is olwes :-(
jadi, apa boleh buat... doa dan banyakkan bersabar

take it easy la katanya... padahal... hati berkecamuk dah gaduh2 ni dalam paru2..haish!
sabo je la yer...

tapi, kekadang aku tak saba... aku wat keje pun silap2... hambik la ko zla oi...

Thursday, July 22, 2010

** mana nak cari ni....lahai

Posted by kami zuzi ... at Thursday, July 22, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam semua
hanya dalam blog ni la aku boleh nak kuarkan rasa hati nie...
sOb soB Sob... chit pOo dah

erm, sebenOnye...mana la aku nak cari keje baru ni walawei...
dah buntu dah...

tolong daku wahai kamu semua... lalala...
boleh pengsan tau fikiran aku...fikiran aku jer...aku punye fizikal ok lagi...
haila..dah setengah gile dah duk menunggu
kesabaran aku nie, kalau tak diBEDUNG (macam bedung baby tu...) bOleh meleThup...bOOm!...

peningla...mana la aku nak cari lagi nie...
aku nak dekat2 jer...dekat tumpah darah putih aku nie... lahai...

kena mandi daun la...agaknye mujarab kot la yer...
sebelum akhir tahun nie..harap2 sangat la...ada berita gembira buat aku...

doa banyak2... doa untuk aku sekali ya...

** Ketenangan

Posted by kami zuzi ... at Thursday, July 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
Alhamdulillah
Sedikit demi sedikit ketenangan mampu di capai dengan mendekatkan diri kepada Allah S.W.T

Perkara yang paling manis dalam kehidupan, adalah apabila hati ini sering kali rindu dengan ayat-ayatMu Ya Allah...

Hilawatul iman juga mampu dicapai...

Semoga aku, kamu, keluargaku dan semua mendapat ketenangan...

Insya'Allah

Thursday, July 15, 2010

** fikiran bercelaru.....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, July 15, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
apa semua nie...
aku tak faham la...

aku bukan perosak... aku bukan parasit...

betulkah apa yang aku buat nie...
hanya kata2 itu yang  terbaik buat dirinya...

aku perlu kuat, perlu tabah... hanya pada Allah aku memohon...

fikiran ku bercelaru...
bercelaru...

Tuesday, July 13, 2010

** takde rezeki lagi...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, July 13, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
aku masih takde rezeki lagi
masih tetap perlu menetap disini...
Ya Allah Ya Tuhanku...mungkin ini yang terbaik buatku

Semoga aku masih diberi peluang yang lebih baik Ya Allah...
Semoga perancangan kami diberkati olehMu Ya Allah... Insya'Allah

tabahkan diri ini Ya Allah atas segala dugaanMu Ya Allah
semoga dapat menjadi yang lebih baik

Thank You Allah

Friday, July 2, 2010

** camne nak cari pasaran???

Posted by kami zuzi ... at Friday, July 02, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam semua
kepada semua readers blog saya
bOleh tolong bagi idea tak, camne nak cari pasaran nak jual barang nie...

adakah seperti melalui facebook satu jalan yang terbaik, atau bagaimana?
sila kongsikan pendapat anda

amatlah diperlukan...
juga akan dihargai...terima kasih
 
 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei