Thursday, January 21, 2010

- - net side incOme - -

Posted by kami zuzi ... at Thursday, January 21, 2010
Reactions: 
4 comments Links to this post
apa tajuk best nak letak kat blOg nie ya?

eh kOrang... kOrang percaya tak dengan side income nie.. by net je...

jap saya pastekan link disini...
mungkin hanya sekadar ingin berkongsi... org kata "sharing is caring"
hikhikhikhik...

http://www.e-jariah.net/

http://www.duitmudah.com/


http://earnmoneymalaysia.webs.com/



teringin gak nak jOin..melalui rakanku ....beliau kata, semua ni betul... kOnsepnye... kena rajin ...

tapi dalam setiap pasti ada risikO.. jadi, cipta risikO yang bakal di dapati sebelum memulakan apa2...


takpe, saje je nak kongsi... kalau sesape yang ada pengalaman menarik, bOleh juga dikOngsikan bersama..

Wednesday, January 20, 2010

- - 20 jan 2010 - -

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, January 20, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
tOday 20012010

wa.. sO nice figure lOrr...
tOday is my mOm's birthday - 58 already... but she still "awet muda"... i like tO puji my mak la... even depan kawan2 dia... cOz saya tahu, my mak adalah yang terbest didunia...

lOve u mak... mmuah.. miSs u sO much....

Monday, January 18, 2010

- - novel itu... tidak! - -

Posted by kami zuzi ... at Monday, January 18, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya berasa amat sedih kerana tidak dapat memiliki novel itu semalam...
kenapa?

sebab budget tak cukup... buku itu ada hard cOver (RM79.90) and the Other one cover biasa (RM69.90) je.. 

hampir2 mendapatkannya...tapi saya tak mahu menghabiskan duit dia hanya kerana minat saya... (agak2 jahat...dah lama dah kata "yeay...bestnye awak bayarkan") tapi takpela... tak baik tau habiskan duit orang... kalau dia hadiahkan takpela...hekhekhek



terbayang-bayang diminda saya akan novel itu... nasib baik tak termimpi-mimpi...


hikhikhik...


novel itu adalah bertajuk "the bOok of tOmorrOw" 
sinOpsis adalah sangat best... sehingga lupa apa sebenarnya...
di bawah ini adalah penulis tersebut "cecelia ahern"




nOvel beliau adalah bergenre "women's fiction"... sO kalau ada cinta2 dia still ada like investigate la gitu... ala2 best la... BI dia OK... bagi saya yang agak teruk BI adalah OK la juga... bEngap2 alang ckit la jugak... hikhikhik...

akan ku miliki jua nOvel itu...cepat sebelum terlambat... 
di MPH jusco adalah lebih murah berbanding di BORDERS times square...hakhakhak


saya nak jugak..
semalam beli nOvel lain... 2 bOoks in 1





sebenOnye bukunye satu... di cari gambanye di Google tiada... agak murah beli 2 bOOks in 1... berbanding beli 2 buah buku...


baru je baca ckit... 
kat minda ni nak buku yang diatas sekali tu... ngehngehngeh...


apapun...thanx to my hOusemate -- dia yang jadikan hObi membaca ni as my new hObby... hikhikhik... menarik...



Friday, January 15, 2010

- - langsung tak suke - -

Posted by kami zuzi ... at Friday, January 15, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
apala yang telah menyerang kepala fikiranku di kala ini...
sedih + bOsan + tak tenang + serabut
sedangkan tiada apa yang difikirkan...

mungkin kehendak ku ingin menghiburkan diri masih lagi tak tercapai...
tidak mengapa...
tapi saya tidak bOleh untuk menipu diri saya...
bahawa kekOsOngan merajai diri saya...

perlukah saya mencari teman...
saya takut dengan semua itu...
kenangan lalu membuatkan saya terus menerus menjadikan kenangan lalu suatu ketakutan...

tapi inikah apa yang saya cari selama ini untuk mengisi kekOsongan hati ini... 
adakah ini sebenarnya... 
saya sendiri masih lagi tidak tahu apa yang perlu diputuskan...

terus menerus dengan begini adakalanya suatu tekanan buat saya...

saya tak pernah merasa bahagia... bahagia yang sebenar datangnya dari hati yang tetap teguh dengan Maha Penciptanya... betapa saya adalah masih lagi tidak menjalankan perintahNya dengan sebaik yang mungkin... MasyaAllah...

enthla... adakalanya saya langsung tidak suke dengan apa yang terjadi pada diri saya...
tapi saya sendiri seperti tidak berusaha untuk menanganinya...

saya tak tahu la... tolong jangan bagi saya lebih menderita...

Tuesday, January 12, 2010

- - hey ladies by rOssa - -

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, January 12, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


suke sei lirik lagu nie...ngehngehngeh

Monday, January 11, 2010

- - aku benci, benci pada mu - -

Posted by kami zuzi ... at Monday, January 11, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
Dengar kata ku
Benci pada mu


Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi

Benci aku
Ku benci… Kamu

nie lirik lagu BERCHINTA - FAIZAL TAHIR (dia perform pada malam AJL 09 malam tadi even dalam keadaan yang sakit...kasihan tengok dia... but congrats coz be third winner...get well soon) : menunjukkan betapa saya adalah benci kamu...


korang nak tahu tak apa yang telah terjadi kepada saya???
entah...

sebenarnya adalah sedikit geram di pagi ini - 11/01/2010 - isnin
kuang asam tul r...

bila kua awal nak g keje...kunun nak breakfast la... tapi jadi lambat yang melampau... so can't have a b'fast tOday... erm, bia la tak recOver back... saya OK! hanya disebabkan LRT STAR adalah bermasalah...

memang masalah akan datang tidak boleh untuk di jangka...

tapi, datang2 je opis kena maki... nasibla dia tu "****"
ok! accept!

pastukan dia takkan percaya la apa yang saya punya alasan... kira saya ni memang takleh pakaila... pakai buang - stacy je saya nie...

dahla dikata saya ni p***c**i hello......saya ni takla nak wat keje tu... kalau tak mampu sekalipun... takkan bOleh beli hp beratus2, charger tak mampu beli saya ni... 

yela, saya tahu, org yang hidup sederhana memang camni... redha jela kan... tapi tak cukup redha... sebab still rungut lagi ni... hehe...

saya tahu, dia tu kaya..bOleh beli apa saja yang dia mampu... OK!


erm...sebenarnya geram ngan dia je... alasan saya memang dia takkan percaya...tapi kalau org lain, dia percaya... tu pun my friend back up me... so, my alasan ni boleh dipercayai la... hello! takkan saya nak angkut kamu ke stesen LRT bdr tsk selatan, bagi melihat sendiri betapa mereka adalah lagi ramai yang terkandas pagi ini!!!


aduhai... susah nak cakap dengan org yang susah nak percaya kita... yela, p**c**i la katakan...org tak kaya macam dia...


Thursday, January 7, 2010

- - macam ne nak buat surprise??? - -

Posted by kami zuzi ... at Thursday, January 07, 2010
Reactions: 
3 comments Links to this post
bulan januari nie...
ada la 2 org yang kunun saya nak buat surprise...
tapi saya nie mana reti nak buat surprise...

hari tu ada wat surprise kat mak... tapi, alih2 tak jadi surprise...
kasihan betul la saya...

erm... apa hadiah nak bg pada besday mak ya?
lagi 1... apa hadiah nak bg pada besday kwn special eik?

my sis in law da ad somethin' gud fOr my mak... tapi secret ler...ngehngehngeh

Wednesday, January 6, 2010

- - jaga mulut sikit - -

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, January 06, 2010
Reactions: 
3 comments Links to this post
amboi2 orang nie kan... (erm, saya pun sama gak...)
erm, sesedap je nak kutuk saya... takpela...

ADA UBI ADA BATAS
LAIN HARI AKU BALAS

tapi tak baikla kan kalau nak balas dendam... bukan bawa pekdah pun... 
tapi kan kadang2 rasa puas hati (ha! ha! pernah wat la tu...sebab leh kata puas hati... hak hak)

erm, peduli apa saya... yela, dalam kutukan tersebut terselit la kesedihan...
cuba kalau saya kutuk kamu wahai manusia...

sedap je nak kutuk saya "kurus sangat la ko ni... makan banyak2la... bagi naik sikit, dulu akak2 ko takde pun camtu... maintain je sampai skang..." yang nak banding dengan akak2 aku tu apa pasal... bagi penampar kang mulut tu wahai manusia... kamu amatla bernasib baik disebabkan lebih tua yang jauh dr saya...


apa hal la kamu wahai manusia nak kutuk saya begitu...kalau depan saya sorang takpe... nie depan orang lain... hellO hellO... lOok at yOurself 1st befOre want tO "kutuk kutuk" ok... kalau kamu wahai manusia adalah cantik seperti erra fazira tiada mengapala... harus juga kutukan itu diberi kepada saya...((adalah saya mempunyai mulut yang jahat...))


saya tak sanggup nak kutuk balik, sebab tahu... dia adalah lebih tua yang banyak dari saya...
dan juga tidak baik untuk mengaibkan dia di hadapan orang lain... sebab orang yang lebih tua adalah mOre sensitive... tapi titis la juga air mataku... apa kan daya... itu sahaja yang mampu mengubat rasa geram itu... nasib akak ipa ku memahami... elOkla...


didalam titisan itu, sy masih lagi mampu untuk bergelak ketawa... huhu


takpela... nak kata apa pun kan... my dOctOr tOld "as lOng as u sihat Okla..."

erm... bukan taknak maintain... tapi amatlah sukar...



((sebenarnya nie dah lama nak cerita, tapi... takde masa dan yang hari ni baru teringat...))

Tuesday, January 5, 2010

- - rutin begini? - -

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, January 05, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
nak tukar kale la... bagaimana caranya harusku amalkan rutin ini...

saya yang sangat pemalas ni...lagi2 untuk bangun seawal pagi yang terpagi...
my guider telah membagi tahu... actually, saya pengambil G5



this is her routine before she get her nice body... just tO share


mornin' - pas bangun pagi : take G5 satu paket, after 30 minutes : amik 3 biji telur separuh masak (memang sedap ler...), teh tarik & nasi lemak atau meehoon or mee besO ke...


at 10 am : just take biskut2... (harus membeli biskut2 untuk dibawa ke opis...tapi malas ingin membeli...bukan kedekut tapi malas membeli)



lunch : nasi beserta ikan atau lauk yang lebih berprotein... + milo ais (my fevretOooo)


evenin' : kuih2 jer...(tu pun saya rasa susah...sebab lik keje lapa makan nasi gOreng je biasa)


malam : amik susu 1 gelas (sangat sedap, lagi2 kalau fernleaf)


30 minutes before sleep : take 1 sachet G5


wa... saya rasa saya mampu lakukan, tapi tak serutin itu... perlu disiplinkan diri untuk hasil yang terbaik... mendapatkan apa yang di ingini sebelum mendapatkan sesuatu yang kurang penting... dalam hidup perlu ada kos lepas...


thanx to kak win... lOve u la... i'll try do my best...
((tapi saya biasa hanya kata dimulut, ditanam di dada, tapi sukar untuk melakukannya))


STRESS...............


Monday, January 4, 2010

- - 2010 - -

Posted by kami zuzi ... at Monday, January 04, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
2010 suda melabuhkan tirainye...
ala, kalau korang nak tengok tirai 2010 di labuhkan... korang beli jela tirai.. letak corak atau gambar 2010... jadila tirai 2010

2010 pun tapi tetap sama bagi saya
tiada yang berbeza...
perasaan je la kot yang nak rasa berbeza dan kunun nak jadi dewasa...
ala, dewasa tang mana jela saya ni... 
saya tahu 2010 nie pasti ramai yang nak melangsungkan perkahwinan dan segala macam upacara turun temurun nenek moyang suku sakat kan... hehe...
((sebenaunye jeles sebab rasanya tak de kesampaian lagi untuk itu semua... ngengenge))

2010 saya tetap di kerusi ini...
meja yang telah menjadi teman saya di opis yang amatla membosankan...
setiap kali, atau setiap hari... pasti ada yang membuatkan saya merasa tidak seronok...

4 jan 2010... mungkin ada sedikit berita gembira... tapi biasa je... sebab dalam gembira itu pasti ada terselit sekelumit kepayahan... cabaran dalam menempuh kehidupan ini...

2010 - happie neuw yearr...

2009 - telah membawa pelbagai kenangan pahit... haha... pahit la kan juga... takleh nak cerita...habis di benakku sahaja...

- - malas sangat - -

Posted by kami zuzi ... at Monday, January 04, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
korang tahu tak apa pasal saya malas sangat???

tahu ke tak???


kalau tahu kata tahu... kalau tak tahu kata tak tahu...

 
 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei