Friday, October 29, 2010

@-* nak cari umah ... duit untuk barang ...menangis !!!

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 29, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
aduh aduh..
pening, poning... tak tahu la camno eh...
mano nak cari umah nie... nak beli barang lagi...
semuanya nak kena duit ... baru ku tahu bahawa perlulah menyimpan untuk masa depan..
bukan ler den tak nyimpan selama nie... tapi disobabkan den dah terjebak dengan bermacam tipu helah la kunun...oleh sebab den copek terpengaruh dengan itu ini..

dan oleh sebab study ku yang tak bis2 nie...so, korbankan untuk study... bile nak kena pakai duit gini...melOpong la aku...
mana nak Korek duit  ni sayang Oooi........
boleh fitam kipala eden...
1k mana cukup bongek... semfut semfut ...

ku kira2 ingat 600 saja cukup... tapi idak ler cukup..
duit......di mana kau duit ...aku tak nyempat nak nyimpan dah la nie...
cepatla ianya berakhir...bolehla mulakan hidup baru yang lebih berjimat cermat dan pandai menyimpan...

ini juga untuk eden dapek mempercepatkan lagi proses kemasukan semula pembelajaran cik tuan puteri n.s.a... hahaha

ayat nak tuan puteri ... lalalala

merenung kembali, oh duit! kembalikan semula kepada ku... OUM...bolehkah anda kembalikan semula...tanpa saya perlu mengembalikan ilmu yang saya dapat...

wah! cam dah gila jer... tak bek nok!!!

Thursday, October 28, 2010

@-* kahwin ....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 28, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
erm...topik kahwin... ape eik...sebenarnya takde topik yang nak diblOg kan...erm, tapi kan org ske kalau cakap pasal kahwin... kenapa la...
ntahla, tak tahu nak kata apala...sebab kahwin ni macam banyak dugaan dan cabaran jer...
aku tak tahula...sebab belum alami nya lagi... dan semua org bakal mengalaminya... cuma masanya sahaja lambat atau cepat itu tak tahu...
Manusia hanya mampu merancang, tapi Tuhan yang menentukan ... benar ???

erm, kahwin ni best ke???

@-* nie yang pagi2 aku nak marah nie....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 28, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
ish! geram plak la aku...
aku bukannya buat projek sistem tu bagai sengal...
ha! kan dah kata sengal ...
erm, aku dah geram, mulut pun dah ase nak men"cabai"kan org...

bile geram, rasa macam tak best nak buat apa2...
erm...macam bosan la...

jom makan... ada popia, hotdog, kuih bingka ubi ...best waduh2...

dahla macam2 lagi banyak benda nak kena pk itu ini yang tak settle lagi ... dah tinggal bape hari je lagi nie... sakit jiwa aku ....

kalau tak sakit jiwa, sakit hati ... bOleh ???
hahahaha...
apa lagi la nie yang tak settle lagi .... erm..

Wednesday, October 27, 2010

@-* ha! bile sebulan masih lagi tak cukup...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 27, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
wuhu...
salam kOrang
wahu wahu ... aduhai... bile sebulan lagi tak cukup ... apa da ayat terbalik ... sila la buat2 faham walaupun tak bape atau memang tak faham ...

aduyai... manyak lagi mende ma saya mau setel ...erm... malam tadi kite p juscO... aduhai.. sekali ada set comforter + bed sheet ... alahai...murah nyah... dari rm639 tinggal rm191 ...
rugi tak kalau tak beli... aduhai... tapi tula, ko nak wat pe pakai comfOrter bagai ... umah dahla aircOnd sana sini... warna plak memang idaman kalbu ...light pink .... tersentuh jiwa ...

tapi kite rasa memang nak rembat la satu ... ada lagi ... jam tangan ...murah gaban ....half price jer .... tinggal rm50 .... pastu ada lagi, seluar ...rm32 kOt..less 70% ... terbaik... pun tak rembat ....semuanya gara2 budget perlu di kawal ...
nie memang sebulan dah tak cukup ... memang saya kena kOrek lObang la nak cekau duit untuk barang lain ... aduh ...

apa lagi apa lagi .... entah! bOleh sewel ...biala sebulan itu cepat ... ku harapkan kelegaan itu bakal muncul selepas itu ... huhu...
dunia perlukan duit ... ish, ke duit diperlukan oleh manusia .... alah, lebih kurang sajo ler...

apa la yang bile sebulan masih lagi tak cukup dah tu eik ...

Tuesday, October 26, 2010

@-* tOday 26 ... one mOnth ....

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 26, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
dup dap dup dap
oh jantungku berdegup kencang... hahaha

tOday 26... so, lagi one mOnth
hahahaha

jgn bermain mata, main apa tak pa... hahaha
gelak macam jin... super power

bengong betul

Monday, October 25, 2010

@-* phOtOshOot ...

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 25, 2010
Reactions: 
4 comments Links to this post
salam
kite macam ske la tengok gambo org shoot ni... macam best jer kan... boleh buat uwang...lumayan...
erm... geram kan...kita pun nak gakla photoshoot walaupun kite biasa2 jer...ala, nak gak...
tunggu eik sebulan lagi, kte berphotoshoot ...
wink wink ... mOdel aneroxia... lalalala

@-* bila esOk 26 ... just 1 mOnth Only lagi ....

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 25, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam...
hadui2... bile esOk 26... tinggal lagi 1 bUlan sajO lagi ...
dup dap dup dap ...
adakah apakah ... interview atau apakah ... pindah umah atau pindah bilik ... dapat pakwe atau gefren baru ... gila la...
hehe... just wait n c lOr ... jap je lagi nak tunggu 1 mOnth 1 day ...
erm... semuanya tak siap lagi ... fadan dengan muka anda yang tak bape nak cOmel itu... hehe ...
lOr tetibe mendapat berita sedih yang kelaka ... memang tak leh blah tul la akak aku tu... dunia pompuan ... ngeh ngehngeh...

apa yang kOrang rasa kalau tinggal 1 bulan 1 hari ... entahla ... mesti akan tension jadinya ... yela, macam2 kan ... nak edit itu ini, nak packing itu ini ... aduhai ... gementar .... macam nak p lOndOn ja gamaknyer....
biasa la oRg yang tak pernah naik kapa terbang ... memang jakOn sedikit ... lalalalal .... adakah ini  yang ditunggu .........

TUNGGUuuuuuuuuuuuuu.......

Friday, October 22, 2010

@-* cOrnetto's cOntest - eat & win

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
wah wah ...
 tetibe kite teruja dengan iklan  by NUFFNANG mengenai eat & win by cOrnetto
ada cOrnetto cOntest la... cam best ...
dari 01 oct 2010 - 31 dec 2010
lama tu...syarat2 nye senang jer.... banyak kumpulkan penutup cOrnettO tu... senangla chance nak menang.... jadi, makanla cOrnettO sampai lObam...
sedapnye cOrnettO ...
nnt sesape yang nak makan cOrnetto tu, dia punye penutup pOs kat aku eik... hehe

erm, jOm beramai2 kita makan aiskrim cOrnettO dengan sampai lidah anda biru2 lebam...
kalau 3 bulan makan tu mesti banyak punyela... 

nie dia punyer advert ... sila lihat ....






@-* tiap minggu tiap minggu...................

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
tiap minggu saya balik kg... 
kg oh kg .... saya balik setiap minggu
minggu oh minggu tunggu saya nak balik kg ...
kg oh kg tunggu minggu setiap2 ....
dah say well... lalalala

la ni, tiap minggu cek kena balik kg.. segala macam urusan yang cek nak settlekan ...
itu la, ini la.. mengalahkan YB...YB je suda...jgn nak berlagak PM plak...
lalalala
erm, nnt petang ni kite nak balik kg la nie.. padahal cam malas... tapi, nnt mak bising la.. sebab kalau sok balik, dah tentu sok pagi bangun jam tengahri ... selagi anak dara takpe kan... jangan dah jadi mak dara nnt... susah ... lalalala

erm... tiap minggu balik kg... bukan buat apa sangat... tapi tula, adala benda yang nak dibuat... contohnye ... pergi ke pasar ... best2.... kat KL nie, kita jakun sangat ngan pasar...
ada pun kat umah sewa tu, kebanyakan nye owang cina... so, takkan nak beli kat owang cina punye makanan kan... yer tak halal... erm, ada owang melayu... tapi, kita tak p pun... entah, cam tak happening la...

erm, nie tiap minggu punyer cerita.. daaaaaaaaaaa

@-* bila panggilan tidak berjawab... servis teruk!!

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
adalah sangat geram ++ sakit hati bila panggilan bagi mendapatkan jawapan mengapa dan mengapa tidak berjawab ...
 
heh! tahula kite tangguh sem nie... tapi kan kite dah selesaikan semua pembayaran ...
kita dah amik paper mid term n final ++ assignment juga telah dihantar ... tapi mengapa result tidak keluar .... sudah berapa lama ini... mau saya basuh clorOx ngan kamu ke...
 
dahla panggilan tidak berjawab ... sibuk atau busy bOdy terlebey nie... repOrt nnt baru tau..
tahula hari ni jUmaat... banyak masa terluang ... eeeeeee.... ni yang rasa nak marah nie.....
 
takpe... nnt after 1 hour i call u back oh my Uni ...

@-* ketawa ...

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 22, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam jumaat
tadi kite macam sakit telinga dengar org ketawa la kan kat opis nie...
erm, tak sudah2 ketawa nyer.... kuat plak tu... letih telinga aku nak tadah...

kenapa eik diorang ketawa... cerita kelakar apa la agaknye...
lawak sarkis ke sunkist orange ke ape ke...

ketawa tu kan mematikan hati... jadi janganla ketawa terlampau...ketawa sekadarnya sahaja...
tapi aku dah lama tak ketawa... jom ketawa... ish! takmo2.. ketawa sikit2 jer..

 

Thursday, October 21, 2010

@-* nak rasa tak apa yang saya rasa....

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 21, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
la nie....kite ske buat tajuk panjang2... ntah, best kot...n blOg ni adalah peneman terbaik saya... sebab dengan menulis, kita mampu menghilangkan sedikit stress yang wujud dalam hidup kite... ayat nak yang terbaik...

berkisar mengenai tajuk di atas... korang nak rasa tak apa yang aku rasa... kelihatan  nya macam menyampah je kan...
apa bOleh buat, hati suda kOsong, jiwa dah rasa macam tak bOleh blahhhhhhhhhhhhh...

kita rasa terlalu stress... kita rasa terlalu tertekan... juga kite rasa terlalu menderita di kepala ini...

dah macam hazab dah kite rasa... bOleh tak kita nak benti jer...
aduh, kalaula kita takde kOmitmen belaja, mesti kita dah benti kan... ni belaja tak bis lagi... duit nak pakai pun banyak...

hidup kita makin lama, makin bertambah stress... sakit kepala di buatnya... jiwa rasa amatla tertekan...
ditambah lagi dengan keadaan skang nie, semuanya serba tak kena...

kadang2 kita adala muhasabah diri sendiri... tapi, syaitan yang menghasut adalah terlalu banyak... tula, iman tak kuat, jadi mudahla gOyah...

pastu, kita rasa taknak makan... padahal memang nak kena lempang la kalau tak makan... badan dah keding tahap tulang... sakit otak kite...

eh, korang tolOng r bantu, help kite... dah terlalu tertekan... ada kawan kat Opis pun macam takde... baik takde la... tapi kalau takde, lagi mmg bertambah stress la plak... 

arghhhhhhhhhhhhhhhhhh...................

@-* prince charming saya n choc strawberry saya...

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 21, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
salam semua...
semalam kan 2010 2010 kan... hari rabu je pun...
kita dapat prince charming kita... haish! malu la saya... wa, kami declare bersama...sampai kita ketiduran pun bersama prince charming saya...

adalah sangat penat ok...
pastu kita sempat agi buat choc strawberry tu...tapi tula, susah kemain la nak buat nye... choc nye adalah sangat low quality... atau kita yang memang tak reti nak buat... ngeeeeeeee
 pastu kita tak sempat nak amik gambo la... nntla kite amik gambo...pastu kite upload...

erm... nnt ada masa terluang, kita nak biskan masa dengan prince charming kite...
lalalalal... prince charming kita kan sweet... i like u.... hahaha
 korang ada prince charming tak wahai pompuan... lalalala.... AAK...hahahaha, kita dah gila... prince charming kita ni manusia ke benda ke binatang ke bunga ke buah ke sayur eik...
ish2...pelik betulla...
lalalalala... lOve u prince charming... las sekali i got u... wallaweiiiiii.... TERBAIK....

Wednesday, October 20, 2010

@-* bahan2 choc dah beli sikit... excited kunun

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 20, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
kikikiki...
kokokokoko...
bahan2 choc kita dah beli dah... ngehngeh... tapi kita beli yang ase stroberry jer...kale pink... tantek... rasa tak tahula... jangan pitam sudeh ler...

erm.. bekas love2 pun i dah beli. satu bekas ada 15 cetakan....ngehngeh....jangan gile sudahla...
pastu kita beli kotak ngada2... apakah itu??? kotak yang nak masukkan choc yang dah jadi tu....

beli sebab nak cobaan jer... pastu dengan bekas nye... ala, apa2 jela...kang nnt dah siap, kita publish ok... kalau sempat, malam ni kite buat ok... 
excited sangat dah nie... ske ske...

jom berchoc... i like it ah ha ah ha.................

@-* erm...kulit kering...tensen....

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 20, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam
ala, kulit kering sangatla...
tension....

hahahahahahahahahahah

Tuesday, October 19, 2010

@-* bile aku boleh rasa bernafas semula eik...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 19, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
stress...

eeeeeeee....dah taknak la duk sini... 
Ya Allah... apa salah aku...

bile la aku rasa nak bernafas dengan baik...
ha! sampai aku dah update kat fb tu dengan rasa dan macam niat nak sakitkan serta sedarkan hati org.... ha! lantakla.. aku dah tak tahan dah...

kepala ni dah rasa macam nak pecah.... kalau tak dikawal...
dah kalau my soulmate tak tahan...memang dah lama aku kena lempang...

say sorry to him... u dont know how i feel rite now n before this...
i do not intent to hurt ur heart dear...

Allah...please to help me...
give me good news before end of this year.... please Allah...

@-* nak blog yang best.... tunjuk...pleaseee

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 19, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
nak belaja buat blOg yang best la...
tolOng pelesssssssssssssssssssssssssssss.....
tentiu...
 

@-* skang dah x banyak cerita la...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 19, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
sejak menjak nie...
acapkali pasti nak menjejak ke blOg setiap hari untuk mengUpdate blOg ku ini...
dulu kan...ada la dapat banyak cOmment... sebab, dulu aku ske wat stOry yang lucu2... ngEee...

erm, la ni aku dah x banyak cerita la...
tetibe aku sangat rindu pada kelas la plak...

erm... kerinduan ku yang adakalanya bOleh membuatkan aku stress... tapi, itu adalah cabaran... 
serOnOk gak tau... 
skang ni, minat membaca pun dah kUreng la beb...
erm.. apa mau buat wei... kat Opis plak macam umah mayat... umah mayat yang aku memang tak pernah masuk... scray seram sOjOk la wei... ntah2 bOleh damam satu minggu...nGeee

kadang2 aku teringin nak jd cam sengal2 ubi... tapi, tak reti pun...
tinggal lagi beberapa hari untuk hari itu.... 
terima kasih sayang abang.........mmUah... ((dah tetibe terselit plak ayat ini...sila jgn terkeluar anak tOkak))

Monday, October 18, 2010

@-* kita dah dapat idea untuk homemade choc....

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 18, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
kita mesti berusaha...yeay! finally saya dah dapat idea nak buat choc yang comel2 itu...

oh, saya sangat ske ok... 
bahan2 sudah dikenalpasti...

tinggal kena buat kiraan sahaja...
buat sendiri adalah lebih satisfaction mungkin...

but, buat sikit2 dahulu, barula banyak2...nnt tak jadi, takdela ko nak merana tak tentu pasal kan...
takdela ko kata "ala, membazirnya...apa ni...dahla tak jadi..."
tidak mahu begitu ok...
so, tomorrow ok je kalau nak start... beli 5 bekas dulu ke...choc yang kecik2...


pastu nak mix letak yang ada gamba bunga, love2 ke... haish! ske.....
tak sabo ler

semua ni aku buat untuk souvenir... harap2 menjadi la kan...

@-* aduhai.... nak rembat kasut pun cam seput jer...

Posted by kami zuzi ... at Monday, October 18, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
erm...
aku nak beli wedges la... eh shoes ok... cam kat bawah nie... sebabnya my soulmate like... so, i also like... cuma kena dare la nak wear...coz i nie keding punye org... n tinggi...


but, to get something, must do something... haha.... gile betul...

tapi, kalau dapat yang gini punye lagi sweet la... tapi tula, memang niat nak cari yang kale merah...tapi takla macam yang kat atas tu.... ko nak jatuh ke .... hahahaha
macam nie kan sweet...


tinggi pun tak sangat...tapi, tinggi pun tetap takleh nak sama dengan my soulmate la... takpe... tak kisah pun... ngeeeeeeeee

erm...tapi ditengah aku menunggu hari itu...memang duit adalah sangat terlalu dan teramat la berharga...nak beli sepasang wedges pun sangat berkira2 ok...

pening pening.... terpaksa la kot lupakan hasrat itu...dan memang banyak lagi aku terpaksa tangguh untuk itu... yang penting selamat...

terima kasih kamu cuk........... ngeeee

nnt kita dah ada duit, kita beli ooooo..... 

Friday, October 15, 2010

@-* semua org rasa nak kena marah ngan aku....

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 15, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
eh, kenapa ha! minggu ni mood aku kena hiding hiding la...
kalau tak, rasa semua org aku nak marahkan...
dgn dia dia sekali kena tempias nye
tak baik wooo
entahla, aku rasa macam sakitnye hati nie...tak tahula kenapa...hormon tak betul kot....
erm..
tapi, sebenarnya aku macam tengah sad...sebab musabab aku sendiri pun tak tahu kenapa...tapi, bila aku baca blog sepet n qery (her bf) memang terubat la kesedihan...pasti akan ada cerita lucu dari mereka...

blog diorang memang da best la...mampu mengubat hati yang duka...
aku kekadang terpk...apala masalah aku sejak menjak nie...padahal aku ok jer... erm...lantakla...nnt balik nak pekena pie choc n pineapple...my fevereto...nyummyyyyyyyyyyyyyy.....

sedap hingga jilat jari kelingking...lalalalala
dahla, better silent dari aku maki tak tentu pasal... ya Allah....dosa betul aku...

istighfar banyak2 la kan....

@-* tak sempat bekpes...

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 15, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
bekpes tu penting kan...
tapi, aku terpaksa korbankan kepentingan tu... sebab ada keje da...
pastu boss aku ada dah pagi2... so, kalau lambat bekpes mesti dia nnt cam perli2...
so, yang tapau bekpes tu nnt untuk lunch la...
tapau nc lemak tadi...

sedap plak tu...pagi2 tadi bau aroma santannya menusuk kalbu ku...aish! takpela...
bolehla jimat hari nie...

sejak akhir2 ni aku makan jer...tapi, lapo2...tensen betul...hahaha
wa...petang ni nak p f*****g... 
kamu...rindu la... ape hal la... las week dah bis kan banyak duit... 

Thursday, October 14, 2010

@-* nak kek comel la

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 14, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
eh, tetibe aku rasa nak kek comel...
kat mana eik ada kalau kat banting???

ada sesape tau tak?
kek comel yang ada bunga sweet... 

bubyeeeeeeeee

Wednesday, October 13, 2010

@-* 2 tahun lebih...tapi lebih ................

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 13, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
agak2 sape jela yang boleh faham situasi aku nie...
memang getting worst la...
sakit kepala aku dibuatnya...
kerja, dtgla kepadaku...aku sudah tidak tahan
 
macam nak wat piket pun ada..mogok ke... ape ke jadah semua tu la...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeee
eeee
ee

Tuesday, October 12, 2010

@-* hari ni saya masuk opis...

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, October 12, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam...
hari ni saya masuk opis setelah saya cuti semalam (isnin), tapi hari ni saya half day petang je saya masuk opis...
yela, saya semalam dah macam sakit hati... erm, jadi saya nak tak sakitkan hati org...saya decide untuk masuk opis jugak!
walaupun petang nnt balik saya kena balik ke kg semula...sebab malam ni saya nak settle satu benda... dan sok pagi pun saya maybe akan masuk half day petang jugak! ataupun pagi2 saya kena masuk opis... begitulah hidup saya... pusing sana sini...
wang! wah...sangatla berharga pada ini bulan...
macam2 lagi tak beli...
alhamdulillah...setakat ini semuanya berjalan lancar...

kepala saya pening...ahad satu hari saya shopping (10am --> 10pm)
isnin setengah hari jugakla...
selasa plak ni keje half day... erm, takpela...
dtg2 opis jer...tengok2 ada souvenir dari opismet... comel sangat...macam patung precious moment tu...tulis "baizura & aqasha"...
so sweet...so, dtg2 bolehla tersenyum sekejap...
 

Friday, October 8, 2010

@-* bila BRACES mungkin kena tangguh...

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 08, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya sangat sedih ok...
niat hati nak ada braces by end of this month...OCT 2010
tapi, hasrat tu mcm terkubur jer...
wa, nak dihari tu nnt dgn gg berbraces...
kenapa ntah rasa sedih sangat...
erm...bajet larila...
boleh je nak buat....tapi, erm...takpela..maybe after that day...before end of this year...perlu juga...

impian taknak hanya dimulut sahaja..perlu direalisasikan...
dah taknak bersedih...tapi, akan ku usahakan juga....
kan best kalau dapat bonus bulan nie..bolehla on buat gg... n that day bolehla senyum dan ketawa dengan puas.... 
sedihhhhhhhh

@-* minggu yang penat nak berpk...

Posted by kami zuzi ... at Friday, October 08, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam jumaat

minggu ni saya penat betul nak berpk la... 
macam2 yang perlu d pk kan...

itu ini, itu ini...wa...tak saba ok nak biskan minggu2 yang bz nak pk nie...
harap2 bulan 11 nnt semuanya dah setel dan boleh duduk senang ckit sebelum tarikh itu muncul....oh, apakah ia ???
tepuk dada tanya selera...

kenapa eik aku kena pk, kenapa eik? hahaha....
tunggu di bulan nov nnt...hanya tinggal beberapa minggu sahaja....
 

Thursday, October 7, 2010

@-* bulan penjimatan itu perlu... kOrang ???

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 07, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
aduh...aku memang dah semput nak pk pasal duit dahla untuk bulan okt n nov n dec nnt...
pening aku, pening... boleh pitam ko tahu

adui...bila penjimatan itu adalah perlu yang amat sangat.
segala kehendak perlu diketepikan... keperluan sahaja yang amat penting...
apabila kata2 pihak lain adalah seperti perlu buat2 tak dengo jela...lainla kalau nak sponsor kan... huhu

jadi, di hari itu nnt semuanya adalah kadar ala sahaja... Allah lagi ske...sebab dijauhkan dari pembaziran...

keredhaan Allah itu lagi penting....

JIMAT n JIMAT

@-* bila hosmet kata saya tak betul sejak akhir2 ni...

Posted by kami zuzi ... at Thursday, October 07, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
moh ler nak cite baik punyer...
entah kenapa la malam tadi, tengah duk listing...pastu cakapla sowang2...yela, nak listing baik punye kasi takde barang pun tak termiss... kalau dapek ler...

korang ingat senang ke kalau dalam situasi aku skang nie...
macam2 nak di lalui...

kena duri pun tahan jela...
kalau kena paku, memang takleh tahanla...ko gile....nnt kena potong kaki plak... ha!

erm, aku kua je bilik lepas bis memekak sambil listing barang n bercakap sorang2...
hosmet : sejak akhir2 zla nie......
aku : tak betulkan...kasihan..........
hahaha...belum sempat my hosmet nak biskan kata2...aku dah langgo dulu...kihkihkih...

memang aku tengah mental...yela, kalau la boleh selesaikan cepat...memang aku lega la...amin ya rabbal a'alamin la...
semoga aku dapat menjalaninya dengan baik dan selamat

tabahkan hati...sakit beberapa bulan jer...pastu ko nak tunggang terbalik tertonggeng pun i tak kisah...eh, i ke ko? ala, aku la tu....hahahaha
dasar memang dah mereng...tu la...
skang ni tido pun nak awal jer..ntah kena penyakit apa ntah...dulu kalau jam 10...mata ni burung hantu..bulat je...
la ni... jangan nak kata 10. 9 dah nguap2...macam singa kelaparan....hahaha

bile bercakap seorang diri itu adalah perkara yang memuaskan...cuba, try, test la eik....
selamat beramal...............lalalalalalala
 

Wednesday, October 6, 2010

@-* bila mata dah lebam macam panda dan cuba nak senyum macam kucing....

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, October 06, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
kite mukaddimahkan entry pada petang yang sayup2 nak hujan ni dengan tajuk " bila mata dah lebam macam panda dan cuba nak senyum macam kucing..."

hahaha...macam ape je kan tajuk nie...kenapa tak tulis, nak bergayut macam orang utan ker...hahaha
erm, mata ku sekarang dah lebam macam panda...gini ha! meh aku nak tunjuk gini...

taaaaa........rang! 

hahaha...sangat comel bukan bila mata begitu...
tapi takdela gamaknye mata aku gitu...gile ape...memang aku pakai spek hitam legap bis macam bontot kuali tak disental la jawabnye...hahahaha
ni semua gara2 hari2 ngadap PC jer...pedih mata ku..sakit tau...

erm, tapi bila kadang2 tu, aku teringin nak senyum macam kucing...korang pernah ke tengok kucing senyum...aku sendiri pun tak pernah la kot...
tapi kali ini aku nak pernahkan gambaran apabila kucing senyum...sangat menawan ok...mehla lihat...pandangla gigi ku yang menawan....harus di flos setiap hari selepas makan...diharamkan memakan makanan yang boleh wat terselit kat celah2 gigi yang boleh menyebabkan karies....lalalala

meh la la la... nak unjuk nie....seee...
memang yang terbaikla...sila lihat..gigi aku pun tak cenggitu ok...

kucing ni tak yah pakai braces pun tau...tapi aku kena plak pakai...
tapi tula, bila nye aku nak pakai nie... erm, aku nak sangat...

sayang..........nak braces........nak jugak la.... (menggedix plak...meluat aku)
hahahahahaha

ini sahaja bingkisan untuk petang ini... sila nantikan kejutan entry pasal dibawah ini pada bulan november 2010...tunggu.....
tata sayang...wekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
 
 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei