Wednesday, December 30, 2009

** opis ku - zamani slam **

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 30, 2009
Reactions: 
4 comments Links to this post
semalam...
adala org call ofis... pe lagi jawabler... wif full of manner la kununnye...

sekali dia tanya  "ada nO tel zamani slam tak?"
saya da duk konfius.... "sOrry"
dia balas "zamani slam............"
saya balas "takdela en...takde takde..."
dia balas "oooo...takde eik...takpela..."
saya balas "takde takde...."


ish, ape ke pelik sangatla... kompeni saya syarikat rakaman artist ke... hahaha...

** hati... **

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 30, 2009
Reactions: 
3 comments Links to this post
kenapa eik hati???
hati siapa?


siapakah punya hati itu???
hati apa?
sampaikah hati???

 

Tuesday, December 29, 2009

** duit gaji... **

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 29, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya nak duit gaji...
saya nak g rembat novel nie... aduhai...


tapi saya rasa tak kesampaian...sebab saya banyak yang amat hutang bulan nie...
tidak!


huh! duit oh gaji....

** tibe-tibe nak tuka ke ariani la... **

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 29, 2009
Reactions: 
7 comments Links to this post
ada orang kata, muka saya nie sesuai je guna tudung ARIANI tu...
pegi butik ARIANI pun tak pernah...
ngehngeh2...

adala tudung camtu....((rentap yang mak saya punye je...))
tapi Ok ke???

tapi bestla...sonang nak pakai...erm...nnt bile dah teringin, pakaila... hehehe...
nnt jadi cam nie...

OK KE???



hehe... macam nie la nnt... Ok la kOt.. tapi muka kena kasi tembam..barula bes...
bilenye...bile2 aja bOleh...


jangan ada yang panggil saya "minah indOn sesat suda"
kalau g umah kawin ske la saya menggaya tak tentu pasal... hahaha...


anak mak abah memang camnie....

 

Thursday, December 24, 2009

** bahasa pelik-pelik, tahi minyak tahi itik...**

Posted by kami zuzi ... at Thursday, December 24, 2009
Reactions: 
3 comments Links to this post
meh sini saya nak ajar kamu bahasa pelik...
hahaha..sebelum tu kena gelak dulu...
gelak tau...kalau tak gelak...saya geletek baru tau... hahaha

kentang masak keju -ayam gOreng kentucky

pemutar -ayam gOreng kentucky
kek hutan hitam - resepi rahsia

pinggan makan malam - ayam gOreng kentucky
vanila goncang - mcD
pinggan snek - ayam gOreng kentucky
burger kemewahan - mcD
mac besar - mcD


nanti kalau kOrang nak order kan...kOrang gunala...pasti kena pelempang satu...
pang pang! sOdap nyah...


sodap2


** yang mana satu **

Posted by kami zuzi ... at Thursday, December 24, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
"yang mana satu idaman kalbu...."

apa yang saya merepek nie...yela, yang mana satu harus dipilih...
dalam hidup ini...dalam ingin membuat keputusan pasti akan ada kOs lepas...

kos lepas : melepaskan barang kedua terbaik untuk mendapatkan yang terbaik... ((ala, nie time saya belaja ekonOmi...my fevretO subjectO...ala2 maknanye lebih kurang camtula...))

kenapa la dalam hidup, saya susah nak tetap pada satu benda yang saya nak buat???
kenapa perlu ada dolak dalih???
kenapa perlu ada kegusaran dalam meneruskan sesuatu???

disebabkan kegusaran inila...kita dianjurkan untuk meminta petunjuk, mOhOn mOga ditunjukkan jalan yang benar untuk diri kita dan umat seisinya...
((kalau bermadah...pandai nyah...haha))


banyak sangat benda dalam hidup saya yang bertanda tanya "YANG MANA SATU?"

yang mana yang terbaik...

** merry christmas & happy new year **

Posted by kami zuzi ... at Thursday, December 24, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
erm...
happy merry christmas... tO all



dulukan...
kalau dah nak krismas je kan...
mesti nnt ingat "mana santa claus... tak datang pun"... haha! kan macam kat dalam cerita omputih time krismas tu... hehe

ciankan.. apa da... pastu teruja dengan pokok krismas yang kata bawah dia ada banyak2 hadiah... hehe... ske ske ske...

tapi da besa2 nie... takdenye eih... ku rasakan semua tu hanya karut marut je...

apa pun...happy merry Christmas...

we wish u a merry christmas
we wish u a merry christmas
n da hepi new year

Wednesday, December 23, 2009

** rasa nak makan ayam gOreng **

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 23, 2009
Reactions: 
3 comments Links to this post
skang nie saya memang hantu ayam gOreng la...
nie ha saya kepingin banget nak makan ayam gOreng...
tadi kawan saya kata, ada ayam gOreng "uncle bOb"  http://www.unclebob.com.my
entahla...sedap ke tak...



tapi saya teringin nak makan KFC nie...
dapat ayam gOreng pun jadila...
sedapnye...


malam tadi dah makan ayam gOreng... erm..punyala pemalas...suh hOusemate gOreng... haha... nasib hOusemate spOrting... plak tu hantu ayam gOreng... jadi apa lagi... makan bis kan... sambil menOntOn tv9 cite hantu thailand "the unseeable"...
seram gak... tapi oK la... 

oh KFC... nnt aku nak makan KFC la... haha...


melantak macam beruang, tapi badan cicak...

Tuesday, December 22, 2009

** penangan FB **

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 22, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
mungkin ada segelintir yang tidak tahu apa itu FB...
FB : facebOok



kini... penangan FB nie...sangatla dahsyat... kalau terlebih leka...memang tak wat keje la...
tapi... adakalanya ia adalah sangat bOsan... sampai tak tahu nak wat pe ngan FB tu...

tapi best juga sebab leh cari kawan2 sekOlah tabika, rendah, menengah dan Uni dulu....
ada yang dah ada anak 1, ada yang baru bertunang, ada yang berBF/berGF dan ada juga yang single ((macam saya..ahaks!))

wall di FB bOleh dijadikan sebagai medan perdebatan dikalangan rakan2 FB itu sendiri...
adakalanye menghiburkan hati, juga menyayat hati... hahaha

kita nie janganla terlebih nak menilai orang, sebab kita tak tahu diri sendiri kita camne, dan juga kita tak tahu camne plak orang lain menilai diri kita...

apa yang penting "heppi...yappa yappa..."
penangan FB sehangat tahi itik...

Monday, December 21, 2009

** rasa nak makan kek secret recipe **

Posted by kami zuzi ... at Monday, December 21, 2009
Reactions: 
4 comments Links to this post
bila la dapat makan kek secret recipe...
erm... time birthday baru2 nie... sangat bz ngan final exam...

skang nie..otak dah tak tensiOn...kalau tak...serabut tau...
bukan serabut apa... fikiran nie berserabut... berat je kepala... rasa nak hantuk je... pukul ngan hammer pun Ok... hahah...mental sekali baru tahu...




nak makan kek la... oh "black fOrest"
kenapala dalam banyak2 kek kat secret recipe tu...black fOrest yang menjadi pujaan hatiku... sebab best kOt...
"peach" pun sedap... tapi kek dia kurang ckit...


kalau yang "choc ada walnut" ((ape ke nama kek tu pun tak ingat da..)) pun sOdap... 
wah... nak makan semuala... nak jadi tamak dengan kek...


nak ajak sapela nak makan kek nie...???


ajak toyol putih kat farmville jela....

 

** t shirt frOm my brOther **

Posted by kami zuzi ... at Monday, December 21, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sebenarnya saya nak upload pic baju tu... tapi kelupaan...
saya anggap ia adalah hadiah besday saya yang ke 23 dari abang ngah saya...

ala, t shirt dari PD je... erm... kalau PDI kan bes... ((ish2..tak reti nak bersyukur tulla minah nie...ngenge..))

erm...apapun thanks... ya...

hadiah kedua...

Saturday, December 19, 2009

** 1st birthday's present **

Posted by kami zuzi ... at Saturday, December 19, 2009
Reactions: 
4 comments Links to this post
saya sangat suke...
saya dapat mascara "long lash waterproof mascara" frOm my oldest sister...
saya sangat suke...





tapi saya takde la pandai nak memakainye...
hehe... tapi saya ske la...

sayang kamu my kak lOng .... mmuah!
mendapat hadiah adalah yang paling best

Friday, December 18, 2009

** mikrOfOn **

Posted by kami zuzi ... at Friday, December 18, 2009
Reactions: 
4 comments Links to this post
keJAKONan saya terserlah bila menjumpai toys ini...
ia adalah sebuah mikrOfOn...
akan bercahaya bile di hembus / lebih senang... bile menerima isyarat bunyi dari manusia... 

sangat cOmel...
alat itu adalah seperti ini...
silalah melihat.. hahaha






sila lah melihat.... 
dia macam mikrofon ada on/off


yang paling saya jakOn adalah... bile cakap ada cahaya... hahahaha..
anak buah tergelak2 melihat kejakOnan saya...
saya cakap "hellO hellO..." sambil terkinja2... itu adalah membuatkan perbuatan saya digelakkan oleh anak buah saya... haha


kOrang nak beli ke? 
nanti saya jual yang anak buah saya punya ((aunty yang sangat zalim)) hahah...
TERBAIK!


menjadi JAKON adakalanye bermanfaat untuk masa hadapan...


kejakonan ku dengan mikrofon poket doraemon

** avatar **

Posted by kami zuzi ... at Friday, December 18, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya dah tengOk cite AVATAR
walaupun bukan 3D... tapi! sangatla best... best lagi dari "new mOon" ... 




dunia AVATAR yang penuh dengan warna warni...
cantik sangat...
diselangi dengan percintaan... neytiri & jakesully (nth betul ke x.. lupe2 ckit)

kehidupan sejagat...


memang bestla... tak rugila tengOk...
dahla guna student card... lagila rasa best sebab bayar hanya RM8 je / persOn...
so, korang yang belum pegi tu..g la tengOk... best sangat.... 5 star 
sayang kamu selalu




Thursday, December 17, 2009

** alhamdulillah **

Posted by kami zuzi ... at Thursday, December 17, 2009
Reactions: 
1 comments Links to this post
alhamdulillah saya dah bis semua 3 papers untuk sept sem di OUM nie...
tapikan...tiadala terlalu bagus saya dapat menjawab soalan exam tu semua...


ntahla.. saya blur... memang sayangla... sebab saya tahu fOrmula dia semua.. tapi saya tak dapat nak jawab dengan baik... 


tapi apa pun... saya dah habis setahun... alhamdulillah
tapi yang tak bestnye... saya not feeling well befOre final exam... maybe so stress...


takkan la hari2 nak kena suap ngan ubat... huhu... sangat tak ske Ok...

alhamdulillah...




Tuesday, December 15, 2009

** 15 dec - being 23 **

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 15, 2009
Reactions: 
3 comments Links to this post
tOday is my day....
what!
ish2... nO la...tOday is my birthday...
being 23 tOday...



(( dah nak kena kawin nie... ))

ala, kawin tu senarai nO hak yang keberapa la..
yang penting...adalah..."Allah masih bagi saya peluang hidup kat atas dunia ini"

pastu saya kena pk "final exam saya khamis nie...las paper "math fOr management"

pastu berhOliday la minda ku ini... huhu...erm... ha! ada lagi 1 "kena usaha dapatkan keje baru" ... 

23??? erm... biasa je... apa ada pada nombor kan... 23 pun tapi orang kat lua kata macam 18.. apa bOleh buat...ahakS!... sangat ske itu ok...hehe

okla...pepun... teruskan hidup saya dengan sebaik yang mungkin...

thanks to Allah coz give a a chance to life in dis world

Saturday, December 12, 2009

** best juga hari nie **

Posted by kami zuzi ... at Saturday, December 12, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya rasa hari nie hari yang paling best...
sebab saya rasa peluang masih ada untuk teruskan hidup...

hari nie melawa pergi ke umah uncle di klang... tapi takde la melawa sebab saya pun bukan lawa sangat..biasa2 je




seronok...siap bergambar kat bawah pelamin...hehe..gatai suda mari... nie saya ada uplOad gambar pengantin tu... 





pastu siap amik gambar pakcik tarian BALLE BALLE yang sangat sporting... tapi 2 org je yang nak bergambar...



pastu balik umah dapat calling from someone... not someone special...tapi happykan saya...

tOday is my best friend's birthday..mOhd faiq - 23rd


n nOw saya berada di kampung...walaupun hanya seketika..tapi kegembiraan, ketenangan berada di kampung amatla menyeronokkan...

sebelum g ke klang...my old friend frOm SAMUSKD call for discussion - REUNION at banting mcD...but i can't attend lOr... hOpe reunion yang akan dibuat nnt...saya dapat la pergi... tak saba Ok untuk itu...

whateve pun..saya sangat gembira hari ini dengan berita gembira itu... thanks ya fOr that invitatiOn... hOpe i can dO da bEst...

love today n fOrever

Friday, December 11, 2009

** bOsan **

Posted by kami zuzi ... at Friday, December 11, 2009
Reactions: 
4 comments Links to this post
BOSAN

kenapa saya bOsan?
sebab kat opis nie...sunyi macam umah mayat...

bOsan takde kawan nak g makan...lagipun... dah jemu dengan masakan kat area tempat keje nie...

LAGI???

bOsan sebab rasa buang masa je datang Opis..tapi tak wat keje...sebab takde keje...

asyik ngadap PC... sampai PENING...
tu sebab duk sini...leh STRESS

sebab STRESS...
persekitaran yang macam umah mayat... kOrang tahukan umah mayat... senyap sunyi... tapi takdela menakutkan / menyeramkan...

LAPAR..
lapar...tapi selera makan tu tak de...
sebab...
 yela...dah la kena tapau...pastu nak kena makan kat pantry yang panas tu...nak makan kat kedai pun Ok je...tapi..bOsan... sebab orang lain makan berteman dengan kawan2... lainla kalau g jalan2... tu nO hal la...

BENCI
sebab benci adalah... bencila... tak ske dah nak duk sini lagi...
biala bOs saya tahu pun... 
kalau Orang lain bOleh kata yang duk Opis nie membOsankan even 1 hari... apa ntah lagi saya yang dah duk sini bertahun lamanya...

sangat stress...

STRESS
disebabkan oleh persekitaran...


PERSEKITARAN
semua nie salah kamu... tidak!
adakah patut???


kenapala saya dinasibkan begini...Ya Allah ... tak baik saya menidakkan takdir Tuhan...


manusia ini tak lepas dari terus merungutkan...
masyaAllah...


ingat Allah selalu walaupun BOSAN
bila la nak dapat yang lain nie...



 

** 11 Disember **

Posted by kami zuzi ... at Friday, December 11, 2009
Reactions: 
1 comments Links to this post
saya sangat suka akan hari ini...

11 disember :

*** hari keputeraan selangor *** 
- nama je Orang selangOr...tapi kejO kat KL...sO, tak dapekla nak cOti -

*** happy birthday to my nephew : mr mohamad syabil A.K.A bilca ***
- cian my anak buah nie..dia demam... birthday party dia tak tahu la jadi atau tak... baru nak 1 tahun...sangat cOmel... hehe.. sayang bilca -



*** happy birthday to my adOpt sis : ms fafa ***
- cian dia, tunang dia tak wish pun... samada tunang dia nak make a surprise atau memang tak ingat ... hehe... apa pun sabO la ye... tapi bestla kamu...tunang kamu birthday pun bulan Dis -

bestnye la kan...


Thursday, December 10, 2009

** apa apa saja **

Posted by kami zuzi ... at Thursday, December 10, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
agak2 korangla...kenapa entry saya nie shOrt2 je skang...

sebab saya BZ...saya dah tak tahu nak update pasal apa lagi...
hidup tak selalunya indah...
hObi saya skang nie adala "READING"

nie semua sebab panahan housemate2 saya yang gemar membaca... SKE SKE SKE
membaca baik untuk minda...menjana minda bagi tak mereng macam saya... hehe
adakah?

pastukan... saya dah malas nak keje skang nie...
mOod keje tu dah makin pudar... dah keruh... 
hahaha
"kO kalau bOs kO tahu...matila kO"


apa apa saja la... 
erm... nie pun saya tengah bOsan tahap dewa...tu yang kena masuk blOg... nukil saja apa yang terlintas di hati ni... apa bOleh wat... jiwa kOsong... gile apa saya nie...

kegilaan menjadi2

** one paper je lagi **

Posted by kami zuzi ... at Thursday, December 10, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
even 1 paper je lagi...
tapi yang 1 paper nie lagila yang sangat membahang kehangatannya...
tok dapek den nak kato eh...

1 paper tu adalah 
"mathematic for management" - on Dec 17, 09 - at UM
zla boleh ok!

 

Wednesday, December 9, 2009

** tak sIhat **

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya ingat saya dah rehat dah ok
tapi saya rasa pening balik... sangat tensiOn la...

alhamdulillah saya dapat jawab -  final exam 

7 dis 09 - principle of management


9 dis 09 - marketing managements 1

kena makan ubat "saluran darah"... pelikkan... ade ubat camtu...
3 hari saya tak keje start frOm 07 - 09 Dis 09

tak sihat, tapi nak g shopping la rasanye

** novel ini **

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, December 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
the lOve of my life - by: louise douglas

this is my new novel... 





i bought this coz the title sOoo meaningful
n tO imprOve my BI
gile membaca kini

Tuesday, December 1, 2009

** otak jammed **

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, December 01, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
otak saya jammed
saya maybe tengah risO gile...
tu pasal saya jammed

aduhai...
study banyak lagi...
bis la saya...


saya camne???
jammed...frozen

Monday, November 30, 2009

((siap juga))

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 30, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
alhamdulillah
lastly, saya berjaya menyiapkan juga assignment MATH FOR MANAGEMENT saya

sangat seronok
siap untuk hanya di taip dan di edit...

alhamdulillah

Thursday, November 26, 2009

((tak sihat))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 26, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya tak sihat
pening Ok... rasa tidak sihat kerana nak demam...
tapi tak mO la demam


balik kena rehat cukup2
tapi tak bOleh juga...
SEBAB
saya kena buat sesuatu...
apakah???
segala macam benda yang perlu diselesaikan sebelum 5 dec 09...

bestnye... rasa tak sabar nak tunggu bulan 12 ni habis...

apala tak sihat pun tak sabar... tak faham betul...

((rumah mayat))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 26, 2009
Reactions: 
3 comments Links to this post
apa agaknya yang berkaitan dengan rumah mayat?
mesti mayat kan... dan penjaga rumah mayat


tapi... saya nak wat jahat ckit nie...
sebab saya geramla... saya bOsan dan jadi tak faham 
sebab kan saya nak lik kg petang nie sempena HARI RAYA AIDILADHA


pastukan... saya macam geramla dengan staff kat sini
memang macam umah mayat da...


senyap sunyi sayup sunyup semuala...
ada mulut, tapi senyap...
saya pun ada mulut gak... disebabkan diOrang semua senyap, jadi saya pun kalau nak buka mulut jadi macam pelik...


mestila diOrang terkejut kan???
sOoo saya pun diam la juga...
nasib ada internet... kalau tiada... mati kutu dibuatnya...


sebenarnya kawan saya yang bagi gelaran RUMAH MAYAT nie...
okla... apa pun, saya kena wat keje macam biasa...
yela, dah nama pun datang Opis nak cari rezeki...


rumah mayat version "life"


Wednesday, November 25, 2009

((bOsan))

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 25, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya bOsan
saya tahu ada keje
tapi saya malas



saya bOsan
bOleh tak kuarkan saya dari KL nie
saya bOsan la
KL nie kan... buat diri saya jadi tabah!
tapi, saya bOsan
KL penuh dengan kisah hitam

saya bOsan
mari sama2 kita berbOsan sama2
anda bOsan???

saya nak buku la...
sape nak bagi saya buku supaya saya tak bOsan

kalau kat kg pun saya bOsan gak...
tapi Okla kOt...
duk umah je... pastu tak kua, sebab panaskan...
saya kan takut panas...gedixxx

saya bOsan


korang bacala entry bOsan aku yang bOleh buat kOrang bOsan

Tuesday, November 24, 2009

((ngantOk))

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 24, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya ngantOk yang amat nie
tapi kuatkanlah diri saya untuk setiap malam ya...



saya dah Ok ckit skang...
alhamdulillah...

ngantOk sangat la...
balik kena rehat untuk malam nie...

sangat ngantOk saya ini

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei