Monday, November 30, 2009

((siap juga))

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 30, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
alhamdulillah
lastly, saya berjaya menyiapkan juga assignment MATH FOR MANAGEMENT saya

sangat seronok
siap untuk hanya di taip dan di edit...

alhamdulillah

Thursday, November 26, 2009

((tak sihat))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 26, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya tak sihat
pening Ok... rasa tidak sihat kerana nak demam...
tapi tak mO la demam


balik kena rehat cukup2
tapi tak bOleh juga...
SEBAB
saya kena buat sesuatu...
apakah???
segala macam benda yang perlu diselesaikan sebelum 5 dec 09...

bestnye... rasa tak sabar nak tunggu bulan 12 ni habis...

apala tak sihat pun tak sabar... tak faham betul...

((rumah mayat))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 26, 2009
Reactions: 
3 comments Links to this post
apa agaknya yang berkaitan dengan rumah mayat?
mesti mayat kan... dan penjaga rumah mayat


tapi... saya nak wat jahat ckit nie...
sebab saya geramla... saya bOsan dan jadi tak faham 
sebab kan saya nak lik kg petang nie sempena HARI RAYA AIDILADHA


pastukan... saya macam geramla dengan staff kat sini
memang macam umah mayat da...


senyap sunyi sayup sunyup semuala...
ada mulut, tapi senyap...
saya pun ada mulut gak... disebabkan diOrang semua senyap, jadi saya pun kalau nak buka mulut jadi macam pelik...


mestila diOrang terkejut kan???
sOoo saya pun diam la juga...
nasib ada internet... kalau tiada... mati kutu dibuatnya...


sebenarnya kawan saya yang bagi gelaran RUMAH MAYAT nie...
okla... apa pun, saya kena wat keje macam biasa...
yela, dah nama pun datang Opis nak cari rezeki...


rumah mayat version "life"


Wednesday, November 25, 2009

((bOsan))

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 25, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya bOsan
saya tahu ada keje
tapi saya malas



saya bOsan
bOleh tak kuarkan saya dari KL nie
saya bOsan la
KL nie kan... buat diri saya jadi tabah!
tapi, saya bOsan
KL penuh dengan kisah hitam

saya bOsan
mari sama2 kita berbOsan sama2
anda bOsan???

saya nak buku la...
sape nak bagi saya buku supaya saya tak bOsan

kalau kat kg pun saya bOsan gak...
tapi Okla kOt...
duk umah je... pastu tak kua, sebab panaskan...
saya kan takut panas...gedixxx

saya bOsan


korang bacala entry bOsan aku yang bOleh buat kOrang bOsan

Tuesday, November 24, 2009

((ngantOk))

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 24, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya ngantOk yang amat nie
tapi kuatkanlah diri saya untuk setiap malam ya...



saya dah Ok ckit skang...
alhamdulillah...

ngantOk sangat la...
balik kena rehat untuk malam nie...

sangat ngantOk saya ini

Monday, November 23, 2009

((dOn't knOw))

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 23, 2009
Reactions: 
1 comments Links to this post
this is dOn't knOw entry
the title is dOn't knOw
cOz i alsO dOn't knOw what to talk abOut here



u dOn't knOw???
i really2... dOn't knOw tOo...

dOn't knOw
i dOn't knOw why...

if u knOw... just tell me what u knOw???
cOz i want tO knOw what u knOw abOut me..

dOn't knOw entry... 
just dOn't knOw

Sunday, November 22, 2009

((BFF))

Posted by kami zuzi ... at Sunday, November 22, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
i dOnt knOw actually...
BFF : best friend fOrever
yes! of cOurse...

even seseOrang tu dah jadi milik kita, dia dan kita pasti akan jadi BFF Ok!

takdir Tuhan kita tak bOleh nak sangkalkan...
semua yang Tuhan buat ada hikmahnya kan...
hanya dOa, kesabaran, ketabahan, keimanan semuanya lah yang mampu membuatkan diri kita lebih matang dalam menghadapai segala2nya...


tapi mungkin tidak saya buat masa ini...


wah! dah macam bermadah pujanggala plak saya kan...
apa la agaknye yang terjadi kat saya kan...
biala dia jadi BFF saya...


whateve we r dOin' we must ask frOm Allah...
sebab apa saya tulis camnie???
sebab saya nak semangatkan balik diri saya yang dOwn nie...


insyaAllah semuanya dalam keadaan yang baik...


remember Ok!


ingat Allah selalu...
Dia ada bersama kita dalam apa jua situasi pun...
mudah2an...


thanx to bOok name "dOn't be sad"
by Dr 'Aidh bin 'Abdullah Al-Qarni
u r my BFF... 
teguhkah saya dengan semua ini???

Friday, November 20, 2009

((ask frOm Allah))

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 20, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
thanx tO all my understanding frens...
especially to my eX-hOusemate... thanx Ok

i need to ask frOm Allah
Allah itu Maha Berkuasa...
setiap yang terjadi ada hikmahnya...
mudah2an aku semakin tabah

 

i must be strOng in whateve i dO...
kuatkah aku untuk semua ini...
Ya Allah... aku mOhOn padaMu 

Thursday, November 19, 2009

((fever ke))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 19, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya rasa nak FEVER ok...
FEVER ke??



sebab da penin, n seram sejuk semacam...
badan pun dah lenguh2...

nnt check doctor ok, kalau ajin

((gOin' tO recOver back))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 19, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya da ok ckit...
alhamdulillah...

must recOver befOre my final exam and assignment that i need tO submit On Dec 05, 2009.
my schedule sOooo padat Ok...

sOrry fOr everythin' tO my family actually, cOz we r nOt tOgether...

ada jOdOh tak kemana...
Allah itu Maha Adil...
Dia lebih berhak menentukan semuanya...


ketabahan adalah segala2nya

Tuesday, November 17, 2009

((sedih))

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 17, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
kini saya di fasa yang sangat sedih
yang saya tak dapat nak gambarkan



saya sedih
nangis
biarkan saya begini untuk seketika



saya perlu masa
saya sedih
sedih saya sangat2

Sunday, November 15, 2009

((stOry ahad 15 nOv))

Posted by kami zuzi ... at Sunday, November 15, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya da bis exam hari nie...
saya tak dapat jawab 2 soalan... pada part A - sO 1 & 2 yang kesemua bernilai 8 markah...
hahahahaha...kelaka kan.... sebab saya ketawa "nak ilangkan stress saya"

jOm kite ketawa ramai2... bak kata kawan saya "ketawa itukan sedekah"
hahahaha... banyakla dia punye sedekah....
"senyum itu sedekah"


sebab saya tak jawab adalah "saya tak belaja pelajaran itu dan saya sendiri tak sangka la sOalan itu akan keluar".... rugi juga...


tapi saya puas hati la juga bagi paper hari nie...
dari yang semalam yang entah memBLURkan saya sahaja...


thanx tO all my lecturer...
eh, kenapa saya cerita macam saya dah last year je...hahahahaha
ketawa lagi... "ketawa itukan sihat"
ha! yang ini barula betul...


saya betul2 stress...
stress ke saya???
entah, tanyala kat kawan saya esOk...


tapi saya sakit hati hari ini...
kOrang nak tahu tak kenapa?
nak tahu tak?
nak ke??? 
sambung di entri sebelah...

((sinOpsis sabtu 14 nov))

Posted by kami zuzi ... at Sunday, November 15, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
tajuk nye entah pape
yela, semalam sabtu 14 nov 2009
saya exam - 2 paper (marketing management I) & (principle of management)
sata tak jawab dengan baik kOoo tahu...

stress la... sOalan susah ya RABBI .... entahla... baru mid term dah susah... kalau final nnt... tak tahu la saya...

saya masuk lambat exam 15 minit... hujan kan...
bf saya hantar ... kami rempit gile dr maluri ke UNITEN... tula, lenkali wat tmpt exam jauh2 dr umah saya... kasihan saya

masuk2 dewan exam... macam biasa, muka saya memang selalu lambat... seat pun special la... sampai pegi kat area kat budak course lain... lantakla... saya takkisah pun...

kenapa lecturer saya buat sOalan senang sangat, sampai saya blurrrr..... sampai saya tak tahu, sampai saya rasa malas nak jawab, sampai saya rasa bengang.... saya rasa nak mengamuk di situ juga...

tapikan saya waras lagi...

semalam exam dr jam 4ptg - 7mlm... best kan... menepek muka kat UNITEN... tapi tak dapat jawab... padan muka aku...

balik sendiri sebab ujan kan... taknak susahkan dear saya...
naik taxi dengan sape ntah, sekali sampai KTM serdang, tak yah bayar tambang, sebab kawan saya yang kami naik sama2 bayar... dia taknak kami bayar... sOOoo redha jela...dlm ht ku "jimat aku hari nie".... jahat kOooo...

pastu sampai maluri dalam jam 8.15mlm...
g tapau makan... ada plak org gile... ish! dahla sexy... cina tapi... masyaAllah... nasibla dia pakai seluar...cuma sexi la... tapi nak di buat apa kan... dia kan tak waras... kasihan... tapi sape yang berani tolOng dia... agak2 kalau nak kena maki balik, bOlehla ringankan tulang temulang anda untuk membantu dia...

sampai umah kOoo... aku mOody... sebab tak dapat jawab... call my mOm... so, i'm happy back...

erm... malam tidO macam gOnggOng... jap aku bangun, jap aku tidO... kul 3 lebih saya dah betul2 tak larat, baru saya switch Off lamp... kul 7 lebih bangun... kul 9 saya g beli bekpes... kena ajin untung kenyang... hehe... ske ske ske makan makan makan....

okla... saya saje je nak berentry jap nie...
petang nie saya ada exam lagi 1 paper... math fOr management....

wish me lUck
gud luck to saya

Friday, November 13, 2009

((revision / tidO))

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 13, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sebOnaunye saya dah tak terlarat nie...
nak tidO je kalau ikut hati yang binasa ini...
nie dahla main rentap mOdem semet aku...

ala dia kata "kalau nak pinjam amik je"
saya pun amik ler jap nie...
sat g nak pulangkan da...

saya dah tak larat nie...
aduhai...
pening kepala, sengal2 bdn sume ada...

okla
saya nak study Ok! bukan tidO Ok!

study untuk mas depan... ingat itu...

jap2...
kepada semua graduate OUM... cOngratulatiOns...

ikut hati mati, ikut rasa binasa

((kwsp n pwtc))

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 13, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya baru suda balik dr 2 tempat nie...
best la juga... 
actually saya g kwsp nak mintak duit...
g pwtc g cari kejO...


alih2 terjumpa kawan lama...
bestla juga ke pwtc tu...
sebab dapat campak resume...
harap2 adala yang melekat...


saya nak keje la...
saya sayang kamu jika bagi keje...
kalau dapat keje yang best kan best...


keje adalah pekerjaan

((online revisiOn))

Posted by kami zuzi ... at Friday, November 13, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya tengah wat revision Online by our OUM lecturer fOr math fOr management subject...
thanx tO the lecturer...


semakin isau untuk exam kOooo


try dO da best

 

Thursday, November 12, 2009

((da tak larat + pening))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 12, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
tidak bOleh untuk tidO awal mlm nie
tak larat da nie... pening!


pas nie demam terus

((mid term))

Posted by kami zuzi ... at Thursday, November 12, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
isau la ngan mid term
sabtu n ahad nie

study tak bis lagi
bis la aku
g mana nie
waduh2...
entahla
kalau pOinter jatuh lagi
jatuh gedebuk la aku jawabnye
tidak tidak!!



just to make sOme revisiOn
isau yang amat... tapi main-main je

Wednesday, November 11, 2009

((My Career Fair 2009’))

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 11, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sesiapa yang nak cari keje... 
dijemput datang beramai-ramai ya...
freshgraduate... yang tak fresh pun leh...




start time : 13 November 2009 - Friday : 10:00
end time : 15 November 2009 - Sunday : 19:00
LOcatiOn : Tun Razak Hall 4 (PWTC)
Town/City : Kuala Lumpur / Malaysia

AlsO can refer tO this link : My Career Fair 2009' and become a fan at FACEBOOK nOw...

Amongst participating emplOyers:

Perbadanan Usahawan Nasional Berhad
Management and Science University
Prudential
Gagasan Carries Sdn. Bhd
KLIA Premier Holdings
Price Solution Sdn. Bhd
Dyson Sdn. Bhd
Perodua Sdn. Bhd
NEPs Holdings Sdn. Bhd
Jotun Sdn. Bhd
Affin Bank
faber Group Berhad
Western Digital
Petronas Berhad
Jack Tan Marketing
Celcom(M) Sdn. Bhd
MCSI Zurich
N2N Transformation Sdn. Bhd
Watsons Personal Care Store Sdn. Bhd
CSC Malaysia Sdn. Bhd
Public Mutual Kelantan
Heitech Padu Sdn. Bhd
Publick Bank Berhad
International Islamic University
Tune Talk Sdn. Bhd
Scicom Sdn. Bhd
RHB Bank
Inds Legend Corporation
Manulife Technology Berhad
Cosmopoint (M) Sdn. Bhd
Synthomer Sdn. Bhd
OCBC Bank
VKA Wealth Advisory
CIMB Group
Walton International
Pharmaniaga
Plus Expressways Sdn. Bhd
GTI specialist Publisher
YourPartTime.com
JobStreet Sdn. Bhd
Rapid KL
KTM Berhad
Etiqa Takaful (Muhidin Agensi)
HSBC Bank
more to come......


sOoo... jangan lepaskan peluang yang ada...
beramai-ramai menjayakannya...


ceh2.. nak prOmOte la kOnOn...
eh! biala...
gOod lUck fOr me n my friends n all Outsider... 

hope my lucky day on that day


((2012))

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 11, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
sangat tak saba untuk menOntOnnya
disaster mOvie 2012 
harap2 dapatla tengOk kan



esOk dah ditayangkan
tapi esOk tak dptla nak tgk
takpe, mesti ramai Org

tapi kalau tak dpt tgOk
hampa je

nak tengOk gak!
saya tahu kamu pun nak tengok kan

((lukanya masih ada))

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, November 11, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
luka semalam masih lagi ada
kOoo ingat saya leh ke cepat nak redhakan...
tengOk situasi jugala...



semalam bOleh sakit Otak aku tahu!
takpela. nak marah pada yang ada p*****t pun takleh kan
siapala saya, hanya "kuli"cutive

bia saya sakit di hati, asal jangan berdendam kan...

blOg nie... daily diary saya
sayang kamu blOg 

Tuesday, November 10, 2009

((beli kamu))

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 10, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
saya beli kamu semalam
saya rasa selesa
jadi saya beli kamu

okla... kalau tak tahan tak tahula...

 harap2 Ok...
saya kan nak kamu... kalau saya jaga kamu
sOoo, kamu kenala jaga diri kamu juga



jangan sampai kamu kena buang Ok
isau saya kalau kamu kena buang

sayang kamu yang hitam... baldu plak tu...
sayang apa la... taksub ke???

((kalau saya GERAM.. kO pun GERAM kan...))

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 10, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
wat aku paneh ja...
kalau saya geram... orang lain yang tahu pun geram kan...


saya cerita kat kawan saya, kawan saya betul3...

dia pun GERAM

wOi, kO ingat saya nie ape ha!
kO jangan, kalau mOod saya dah takde kat sini...
takdenye full effOrt saya bagi...
dengan yang lagi sOrang ni...


eeeeeeeee.... kO tahu kalau da hati terbakar
panas je...


macam budak2... yela, saya tahu sape saya
tapi...
((nO wOrd la tO describe...))



dahla!
eee... geram gile

((hari2 buku))

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, November 10, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
hari2 saya dengan buku
buku adalah teman saya
buku adalah pencabar saya
buku adalah semangat saya
buku adalah pendorong saya untuk berjaya

tanpa buku, saya tak tahu...

buku mengasah minda saya
buku terbaik buat saya

saya sayang buku



i LOVE u buku...
pagi2 aku dah mental

Monday, November 9, 2009

((orang BATAK + JAKUN))

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya orang BATAK + JAKUN
kO tahu tak batak dan jakun tu camne???



meh saya nak bgtahu
dia macam nie..
contoh dia pegi shoppin komplek... dia nampak escalatOr
dia cakap..."ish, kok tangganye bergerak... kok ramai Org naik... tak jatuh ke?"
ha! lebih kurang camtu la...

kalau dia tgk macam cOsmOs wOrld theme park kat dalam berjaya times square tu...
mesti dia akan tunjuk2.. jakun la...
mesti cakap " wOi, ada keretapi naik2... kalau jatuh... mati kO!"
ha! camtula...



kira macam saya la kalau batak dan jakun

batak nye jakun nye saya

((ahad yang bingung))

Posted by kami zuzi ... at Monday, November 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
ape kena plak nak bingung bingung
ke saya yang bingung

erm...
yela, mana tak bingung


saya punyela excited nak g beli kasut baru
alih2 tak dapat gak

citenye begini
semalam petang nak g mid valley
alih2 pk da petang, da la jauh, x jadi
sOoo
change gO tO times square
with my cOusin..

saya da bOsan tahap gile g times tu...
bukan ada benda sangat pun...
tapi g la juga, lagipun my cOusin ada cakap nak g sana...
jalan2 je kat lam times tu.


gO plak ke sg wang + BB plaza
cari my NOSE
adala 1 kasut berkenan di hati
tapi saya nie kan very fussy da persOn
pk2 balik
kalau beli, nak g keje, agak2 sakit tak kaki...
sayang sangat my kaki Ok...


sebab nak g keje kena naik jejantas la bagai
jaOh tahu!
nnt sakit kaki...
even cantik tapi... rOsakkan kaki... sO, tak jadi  beli
pastu terpk crOcOdile


dukla tanya kaunter, mana crOcOdile
that time kat sg wang lagi...
then, dia pun bagila instructiOn
dia kata "straight... then naik level 2 BB plaza... see 2 ekOr buaya"
saya ngan my cOusin memang tak tahu kat mana
jadi g cari fOllOw da instructiOn given
cari2 tak jumpa... tanya org, ada tak tahu, ada yang kata takde... memang takleh pakai Org kat sana... (GERAM NIE....................)

aku cakap kat cOusin aku "memang buaya darat betul"
aku da bengang, cari jalan keluar...


balik dengan tangan"0"

g kg baru makan...lagi baik


sOoo... petang nie kena usha kasut gak...
KLCC (NOSE) or JJ (cRocOdile)
i lOve my nOse... design fOr me One plz... but i want free... GILE AKU





penatla jalan
lelaki buaya darat... ngehngehngeh

Sunday, November 8, 2009

((sabtu))

Posted by kami zuzi ... at Sunday, November 08, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
kenapala agaknya dengan sabtu
ala, saje je...
semalam kan sabtu... hari ni ahad...


erm, semalam, lepas lik kelas, g SOGO
pegi santap...
ala, lapo kan...

pastu lik g BIMB medan mara
pastu masuk SOGO lik...
kunun nak usha shOppin'
tapi tak bape nak minat nak shOppin SOGO

pastu decide lik maluri
g plak JJ maluri
kunun nak usha kasut
pun tak best
alih2 g beli sayur... lagi elok
ayam...

balik, p pekena ayam goreng
SODAP...
sambil tengok PIALA MALAYSIA... hobin ja hobin 
best gile la... 3 : 1
masyuk...........


pastu study... kul 12 tido
kul 2 dear call...
bOrak2...


kul 3.40pg aku p panaskan laksa... ade ke boleh je aku...
kul 4 lebih baru tido...
bangun pagi ahad ni kul 8.30...


entah, kunun nak tido lama...
tapi kenapa ntah ajin, kemas umah, lagi2 la...


da kemas pun kalau ada yang sepahkan balik... sakit jantung gak...
what to do...
agaknye mental aku dah shot kot

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei