Monday, September 28, 2009

*** my family ***

Posted by kami zuzi ... at Monday, September 28, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post

ahmad haji ariff
+
jamaliah karso

=

* 1 *
fauziah hanim ahmad
+
alias det

=> fatin afiqah, amirul hisyam, fasihah alwani

* 2 *

shaharuddin ahmad
+
azrin ali

=> adina ameera, mohamad syabil

* 3 *

faridah hanum ahmad
+
nor asri sulaiman

=> mohd nor haikal, aisyatul maisarah

* 4 *

shamsul fuad ahmad
+
roslizawati rosli

=> nur syamimi

* 5 *

norshazila ahmad
+
???

************************************************

sapela eik yang last sekali tu...

*** happy e'id ***

Posted by kami zuzi ... at Monday, September 28, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
raya 1


pagi raya yang paling tak best.
saya ngan mak abah je kat umah.
then, duk tunggu abang and his family dtg umah... da la dia lambat, jadi lambat la kami bersalam2an... maaf2an...
lepas da salam2, kami pegi ke umah pak long & mak long

disebabkan sudah masuk waktu zohor, kami pulang ke rumah dan berehat sepuasnya...
sekali, org sedara mara sebelah abah datang beraya.
dengan malas, bersalam2an...

kunun kenala wat ayu yang termampu...uish! takde pekdahnye, aku macam biasa la...

raya 2


duk kat umah je.

dahla pakai baju lama,
tula...org takde baju raya
sebenonye ada baju raya 2 pasang
1- warna merah macam kat gambo raya 3 di bwh
2- warna kuning - yang nie, beso, sangatla tak ske...

petang tu my cousin sms

cousin : ucu, jom p klang...bosanla kat uma.
me : ko nak g mana g klang?
cousin : ala, kite g jusco...
me : erm, okla... tapi aku tak siap lagi...
cousin : aku pun...
me : nnt ko da otw, ko gtaula ya...

30 minutes later....

"assalamualaikum....................."
"waalaikumsalam...................................."

me : woit, jap2...

pastu terus vroom..............
my cousin drive
g shopping baju anak buah, gelak2...makan sushi la, bli itu ini... kalau da gaji mau aku shoppin'... nasib tak lagi... so, terhad la belanja... kikiki...

raya 3


duk umah... petang my adik angkat dtg umah beraya...

petang tu raya ngan cousin, g umah adik angkat...
da la dtg da dekat maghrib...teruk betul kami...

pastu da azan, boleh lagi bersnap2 la... cenggedix tul kami...
main ngan kucing la... umah adik angkat aku tu...da macam umah aku...

kucing kat umah dia...comel gile......da la manja...
ske ske ske...sangat...............mmmuah!

**************************************************************************************

raya yang seterusnya, aku duk umah je... n adala jalan2 umah sedara

tahun nie dapat duit raya

mom : 50
abang ipar : 50
pak long : 5
pak uda : 5
kak yati : 1

ini jela duit raya yang aku dapat... kikiki... da becau pun dapat lagi... best2...

bile dapat duit raya, seronok gile la... sebab da beso, dapat duit raya, best gile...

sampai sini jela entry ku...


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN


Saturday, September 19, 2009

*** kadang - kadang ***

Posted by kami zuzi ... at Saturday, September 19, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam

selamat hari raya semua

kadang-kadang dalam hidup ni, banyak yang kita dah tersalah langkah kan...
entahla...
kadang-kadang kite rasa hepi
kadang-kadang kite rasa sedih

kenapa dua2 rasa hati ni perlu ada kadang-kadang???

kadang-kadang apa yang kita mahukan takkan dapat
kadang-kadang apa yang kita impikan hanyalah sebuah mimpi
kadang-kadang apa yang kita tak terjangka itulah sebuah kenyataan
kadang-kadang kite tak dapat menerima sesuatu takdir itu dengan hati yang tulus

entahla...
kenapa perlu ada semua ini

melihat kebahagiaan org lain adalah sesuatu yang perit untuk di zahirkan
kebahagiaan sendiri entah bile akan tibe

kenapa kite perlu untuk terus mengharap, sedangkan kita tahu sendiri, yang itu bukan milik kita

mungkin itulah ujian buat kita
kita di uji, ujian tu adakalanya tidaklah seberat mana, cuma kita sendiri yang tidak matang untuk menerimanya dengan fikiran yang waras

sebuah kehidupan, perlu ada bahagia, sedih, marah, dan sebagainya

aku mahukan kebahagiaan
kebahagiaan yang hakiki, yang milik ku jua hingga akhirnya

selama mana seseorang manusia tu akan terus menipu dirinya dengan melihat kebahagiaan org lain, sedangkan di dalam jiwa, hanya Tuhan saja yang tahu

untuk akhirnya
tempuh lah hidup ini dengan sebaik yang mungkin

setiap yang terjadi ada hikmah di sebaliknya
hanya Allah tempat kita memohon

sempena dengan Aidilfitri ini, ku mohon ampun dan maaf

salam semuanya...

Friday, September 18, 2009

*** selamat hari raya ***

Posted by kami zuzi ... at Friday, September 18, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam semua

selamat hari raya maaf zahir & batin


khas buat rakan2 dan taulan, warga BMSB, semua sedare mare, dan sesape saje yang mengenali saya...

jemputla datang ke rumah... jangan malu jangan segan

............... salam ..............

Wednesday, September 16, 2009

*** mAlaysia saTu bY fAizal tAhir ***

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
1 comments Links to this post
Malaysia Satu - Faizal Tahir


Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melang
kah maju ke hadapan
Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu Semangatku terus membara janji ku padamu harapanmu ingin ku laksanakan

Kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan
Satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu Semangatku terus membara janji ku padamu harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia
kita inspirasi pada d
unia
Nama kan dijulang
kita menjadi kebanggaan
Satu wawasan bersama bergandingan...

Genggaman tanganmu Semangatku terus membara janji ku padamu harapanmu ingin ku laksanakan

Komposer: Audi Mok

Penulis Lirik: Nur Fa
tima


"CONGRATULATIONS" to all - Faizal Tahir, Audi Mok n Nur Fatima

- aLL the bEst -

Tuesday, September 15, 2009

*** kEnapa hA ***

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, September 15, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
selamat pagi semua...

today is tuesday...yesterday is monday...tomorrow is wednesday...everyday is days...


apa aku merepek nie sayang oOi.........
adakah sakit jiwa ini???

tepuk dada tanya selera...
"apa mau makan...???"

aku pelik la...semalam, hari ni...ajin benau aku datang awal kenapa?
adakah aku sudah insaf dengan masa lalu ku...
masa kepala hotak ang la... yela, dulukan aku selalu datang sharp 0830 am...

erm... kenapa ha aku nak g keje awal???
korang ada jawapan tak? aku takde jawapan la...
korang tulun eik bg jawapan...entah....
pastukan...



aku nie bile nak gemOk...aku di landa masalah untuk gemok...penat wei duk makan...sampai aku pun dah tk tahu nak kunyah apa lagi... hosmate aku masak sedap2 lak tu...aku makan je tak sudah... tapikan...ko nak ke gemok macam kucing atas nie...ish, takmola....kekeke...."hanya sebagai gambar hiasan"

aku pun tak tahula... takpela...
my dear, u pray for me lor...i'll try ok...akan ku usahakan untuk semua itu...

erm... ko tahu tak kenapa aku wat tajuk kenapa ha!...
entah, aku pun tak tahu kenapa...


hehehe... erm, okla.... aku nak start keje la kunun...wakakaka...
ko tau tak, aku da malas nak keje...
kalau aku tak keje, mana aku nak bayo bil yang ntah melambak gile babi,..................pastu mana aku nak bayo duit study... nasib my abah n mak ada... aku jahat siot...

erm... okla...

bye bye.............

love .................... miss ......................


Monday, September 14, 2009

*** jUst jUst fOr whAt yA ***

Posted by kami zuzi ... at Monday, September 14, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam

hye semua...
entah apa mimpi aku hari ni...datang awal...kul 0800 am da sampai opish...
biasa kul 0800 aku still d
i maluri lagi...
tapi elOkla...
kekekeke...

**************************************************

erm...
nie aku saje nak cite


12-09-09 - sabtu
aku kua ngan cOusin aku...
kitOrang kua kul 0300 pm...sebab cOusin aku tu keje malam...sO, bg dia rehat puas2...

pastu, kaMi g sOgO
mak ai..Orang macam sEmut...hehe
aKu rembAt t-sHirt untuk maK, akak n kEmeja uNtuk abah aku...

untuk aku...dalam mimpi jela...
sebab aku kan kasihan... wakakaka...

aku nak orang yang aku sayang, bahagia suda...

pastu g masjid jamek...
plak tu Orang macam semut yang melampau...tak beli apa sangat pun...

sedey gak...nak beli untuk sendiri takde...sebab tak de fulusla...
tapi ada minat satu jubah...sangatla cantik... tapi takpela... tengok je...

pastu jam 0630 pm.. kami ke kg baru...
breaking fasting...

kami bukan setakat buka dah...tapi melantak...
memalukan sungguh...

paling lambat datang.....paling lambat balik

ala, makan tOmyan campur (minta 2 org makan, sekali dia bagi yang bekas besar...dah kena mengabiskan...letih!!!)
sayur kailan ikan masin & ayam gOreng je...

watermelon + air suam

pastu...kami ngidam kerang bakar...
lepas bis makan semua...

order kerang bakar --- yang RM3 je...dengan muka tak malu...
makan 2 org - macam makan 4 org...
tak padan dengan badan tul...

tapi yang paling best...licin semua...

dengan adegan suap menyuap lagi...
aku bUka kerang bAkar...kUmpul2...mY cOusin cucuk banyak2...cicah ngan sOs dia...aku ngAp...........sOdap gIle...

pastu aku g bayO...dan balik...
dan yang paling tak tahan..kami makan sampai azan isyak...betapa teruknya kami...

masyaAllah...makan tak ingat nak solat...teruk betulla...

ditambah lagi dengan puding telur...+ kacang2...

hehe...bab makan memang best...

pastu kami pun otw lik umah masing2..

0930 pm
sampai je kat lrt maluri...

tetibe sayup2 ada org panggil nama aku... "zla, zla..."
toleh2..upenye h/mate aku lam kete...

pastu ajak aku g kg baru ...
aku pun...untuk tidak menghampakan..pegila kg baru...tapi naik kete la... ngan h/mate aku lagi sorang n kawan dia sorang...

kami g ke restoran lala... kg baru

suasana kedai yang sangat romantik..
disebabkan aku dah full gile...
aku amik dessert je...
nama dessert tu .."bom pret"
sOdap lOr....

makan2...borak2...gelak2...

lik umah...huhu...
balik sampai umah...makan lagi puding n kacang yang tak bis tu...

memang bes gile melantak malam2...
hobi aku skang makan + makan + makan...

tapi sedey...makan2 tak naik2... tension gile...

13 - 09 - 09 - ahad

g register subject at OUM...wif my larling...

nasib dia nak anta sat...kalau tak...malasnye aku nak menapak ngan kawan...
jap je.. amik modul bayar riban2...balik umah...

wa..........duit bis... nasib ada mak abah
thanks ...lOve yOu...mIss yOu sO much

then, g times square jap...kunun nak tengok wayang...
computer system down for all counter...sangatla hampa...
then...

lik umahla...

paling tak best, buka mcD sorang...tapau je...

erm...k la...nie aku nak amik mOOd dulu sebelum mulakan keje ngan mata yang ngantuk...

erm...nex entry tak tahula apa eik...
wait n c lOr...

puppye

********************************************************

Wednesday, September 9, 2009

*** o9 - O9 - o9 ***

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, September 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam

tHiba - tHiba kU rasa bUntu seBentar...
eNtah, jAp keje nIe nAk kena waT iTu iNi...

plAk tU nOt fEelIng wEll lOr...
actiFast pUn tak jAlan...


lAma2 aKu yang jalan...hOhooo...

gIle kepAla akU sAkit jEw...
pUase kali nI mMg sUffer gIle lA...

hAri ni kan 09 sept 2009
nO tu cAntikkan... 090909

dReamin'
if lEt say kalau gEt married tOday... sO sweet

nnT wat memOri

**- saya kawin 09 bulan 09 tahun 2009 ... alahai....pastu, sy punya hantaran rM9090. 90... so, kira terbalik la figure tu... erm...pastu...nak anak 9 orang...mak kO ramai gile...wakakaka...team bola ke???...kukuku...pastu....sambut anniversary setiap jam 9malam bersama 9 orang anak... wahahaha... siapa dengan anak bagai... tu dah tuala...coz that time anak dah 9 orang... tapi, 1st anniversary...that time kalau paling best satu hari sebelum nak bersalinkan anak pertama pada 09 bulan 09 tapi...tahun 2010... wakakaka... anak itu diberi nama : siti sambilan kalau gurl / mohd sambilan kalau boy... entah apa ke jadah namala... wakakaka... -**

hehe...dreamin' ntah apa2 la aku nie...

erm...serabut la pale aku...tengkuk sakit, kepala sakit....imas la....

what tO dO....

okla... bubye... merenung jauh..memikirkan masa hadapan yang entah bagaimana...


Saturday, September 5, 2009

*** dOn't knOw dA tItle ***

Posted by kami zuzi ... at Saturday, September 05, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post

1. Berapa umur anda?
23 tAhun...bElum g tApi...dIsember nI nnt sAt g 23 lOr...
2. Anda berasal?
sElangOr
3. Berapa adik beradik anda? Anak yang ke? Brp lelaki n perempuan?
5 adIk bEraDik. aNak kE 5. 2 leLaki dan 3 pErempuan...

4. Sekolah terakhir anda?
sEk aGama mEn uNwanUs sAadah
5. Bila terakhir anda
memotong rambut?
bUlan 3 kOt 2Oo9

6. Shampoo apa yang anda gunakan sekarang?

shAmpOo rEjOicE aNtI-kEtOmbe + cOndiTioneR (rEjOIce rIch)7. Anda gemar menjahit?

Kalau tidak nyatakan sebab

tAk bApe nAk gEmo lEr... sEbab tAkde mAsa nK mENjahit dAn bukAn pRofessIoN saYa...

9. Apakah kerja rumah yang paling malas anda hendak lakukan?
menGelap dAn menGEmas kEseluRuhan uMAh...rUang tAmu, bIliK aIr, bIliK tErmenUng...seGAla mACam biLIkla

10.Sila ambil gambar beg yang anda bawa pergi kerja...

eRm...tAkde keje aKu nAk aMik gAmbO bEg AkO...

11.Kemudian, sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg anda.

bEg aKu adA wAllet, hP, pErfumE, cHarger hP, uMbreLLa (sEdiakAn paYUng sEbelum hUjan), pEn hItam, peNsil, ubAt pensil (kAlau dAh nAk nAzak kenA bg Obat...), kUnci oPis, kUnci uMah...bAnyak beno...

12.Nyatakan sebab2 anda suka beg anda itu
sImple fOr tEenager lIke aKu

13.Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yang istimewanya beg itu pada anda
bEg iNi mY dEar yAng tOloNg bayO...sO aGAk manIs la...

Sila tag orang yang laen
sUkahAtila kOrang yAng jEngOk bLog aKU, nAk aMik aMikla...aPa aKu kEsah...


Wednesday, September 2, 2009

*** sHaring, cAring, lOving ***

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, September 02, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post


"...true love doesn't have a happy ending, because true love never ends, letting go is one way of saying
I Love You, It's time for me to put aside this trust on friendship, now it's time for me to let you go, doesn't mean giving up, but rather accepting that there are things cannot be, one thing I can promise you, I will always be a friend for you anytime, all the memories with you are kept in a special place inside me....Thank You For All Of It..."



** cOngratulatiOns fOr yOu **
hOpe hAppy tIll thE eNd oF uR lIfe


*** taRt fRuit iS mIne ***

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, September 02, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
aSsalamualaikum

sAlam rAmadhan semua
mAlam tADi saYa tErima "tArt fRuit" saya
sOoooOOooo dElIcious....

nYum nYum...
sAya sIap aMik gAmbar...tApi tAk sempat nAk tRansfEr la...

tP yAng gAmbo nI saYa pIck dr bLog mAker...

nAmpak sEdapkAn...???
rAsA pun sOdap...

kAlau kOrang nAk tempah...lEhla uSha2 bLog akak nIe...

http://sweetsuecupcakes.blogspot.com/

eRm.. inGat nak bOoking laGi... tApi uNtuk bEforE rAya la... hehe... nAk wAt sUrprise kAt anak buAh...
dAte je tAk dItetaPkan lAgi...

oKla kOrang...

tHanks tO kak suWaibah fOr tHe dElicIous taRt fRuit anD fOr uR dEliVery lAs nIte...

oKla... bUbye..wAssalam

p/s : makan banyak2 mesti leh gemok kan... tu yang aku ske... i like!...

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei