Tuesday, June 23, 2009

.:: ApO kO bOndO lO nIE ::.

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, June 23, 2009
Reactions: 
8 comments Links to this post
cAlam cemua...
yAng sebenaunya aku dAh ngAntuk nIe...
tApi, aKu aMik mOOd jap... sEbelum cOn'd my iNtrOductiOn...
eH, bAru uDah sUbmIt iNtroDuctiOn aKu...

aku nAk leTak gAmbau jE...
kOwang nGok la yO...

pIc aTu..


- nIe nAmenye... bUdak ceNget ctUdy... bErselirat deNgan waYar2... nTah oTAk aKu pun mAcam tU kan... sebAb meMikir jO kojO nyO... hO hO... nIe aKu baRu paS nangis... pAstu, mR ajak g tengOk waYang... tUnggu pUnya tUnggu... lAma la bEnau... sAmpAi kemOt tUdung akU... paHtu... aMik bUku stUdy mEntaRa tUnggu sI dIa... cAm pOyo jO -

- nIe namOnyO budak tAk cUkup keCik... hAha... aKu la yang suh dIa masUk... nAsib muAt... kaLau kOyak... tAk tahula.. aKu akan berkOmprOmi dengan anak buAh aku nIe... dIam2 suda... hAha..uCu yang jaHat... hAhAha... sesuWey gitu -

- nIe aKu sUh tEddy aKu stUdy... dIa mEnUrut jE apa yaNg akU cAkap tAu... cEbab oTak aKu dah tEpu ngAt...baGus tUl wEi... mAk aKU yAng bG tEddy nIe... cAyang tEddy ngAt... mmuAHh -


- keGedikan kU uNtuk mEmakai cElemIn mAta bErcambah... hAhaha... aKu kepingIn banGet nAk wAt sPek nIe... tApi, saYang RM... hEhE... nTahla.. aKu rAsa Ok je... hehe... eRm... kOrang tEka, nIe akU rAgut cElemIn mAta cApe??? -

- nIe aMe iyE **bUbur cHa cHa** cEbuT bEtul2 aUw! hUhu... edAp ilE r... aKu bLi kaT cAfe PPj... cAntIk + cOmel... hEhe... cOlOurful... hEhe... nYang r mAm nI... hEhe... kowAng nAk ke?? bEli r sEndiLi... hAha... -

- aKu tAk tAhula.. kAki sApe nIe??? hAha... tNy tatAk yAnie... hAha.. nIe kegilaaNku teNgah menGGila... hahah... mAcam maJalah gIla-gIla.. tahu tak?? kAlau tak taHu... cIan.... kOrang tEka, kAsut sApe yang mInah kUrunG nIe rEmBat... haHa... senYap2 jE tau g tAu AkU... nAnti kAntOi susaH... Hehe... tEka lA eik -

- nIe 3 stiches aKu... hUhu... kAt ciKu kU... tIme jAhit tAk saKIt pun... fIrst tIme kenA jaHit... kAt HKL... cIan... paDan mUka aKU... yEla... dOc kaTa kalau tAk jahit... nAnti tErbuka... akU nIe dah lA kedIng... pLak timE injUred nIe yAng tEmpat dIjahit nIe... naMpak isI... plAk kena gOsok tIme nAk jAhit... bEst jE... rUgi aKU taK raKam... hUhu... bUdak nAkal meMang bEgitu -

- nIe lAgi saTu gEneRasi seNget... bAru daPat nO oNe dah ngEt... sesuwey lA ngAn uCu dia cenGet... hAha.. tApe... kIta sErupa... eH, cAme ke itE??? jAp nnt uCu nAnye kAt kawAn... ** aWan-aWan, ame aK iTe nGan dIa?? **... eRm.. kAwan kAta aMela... hehe... mAknaNye iTe muDa cAm aWak la... tApi sayAng... sEngeT... hAha -

uDah lA... aKu kEpenataN...
sOk paGi2 uDah bErangkat ke pUtar jAya... eh! pUtrajAya...
memang dAsar sEngEt...

oKla... dA............
mmuah.... celemeKom..

Tuesday, June 16, 2009

.:: drAg mE tO hEll ::.

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, June 16, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

** nIe ha nAk duk ciTe pAsai -- drAg mE tO hEll -- **

tAjuk dia memAng menyEramkan... sesuwey la ngAn jAlan cEritA dia yaNg amAtlah mEnyeraMkan... + nAk buAt akU crying

** dEngan wAtak --nEnek tUa niE ha! ... aPe ke nAma pUn aKu tAk tAhu.. memang meNjadi bEtulla...


** nIe ha dIa.. aKu mEmang dA 3 hari dUk teringat ja.. lEpas je tEngok, lIk umah tidO tAk tutup lAmpu... mR aku jAdi mAngsa masa tengOk ciTe nIe... hAhaha...

++ tO mR - tHanks ya prOtected mE thrOugh uR swEater... hAha.. ++

nIe pulA tiMe nEnek tUA tu "beGging"... pAstu tEtibe dia mAcam rAsuk perempuan tU pulA... menakUtkan..

nIe pulA... tIme perempUan tu kat "cAr pArk"... nEnek tU mUncul... gIle sEram + jIjik pun adew... tHriller tUl la cIte nie...


nIe puLa tIme tIdo... tEtibe peRempuan tu mCm mImpi... tIbe2... nEnek tUA tu aDa kT sEbelah dIa... tErus nEnek tUa tu tErkam... gIgit mUlut pErempuan tu... pAstu kUa apA ntAh...



nIe plAk diOrang wat "sPiRit"... wo ho... yAng sCene nie memaNg menyEramkan... nAk nangis aKu diBuatnya... mAcam rEal... lAgi2 wAtak tUkang tiLik (rAmbut yanG mAcam aFro cKit bErjambAng tu...) dEngAn yAng mAkcik (rAmbut tak baPe nAk pAnjang sAngat tu...) tIme jugA adA gOat....


nIe yAng dA sCene nAk eNding tApi tAkla lAgi... pErempUan nIe... dia kOrek kUbuR orAng tUa tu... uNtuk bAgi "bUtton yAng nEnek tuA tu sUmpah - dAlam eNvelope" - sO tHat sUmpah jAhat tU keMbali pd nEnek...



tEtapi, rUpanya... pErempuAn tU tersalah eNvelope.. sO... sCene sEterusnya... tEngokla sEndiri...

cErita nIe yAng paLing sEram sElain dUlu cErita "sHutter - tHailAnd" yAng aKU pernah tengok... tU puN memang sEram gIle lA....

sO, aPa lagi... tOntOnilah "drAg mE tO hEll"

sElamat mEnontOn...
p/s : sEdiakanla pEnutUp mAta bAgi saPe yAng keCut deNgan sEram... hAha... bAwa tUtUp kuali pUn leh gAk.. lEgap cKit... tAkdela lUtsinaR... hAha..

oKla... aDios beBeH...

Friday, June 12, 2009

.:: sIApA nAmA sAyA ::.

Posted by kami zuzi ... at Friday, June 12, 2009
Reactions: 
9 comments Links to this post
sAlam

aPe ke hei la pulok aku dengan title tu...sIApa naMa saya???
erM, mestila nama sAya... nAma saya la sengEt... hahaha...
eh, sIaPa nAma ko hA kawAn2...
hAhahaha... mEmang daSar senGet...

niEha...aKu duk gedik skaNg ngAn faCebOOk... enTah syok jUga... keBetulan pulok, kAwan2 opisemate aKu pun rAmai lAyan gAk.... aPa lAgi... terjaH la beraMai-ramAi...

plAk ni adA quiz... nTahla...nk kata quiz...maCam tAk...

nIe semua penangan daRi **tAtAk yanIe**

tO tAtAk yanie - thAnks...lOt sense Of humOr...

di 'short' kan cite... nIeha... akU nak maI habaQ na...

++ sIapa naMa sAYa ++
kHas buat staFF BMSB

feshely, nAma boss ite
jenG, jeNg, jEng...

mY boSs - nEEzam - mIke bRagas
-- eNtah menatang aPa pun akU tak tAhu... miKe tu miCkey ke ha??? bRagAs tu dA mAcam bEragas je... aLa, serangga aGas-aGas tu... koraNg taHu tak wei??? iSh isH Ish.... sUsah akU nak xcepelen... kOrang wat-wAt jela tAhu eik.... --

tO bOss - aLa uR seketaRi iS jOking-jOKing oNli... tAk mo mArah lOr...

mY pRoject mAnager - hAssan - mIke brAgas
-- dIsebAbkan bOss aku... dIa kATa cEpupu kUpu-kUpu dengaN si prOject maNager nie... jAdi diOrang pun sAma nAma... eNtah2 diOlang nie ternAk unggas... ish! musykil tUl... pROject bAik punYa la...pLAk tu dA sesUai dengan jawaTan.. pLojEk manGAer...HuH! lUmayan pAk...wAduh2.... nGomong jOwo suda... --

tO pRojecT mAnager - zlA joKing jonGkong jOngang je... nAnak maLah lor...

mY prOgraMmer - aZuan - Lan kAcang
-- nIe mesTi sKe makAn kAcang, kAcang aPa lA dia sKe mAm kAn... tU sebab dIa niE ske soWang2...lAyan kAcang...pastu dengan rAncangan KACANG... bEst gak kan??? tHen, adIk beLAdik denGan lAn pEt pEt... sEbab kUrus2 gAk gitu...tApi uNtuk kEbenarAnnya naNti aKu kEna wat iNterview...nAntila eIk... tAde mAce la... hEhe... bizi lOr... hAhAha...pOyo nye la Aku nie...(mEsti kAwan-kAwan aku katA " meMang zLa gOdzilla tu pOyos ") - hAhaha... lUcu... --

tO pRogrammer - i Onli jOking jUgalA lor... jAngan mAm haTi... bISla i tAde hAti nnt...

mY tEchnician - fAzli - aHmad dObi
-- nIe lagi la tak boleh blah la bEb... sejAk bIle plAk si paJeli ni jadi tokEi dobI... plAk tu sesedap je gUna naMa aBah aku... dAh di copyright puN leh gAk eiK culi... iSh2.. dOce...huh! daH pLAk tu tErkeluar biDang sAngat nIe... jAngan dia dObi kOmputer udeh... hAncus...meNtal beb... sEkali jAdi mAcam aku dUlu, p basuh PENDRIVE... eNtah aku sengEt... tApi pjg Umu benda alAh tu... sIap sAbun lAgi PENDRIVE... pajeli oh pAjeli... kAmu jAngan jadi sEperti saya ya... aDuh2!!..gaWat2... --

-- niE aku nAk gtaU...dObi tu unTuk bAsuh paKeyan tau... bUkAn meNatang koMpleter kAmu tu, tAu nggAk pAjeli --

tO tEchnician - kAmu baIk2 ya...dObi jAngan Untuk kOmpeter...dAngeles wo... mEletop...boOOm...

mY sOftwaRe enGineer - yAnie - sIti sIfir
-- hA yAng nI aku tAk tahula plak...aKu rasala...si yanie nie dah Banyok ngAt duk ngAn codIng menCoding je... pAstu kan cOding tU ada nO... aGaknye duk teringin nAk guna nAma tu kot... mEnarik kOt bg yAnie... aPa maCam yaNie??? tAkpunkan...dIa nie duk tEringin la ngat nak masuk rancaNgan A.L.O.N.G... tu pasAl lekat nama tu pAda diA... cIan dia.. tAkkan seumu hIdup dIa dengAN siFir...iSh! kAlau akU leh gIle kot... yEla..dUk dAlam oTak ni nombOr ja... hUh! naNti mAkan inGat sifir, tIdo ngigaU sIfir, mAndi nyAnyi sIfir, mAcam2la.. udAh jAngan semayang pLak duk bAca Sifir... dah kes naya nie... sAbo yA cIk yAnie... --

tO yAnie - jaNge maRoh2...dOk mOlek uNtuk anDa... tEruskan uSaha Anda dalAm iLmu sifir ya...

mY aCcounT aSst - sHima - sEnah pOt pEt
-- cIk senah Ooi... kO ni ske pOt pEt pOt pEt... apekena ngan ko nie... lEh bErasap terbako tElinga aku nie woOi...senAh Oi sEnah... uDah2la... bW insap ye... pAtot la lAki kO tak tahan... duk hari-hari pOt pEt pOt Pet... hUh! aKU pun tAk tAhan...aPa nTah lAgi lAki kO...-- (skRip je nIe...hEhehe)

-- eNtah, akU tak rase plAk si shima nie pOt pEt saNgat... pEmalu adala... hUh... tApi kAlau mArah... bOleh tahaN... Hehe... tapI lEmah Lembut orangnye nie... kAlau kO nak Pot pet pun, biaQ p na... tApi jangan ngan aku... aKu pOt pet ngan ko leh la sHima sEnah oi... hEhe.. --

tO sHima - zLa guRau2 aJe... wAt pEngliPur larA... hEhe

mY cUst sErvice aSst - leYa - rOgayah vOgue
-- wA cakap lU... dIa nIe memang vOgue... tApi tAkdela vOgue dalam erti kata meLaram... vOgue nGan geli hAti dIa nie... mEmang peCah uSus bEsar diBuatnya... kElako beno lah gAmaknye... dIa nIe bZ je sElalu... biaSalah... oRg pEnting... hEhe... nTah bIle nTah diA nk g jAlan2 jAuh... aKu dapat rasa ke'vogue'an dia nie... hUhU... mAntap beb... sesuwey ler nGan nAma rOgayah dIa tu... paNggil gAyah uDah... gayah oi... hA! lAgi 1, si gAyah nie, retI rAp - shUffle bEb... hA, cuBa anDa imAgine... betapa hEbatnye si gAyah vOgue nIe... tAk tahan aKu... mElt.... Hahahaha... --

tO lEya - aKak tAhu hAng cepOrting, sO nie sMua guLAuan ajo la... hehe... cenyum kiT.. cOmel!

mY cUst sErvice aSst - mUniey - sAra cEndOl
-- eH kO nie akU tAhu kenApa nama kO belAkang adA cendol... aKu tAhu, cIta2 kO dulu mEsti nAk jadi mCm ct sarA tu kan.. pAhTu.. kO g wat rakaman...lAngsung tAk di tErima dEngan bAik... pAstu kO giVe up lA omputIh kata... pUtus ase... kO nekaD juAl cEndol... tU lekAt jadi " sAra cEndOl "... hARap cenDol kO laku la... nAntI aku pekena cEndol ko lEh tak??? fRee??? lEh r... nTah sEdap sangAt org cAkap aKu dengo... kT maNe gErainya.... gTau la eik... nanti aKu leH ajak kAwan-kAwan aku... --

tO mUniey - sEmoga Berjaya denGan pErniAgaan andA... hehehe.. jAnge maroh

mY cOmputer tEchnician - zAkri - mAn lAksa
-- dIa nie ske duk kenekaN akU ngAn si rOgayah vOgue tau... kaTa kami JERMAN... seBab kami duk selangor... kAn ramai org jAwa (JERMAN) - dah si gAyah vOgue tu sEsuaila kOt... hAha...eRm, tApi kOnpius Aku kEnapa dIa nyer nAma mAn lAksa... eNtah agAknye kuA dari perut mAk dia... tErus merengeK nak mam lAksa " mAk.........waaaa.... lAksa lAksa lAksa" udah! mAk dia kelam kaBut cAri lAksa... tErus dia senYap... huh! ada gAk eik cAmnie... tU yAng tiMe rEg nAma kat pOlis... letaK mAn LAksa...nAk bg nAma lAksa... mCam tAk eLok... ye lO.. makAnan... pUlak diA boy... lEtakla mAn (omputih = lElaki), alAh sEsuai sangAtla gAmaknye... --

tO zakri - jAngan mArah tau... zlA jOke Aje... hAhaha

oKla kekAwan sEmua... eH! luPep pLak tUrn aKu...

sEcretary - zLa - nInA rIbena
-- tAk menArik sAngat pun... tApi sweetla... hEhe (pErasan numBer oNe)... hAhahA...nIe seBab aKu nIe hAntu rIbena...g mCd akU mInta Ribena... tU yAng mAk aku kata... jd rIbena teRusla... sIap mAk aku nyayikan lAgu tHEme riBena... cAmni hA... kOme semua nak denGo kE taK nak ke.. uDah!

** cEria di taman rIbena hari ini, mUsim bLAckcurrant rIAng seKali, cEria deNGan superfrUit sEtiAp hARi, maRilah gembirA berSama kAmi **

-- pAs maK aku nYAnyi... aKu puN tiTo ngan nYenyak --

tO mYself - uDahla deNgan kEsengetan kAmu ni yo...

oKla kekawan... bErakhir udah sEmuanyA... kEpala udah peNing nIe... pAnas sEmacam dAh...hUH!
mOga seLamat tErhibur.. dAn bErgElak kEtawa tAk kerinG gUsi dAn peCAh uSus kEcik uDah... hAhaha..

sAlam saYAng semuA...
aSSalamualaikum...

Wednesday, June 10, 2009

.:: lUcU ::.

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, June 10, 2009
Reactions: 
8 comments Links to this post
sAlam fRiends...

lUcu tul r aku...
tApi...kaLu koranG rase tak lUcu...

aKu nak korang gElak ckit je... kalaU banyak... kEna kowang...
nAnti akU jAdi camNie... ha! cape nak jawab???

bIs mak ite keJut...huh!!
eRm...

citenyE...cemalaM r.... ite leh lUpa nak baYar lUnch kAt kedAi mAmam beLAkang opish ite...
** rM 5.20 **
++ kEpada mAkcik : hAri nIe caye bAyo... ++
+++ kepAda taTak yAnie : tuLun ingaTkan... TQ ++

tUla...ite duk ingAt cek yAng ite bAwa nak g bYr sEwa opiSh...hAmbik ko... terus lupA nak byr mAmam... pAstu... tAtak yanie ite geLak bis lA...

sIaP letak shouT YM "ada org mAkan lupa nak bAyar...hAha.."

dEngan lEya n mUniey (PjC stAff) pun gElak beco... dioRang geLak camnie Kot... meh la nak engok...

tApi tu jusT gambaRan je... tAk tahan beb... cIap telinge tErkelepet... yAng beLakang pLAk...tade pelasaAn...ish ish ish....

sEtahun dAh aku kejE BTS nie... cEmalam aku wat haL... sengEt tul...

pLak hari nIe, aku cEmalam luPa nk baWa lik kunCi opiSh...huhU...ciAn kat kekawan akU...kenA la tUnggu eN hAssan (projEct manager)...latang lor....dkt jAm 9.30pg... baRula kami2 cemua cok ke opiSh...

++ kEpada bOss : zLa mInta mAap... moge boss cEpat cEmbuh ++

1sT time plAk ternaCib camnIe pagi Nie...

cEbelum nie... nAcib bAik even kUnci tertinggal kat opIsh... kEbetulan boss ite dia demAm... ciAn dia... ++ cepat2 la bOss bAik ya ++

*** kEpAda en hAssan : tHanks...eN hAssan mEmang cEporting ***

**** kEpada tAtak yAnie : nAnak r tAnya bEnda cAme caMpai 3kAli ... hEhE.. ****

***** kEpAda dIli cEndili : lEnkaLi ingAt la cenget... *****

oKla...cElamat beRgelak tEtawa pAda yAng beRkenaan ...

dAa... mMuAh......... lElamak... hEhe..cenGet gaTAi...


p/S : jGn tIlu aKsi dIatas...docE...dEcoration oNli...hEhe

bUbye... cemeKom...

Tuesday, June 9, 2009

.:: jAngAn pAndAng bElAkAng cOngkAk ::.

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, June 09, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
Calam...

Epicod kite pade kali ini...

** jAngAn pAndAng bElAkAng cOngkAk**

cErita ini sAngatla lucu... tergelak2 aku n mR dibuatnya... plAk macam esOknye tak kEje... hAha... tOnton jam 11.30mLm... aLa.. kAt bErjaya tImes sQuare ajE...

rElease tenSion seBentar... hUhu...

++ aNda semua... tOntonilaH pIlem ini... lUcu... ++

-- penUh dgn gElak kEtawa --

^^ wAtak peLakon Lisa je yAng aGak ceRam kit la kot ^^

oKla... daaA....

Monday, June 8, 2009

.:: rEliEf ::.

Posted by kami zuzi ... at Monday, June 08, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
hYe fRiends...

cOn'd fRom sUlking...
oPs!! what gonna b hAppan nie...
mMmm...

rElief fInally...
thAnks mY dEar...
bUt...
i kNow la...
lIfe is so cOlourful rIte...

whEn cold... it's tO b like this...


sO swEEt n nIce...
dEar lovE???
i lOve too...

wHen hot...it's tO b like this...

mMmm...
dOnt look like thIs...
so sCared dEar...

but, when get wArm...
it'S to b like tHat ya...


oWh ho!...
mMm...

bUt whaT happeN when didn'Nt feEl anYthIng???


hO ho Ho...
eRm...dEar..

wHy it shOuld b lIke thAt ya..
jUst thinkin' for awhile...
mMm...

dEar noty lA...
bUt, i'm vely nOty than U la dEar...
hEhe...
thAnks dEar...
cOz of wHat ya...

eRM...

u & mE...

y???

nOthing...
yE Ye ye...
dEar not sUlking anYmore...
sMile plz...

aLa aLa...

** tHat sMile terlebey suda **

hEhE...oKla...bUbye dEar

sO cOmel...jUst fOr u...aSsaLamualaikum....

Sunday, June 7, 2009

.:: sUlkIng ::.

Posted by kami zuzi ... at Sunday, June 07, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hye fRiends..

sUlking??? who is sUlking?
mMmm...
tIred to pUjuk u dEar...
cOz of wHat???
dOnt kNow....

i'm so sad rite now...
plEz my dEar...
dOnt make me liKe thIs...
i dOnt know the coz of...

bUt...
iF u wAnt me to b lIke tHis...
oK...its ur bElongings...

i kNow dEar...
sOmetimes u can make me likE this...
buT y...
i aLways like this...
i jUst tExt u...
u didn't rEply...
i cAll u...
nEver pick up...
hOw cOme mY dEar...

i Know it's nOt the rIte tIme...
bUt...
mMmm...
i dOnt kNow la...
bUt dOnt wOrry mY dEar...
i cAn sTill sMile eVen my hEart wAs cryin'...
im tHe hepi gO lUcky giRl...
mMmm...

im vEry hUngry rIte noW...
n fEel so dIzzy anD aNytime gOt gastRic...
iF i collapsE...
dont Know...

lEt mE lOnely...
sO sAd...

oKla my dEar...
i fEel like to fly aWay...
gOod bYe my dEar...

i aLways prAy for u...
tAke cAre of ursElf...
dOnt forgEt to prAy...
eAt, batH, dRink, sLeep...

hOpefully...
aLways HopefUlly...
aSSalamualaikum mY dEar...

.:: mr & ms cUtE ::.

Posted by kami zuzi ... at Sunday, June 07, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
sAlam

hAti aku tengah bersedih di kAla ini...
jAdi aku gembirakan hAti aku dengan gAllery ku lam lAptop nie...

tIbe2 aku terpana paDa phOto ini..
tEringat kIsah lAma yang mEnarik...

tItle nie kAmi dApat dAri classmate kAmi timE kAt 3ddg sek28 UTMKL pd mAkan mAlam las sem = las year kami d UTMKL...

kAmi sekelas buat aWard like mr & ms mUrai, mr mAskulin, ms fEminin, mr & ms cUte dan bAnyak lagi... tak ingAt da...

tIbe2 adalah nama aku kEna aNNounce bagi kategori ms cUte... enTah...mAcam nAk gElak bEst... huhu...
mr cUtE pula hafidz... tApi dia mEmang cutEla...

so, bawah nI, gambar sehaRi selEpas mAkan malam... lAm kElas...coz tIme diNNer tak ingAt nak snap plAk saMa-sAma...

hehe... lUcu la...

tHanks to All mY fRiends...lOve u aLl...

nIe plAk aku time di bg cErtificate... bUdak2 kelas aku yang wat... heHehe


UTM KL baNyak kEnangannya...


.:: zAmAn UnI dUlU ::.

Posted by kami zuzi ... at Sunday, June 07, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam

mAsih lagi ku ingat zaman aku kat UTM city campus KL dulu...
bIle ku terjah kembali pics ku ngan kawan2...aLamak! sedih je...

niE gambar aku kat pAngkor iSland - tEluk nIpah

aLa...bile lagi aku dapat bercuti ya...
** bEs g cuti au... dapat releasekan mind... **

^^ aCtually aku tak tahu nie kerana apa.. tApi yang aku tahu...time kami wat sNorkelling...aKu hampir pItam... n lEmas ... ini gara-gara sebelum sNorkelling kAmi wat "kAyak compEtition"... snorkelling pEtang jam 3. aKu sayang untuk tidak mEngikuti sNorkelling itu.. jAdi aku pun jOin la... aKu tahu, aku dah pEning.. uat je sNorkelling...kan kat dAsar... aKu dah menggigil.. maybe juga sebab ketakutan...thEn aku hampir lEmas... mUjur ada kAwan... aLamak! tapi segan sebab yang tolong kAwan lAki kElas aku... huhu...hehe :-)).... ^^

pAstu aku di bawa ketepi... dan Aku berdiri...tErkena la benda yang dAlam dAsar tu... shEll kot.. huhu.. bis terbelah.. aDa la sepanjang 3cm... siAp dengan pAsir mAsuk lAgi... kena kuarkan pAsir tu lagi... aDus!!! sAkit tul... pAstu bAlik ke KL jAlan tak betul... hAhA...

pAdan Muka zLa dengan kenAngan itu...

++ mY cLassmate... 3DDG UTMKL sEksyen 28 ++

-- kOrang mEmang best + sporting + kElako + seMuala... --
- lEcture kami kata, kami budak2 sPorting berbanding sEksyen 27 same course...coz diorang bUdak2 uLat bUku + sMart -

(tHanks to pUan bAtiah atas pujIan itu)
mmUah........

** 4 gAdis adalah kAmi rApat sEkawan **
fRom lEft (up) - nOriez, sHaznie, fYda
fRom lEft (dOwn) - buSzary, zLa
** 1 jEjaka itu...kAwan kAmi... menggedik nak pose sama plak... buszari oh buszarry ... **

++ nIe pArtner aku timE "kAyak cOmpetition" ... liHatla betapa aku keciknye... haha... nama dia sAmeer... acTually, kaMi memang di Gandingkan dengan pArtner lElaki semua.. disebabkan cUkup2 je Bilangan lelaki pErempuan... kaMi dapat nO. 2 ++

hEbat juga KaMi kan... aHakS!!

sAmpai sini sajela ya...
pEnat sudah...
lAgipun aku kena Kuar nie... p aMIk duit bYar sEwa..
da bApe haRibulan nie..

oKla.. aDios ...

bUbye..
wAssalam...

.:: nEIghbOUr ::.

Posted by kami zuzi ... at Sunday, June 07, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sElamat pagi semua...

hUh! apa da jiran2 umah aku nie... eNtah buka lagu iNdia la plak...dahla aku bangun dah pagi sangat hari nie... hehe...weekend ku untuk sleeping tau...

hEhe...plAk ada berita iNdia...senget tul...

hA! sayup2 kedengaran lagu India tu...dAhla merdu.. eNtahla... songot!

below india senteces...dont know lor...

"dei rombha feel pannavai" - tAmil

hAha... aku memang tade keje...


Saturday, June 6, 2009

.:: thE stOrE In mEmOry::.

Posted by kami zuzi ... at Saturday, June 06, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam semua..
aKu pun tak tahu nak habaq pasai pa kat lam nie..
bIle ku terjah kembali gallery photo aku...
tErkedu kU pada gambaq aku keja **tHe sToRe** lu..

nIela uniform aku...hehe...

++ gAmbq dari atas...erm...kelihatan kepalaku besaq...hahaha...erm, niela serba sedikit uNiform tHe stOrE .... ia dipakai sEmasa tiada sales...hehe.. seluar dia mErah tau...dilengkapi dengan kEmeja pjg pink + vest mErah + ribbon (wArna ikut Dept.) + sEluar pjg mErah + kAsut hItam + tUdung pUtih ++

pOst aku : clErk je... cUstomer sErvice dEpt

dUk nak ngadap cUstomer setiap hari...banyak fi'il tau dak.....stress!!

** iNi plak time aku dah hantar rEsign lEtter... notIce 1 mOnth... so, aku gedik2 pakaila baju tShirt pUtih ja... hUhU... aku hantar nOtice 24hours, terus kena rEject, immediate gaji aku tak masuk...kelako tul kenangan itu...**

-- nIe ngan Norizan... dia nie sEnior aku la... tapi dia pangkat adik je ngan aKu... one dept... kItorang kecoh... hAri2 mAkan coklat... huhu, mkn plak kena sOrok2... hP pun kena cuRi2 guna... haha.. rule is rule --

^^ nIe aku ngan supervisor aku..nama dia Badrishah.. kAmi panggil kAk b or cik sHa... dia memang best... understanding pErson... lOt sEnse of hUmor... huhu.. this tIme tengah ada macam campaign la rasanya...eNtah.. dah ilang ingatan aku... hUhU...^^

sO, ini jela santapan
untuk kawan2 aku... sElamat membaca..

aPapun... tHE stOre banyak kenangan...

tHanks semua

bUbye...mmuAh..........



.:: AlhAmdUlillAh ::.

Posted by kami zuzi ... at Saturday, June 06, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

sYukur ke hadrat ilahi kerana pEngorbanan aKu selama ini mendapat hasil yAng baik...
tApi perjuanganku masih lAgi panjang...
aKu harus meneruskan kejayaan ini...

sAlam kembali buat semua...
tErima kasih...

** paling teristimewa buat mak abah yang banyak memberi sokongan... kejayaan ini milikmu bersma **
mmuah..........kiss for you mAk aBah

dAaa...

Friday, June 5, 2009

.:: 05 jUn 09 ::.

Posted by kami zuzi ... at Friday, June 05, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
cAalam cemua...

iTe nak cite nie...
aDuyai... tetanan tul r..
iTe tak uke au..

iTe ase nak terebang je au...
nAk p ane eik ecok...

tAtau la...
mR ite plak iye keje la tot...

aTe kawan ite, ite leh jadi cigu tadika.. hehe

hAha...cebab ite uke cakap "ngade - ngade"...

** aWak nak tau tak???...aWak nanak tau ke??? ala...ite nak kaci tau gak... tak kile tak kile... **
*** lEh jadi kelepot au kalau ite duk "seteres" aje ***

huhu.. " seteres ite...huhu...tapi nie da tahap tatau nak ate dah lor"...

oKlah.. ite pun tak tau nak cakap ape...

iTe daa...............mmuahhhhhhhhh

Thursday, June 4, 2009

.:: rAmbUtAn ::.

Posted by kami zuzi ... at Thursday, June 04, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

tOpik ite pada hali ini .:: rAmbUtAn ::.

tApi nape ngan rambutan??? aDakah anda juga tertanya-tanya???

cIk sEnget ingin membuat pengumuman...

ha!

cApe yang tak kenal ngan buah nie???
cUba anda tanya pada diri anda sendili???

sApe yang tak tahu memang kena masuk **hOspital tAnjung rAmbutan**

- aNda dikehendaki menaiki "keretapi" untuk ke hOspital tAnjung rAmbutan -
aDakah benar??? tAnya pada yang pakar....huh!

- tAnjung rAmbutan dalam lipatan - ha! apa yang telah berlaku???

- hOspital bAhagia uLu kInta pErak -
hOspital ini kalau anda tidak percaya...pemandangan dia sangatla cantik....

** tAk pecaye ke??? **

lIhat, benar bukan apa yang diperkatakan...
jIka hOspital ini tak indah... pesakit akan lebih tertekan...

dAri kisah rAmbUtAn ke hOspital tAnjung rAmbutan...

huh! sangatla dahsyat..

** cErita ini hanya rekaan semata-mata **

tApi saya pasti, anda semua tAk terhibur... kAn???

sAlam adios semua...


.:: 16 mEI 2009 ::.

Posted by kami zuzi ... at Thursday, June 04, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
Salam semua..

16 mEi - Teachers Day

tApi, nie bukan nak "celeberet" teachers day lor...

aCtually, 16 mEI masatu... "majlis kenduri kesyukuran AIsyAtUl mAIsArAh - 2yr old"

- besday kek acha -

- acha ngan adiah yang dia dapat -
** cekunun dapat 3 teddy bear - caje aje nak jeleskan aunty iye nie - tape2... hehe **

wHateve...erm...malam tu best...
cOz dapat kumpul 1 family...

-cAyang aCha aNgat-

mmUUah................

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei