Wednesday, July 29, 2009

*+* dOn't knOw hAppeNed *+*

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, July 29, 2009
Reactions: 
1 comments Links to this post
sAlam...
mUngkIn inila yAng dInamAkan peRjalAnan hIduP... dUgAAn dAlaM mEneMpUh perjAlaNan yang bAnyAk lIku nYe...
mUngKin Ini yAng tErpAksa kU temPuHi UnTuk kAli kE bErApa nTah...
mUngKin tAkdIr sUdAh mEneNtUkan...

tAbah dAn sAbaR mEneMPuh sEgAlAnYa...
seBagAimAna aKu bOleH mEneMpUh hAri2 lAlu yAng seBegInI rUpa...
begItu jUga UntUk mUnGkIn kAli iNi...

mUnGkIn tAngIsAn tEmAn seGaLa-gaLaNya...
luAhaN tErbAik UntUk menGubAti kiSaH iNi...

aDakAh bEnaR aTAu tiDaK... tIdAk kU kEtaHui...
mUnGkin sEbeLum Ini aKu mEndeNgar ePiSoD rakaNkU...
kAli iNi, aKu mUngkIn jUa tErpAksa tempUhI bEnda yaNG sAma...

bEtaPa sUkar uNtUk aKu lAlUinYa...
aDakAh iNi beNtUk pErjAlanAn hIduPkU...

ditAmbAh dEngAn bEbAnan kErjA yAng seMAkIN BeRtAMBaH...
AkU MuNGkIN tIdAk aKan lAma dIsItU...
aKu tAk lArat deNgAn bEbanAn kErjA yAng meLamPau iTU...

hAnya Allah temPat aKu mEmOhOn...
kEpAdaMu jUa tEmpaT kU memInta....
semOga hIduPkU aKan seMakIn taBah dAn diLimpAhi deNgan pElbaGai kEcerIaaN...

mUnGkin KL bUkan lAgI teMpAt uNtUk aKu tErUskan hIduP inI...
iTu hAnyA aPa yAng aKu mAhukaN... tapi, bEtaPa sukaR uNtUk aKU mEncarI "sEsuaTu" yanG lebIh bAik daRi kIni...


aKu pErluKan yAng tErbAik UntUk hIduP aKU...
pelBagaI pAncarOba yAng teRpaKsa aKu tEmpUh...

tErIma kAsih aTas sEgalanYa...

wAssAlam...

Tuesday, July 28, 2009

*+* mEssy *+*

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, July 28, 2009
Reactions: 
2 comments Links to this post
sAlam...
aKu yaNg sEdang mAkan aPPle...

sEdap...
cRuNchY... nYum2...

tApi, aKu tgH sErabut dEngAn aCcOunt nI...

tUlOn... tulOn...
nIe baru basIc acCOunt...

seKali aKu keNa wAt yAng pelIk2... bIsla mAMfUs...

akU nak jAdi wOnderpEts lA...

yAng pentinG " kErjA...sAma! "...
hAhA...

mUngkIn aKu sErabUt mAcam nIe...
iSh! bIngUng...

mCm kUciNg nI yAng tErsePit... hAhA...
aGak2 aKu kOt lA tu...
???

dAhLa dI ++ dEnGan jErAwaT...
oH nO! strEss...
sAkIt oTak aKU diBuatnYa...
tuLon... tuLon...

hAhA...
sEkali bIjI mAte aKu tErJegIl cAm nIe...

oKla... nAk cOn'd mY wOrk...
nAnti bOss mAre tAu...

i dOnt lIke!
u lIke???

cRazIe...
hUHu...

oKla...
wAssAlam...

Monday, July 27, 2009

*+* lAzY *+*

Posted by kami zuzi ... at Monday, July 27, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam...
aKu mAlas rI nIe wEi...

tAla tAhu la kEnapa...


bErseRabut oTak aKu...
eH! maNA ade... oK je...

kOranG nAk tAhu tAk???
tAnAk udAh... eLeh.. tanak2 pUn tApi bAca sAmpAi khAtam... hAhAHA...

kAt Opish aKu nIe... sUram sEpi sEram sEjUk seNyap sAYup pUn tAkde...

hAhA...


27 jUlai 09
bOss sUh aKu wAt "oFFice jOb" - tErtuNggAk

mCm bIll plAk... lEh tErtUnggAk...
sEkAli aKu tErtOnggeNg dA...


hUhU...

aPa oRang kAta..."fRust mEnOnggeNg"
hUahUahUa...

dA lA muKa aKu nIe kEnapA eNtah... sAkIt oTak tUl r...
tAk bIs dEngAn aCne sAje...
tEnsiOn bEb...

eRm... bOsan la Wei...
oKla... aKu nAk amik wAt kEje...


lOve yOu

oWh hO! Ops! sensOred...

-hAve fUn-

lOve lOve lOve

Sunday, July 26, 2009

*+* tAk fAHam & tAk sEdar & bEncI *+*

Posted by kami zuzi ... at Sunday, July 26, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam...
hAri nI ... 26 jUlai 09 - ahAd

aKu wAt gIle dAh...
jAm 5aM akU dAh tErjAga - keJutkAn mY dEar...
jAm 6.10aM aKu dAh bAngun uNtuk sIap g cLass... plAk tU cUacA sAnGatlA mEnarik... hUjan lEbAt... nAk tAk nAk... aKu g cLass... lAgiPun lAs tUtOrial... sAyang tAk g...

dEnGan pAyuNg da nAzaK..
aKu gUna jEla... sEkaLI tU... pAyung tU kEatas... hAhA...
nAsiB pAgI lAgi... aKu sEmPoi jeLa...

lAgiPun bAb2 g cLass nIe aKu xCitEd ckIt... eVen aKu saNgAtla sLeepY lAm cLass...
aT leAst aKu dApat iNpuT yAng bErgUna fOr mY fUtUrE n fInaL eXam (kLu2 yAng meNarik...)

jAm 2.30pM aKu kUA kElas...
tOdaY keNA lIK sEndirI cOz dEar taDe...it's Ok... dOn't wOlli b hAppI...

kUnUn nAk g mEdaN maRa nAk cUcOk RM RM RM... tApi cUacA sAngatla pAnas... tAk jadI la...
bUt, aKu g ke SOGO - nIat nAk lUnch... mEmang dA lApa tAhap melaMpau...

kUnUn nAk mAkan dI fOOd cOurt dIa... sEbab dA lApa nGat... fAst fOOD dA bOsaN...
nAik pUnyEla aTAs... oRg... mAk aI! mAcam aPe je...tEnsiOn sAnGat...

aPala diOraNg nIe... shOppiN' jE...
aKu pUn taK fAham... nAik pEnIng aKu dI bUatnYA...
bIAla dIOrang... aKu sKe gAk shOppin', tAPi kAlau dA ramaI... tAkdE dAya lA... pEning...

pAstu aKu Pun uShA kat bAwah pLak... tEnGOk fAst fOOd eVen taK seleRa... tApi fUll...
" HATE THAT SITUATION " - evEn dA jAm 3.00 pM...

lAstly, las chOice ... g kEdai "fOur lEave bAkery"
mKn rOti jE... bIs cIte...
mAkan tIme tUnggu LRT AMPANG...

bAlik sAmpAi umAh sAMbunG mAKan...
tApi sAkit kePAla...
tUka bAju... deCide tidO...
nYenYak sAmpai tAk inGat dUnia...

sIap aLarm jAp 18:15...
aLih2... aKu tErjAga bIliK gElaP...
aKu tErkeJut ingAt dA paGi...
tEngOk jAm dah 19:47...
aKu pUn tErkEjUt... iSh! pAgI ke mAlam...
sEbab mAMai kAn... aLih2... tEngOk cAlendAr plAk... suNdaY laGi...
bEtOl lA nIe.. aHad lAgi... mAlam lA... nOt In dA mOrnIn'
tApi kALu bEtOl dA mOrnIn... aKu wAt jAhat la... sKip kEje... hAhA.. bLi mC ke...(eVen tAk rEtI) HahAH...
cUak lEbEy bEB... pAdAn mUka Aku tidO waktU sEnjA... hEHe...
lEtIhlA... mEmaNg tAk lArat...

nAsib tAde sApe yAng kAcO...
kLAu tAk... mEmang gOram lO jAwabnYe...

aKu rasA nAk cUtI jE sOK...
bAdAn dA sAkiT2...
bEncI tUl lA...

oKla... aKu nAk fInd fOr iNfOrmaTion la...
bUbye...

dA dA...

wAssaLAm...

Saturday, July 25, 2009

*+* gRab thOsE *+*

Posted by kami zuzi ... at Saturday, July 25, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam

tIreD...
exHaustEd...


25 jUly 09 - sAturdAy

nIe ha!... aKu barU lIk mIdvaLley - mAsJid jAmek - pUduRaya
saNgatla pEnat bErjalan yanG tAk terHingga...sOwang plAk tu...

kUnunNya g mId nAk shOppin'... aLih2 tEngOk bArang seMua tAk bErkenan...
g jJuscO je...inGat nAk cAri bAju n sUar kEje...
hAmpe jE... hAmpAgas sUngguH!


thEn,

g F.O.S... feVreT sHOp la jUga...
gRab 2 tshIrt jE... sEbab bEngAng... nAk beLi bEnda lAin tAk dApat...


nIela 2 tshIrt tU...
uP : i lIke cOz sO swEEt n cUtE... mMuah... piNk plAk tu... cOmel ngAt
dOwn : thE Other onE pInk - i lIke cOz "fIrst aNNual 1986" hUhU... cOz i bOrn "1986"...

pAstu aKu keLapOan yAng aMat...
aKu dA ngiDam nAk mAkan kAt fOOd cOurt mIdvallEy...
aLih2... umAt nYa... yA rAbbi...
yEla... lAgipUn tIme lUnch... aKu pUn g usHA kAt exhibiTiOn lU...
kUnUn n hOpe nGat fOOd cOurt tU bErkurangAn uMatnYa...
nEngOk2... sAma aJe...

eXhibitiOn - "trEat pOints mAYbanK"
sErOnOk la ExhibItiOn nIe... aKu jEnguK eVen sOwang2...
ingAt nAk p tUka ATM mAYbank cArd to nEw tu...
tApi mAlas sEbab rAmai oRang dAn lApO...

jAdi aKU tUrUn kAt GL (grOund flOOr)... inGat nAk maM "tHe chIckEn rIcE sHOp" ... aLih2 keNa Q... tAk kUasa aKu...
lAstlY g peKena "lAksa shAck"
aKu amIk sEt " aSam lAksa + bAnduNg cIncAu + oTak-oTak" - RM15 cAmtuLa...
mAkan sensOwang jE...
oKla... sOdaP... tApi aKu tAk bIs dEngaN isI iKan je...
lUpe aKu nAk AmIk gAmbO...

paStu aKu g plAk kE
gUaRdIan... sEbab tU je Yang dEkAt nGAn pIntU nAk ke KTM mIdvaLley...

pAstU aKu nAik kTM yAng mAcAm sArdIN... bErmAcam-mAcam bAU adA...

pAstu aKU g kE mAsjId jAmeK pLak...
aKu rEmbAT sHawL (hitam)+ tUduNg bAwal (pUtIh - piNk - crEam)
aKu bLi yAng mUrah2 aJE...
aKu ni...kAlau bOleh sEgalaNya nAk mUrah...

tEnGAh2 aKu syOk pIliH tUduNg yAng mUraH iTu...
dEar cAll...

dEAr : aSsalamUalaikum
mE : wAalaikuMsaLam
dEar : kAT nE?
mE : mAsJid jAmEk, tEngAh pIlih tUdung...
dEar : g PLAZA RAKYAT jAp... g bLI tIckeT ke PENANG...mAlam Ni jAm yANg pAling lAst...
mE : hA! g PENANG... wAt Pe....???
dEAr : aDa gAme...
mE : oOO... oK2... I'll tRy bLi...
dEar : jAngAn tRy... tApi uSahaKan...
mE : hA yElA... jAp nI g ke PLAZA RAKYAT...
dEAr : nANti dA sAmPai gTAu yA... oN tHe wAy LIk KL nIe... (fROm PD tO KL)
mE : Ok
dEar : bUbye...
mE : bYE...

tErbanTut nAk beLek tUdung nGAn bAik... hAha... bAyar n bEli pIn tUdung plAk...
jAlan mAcam nAk pATah kAki... tUnggU LRT g kE PLAZA RAKYAT...

sAmpAi dA d PUDURAYA... aKu nIe mAna la nAK rEti sAngat bEli tIckEt...
iSh! mEntAng2 bAwa bEg bElAkang.. dEngAn bArang sHOppin' ... sO, oRang ingAt aKu nAk lIk kG... ("hUman pErcEptiOn")... aDala mAmAt nIe... nAk g mAna...???

mE : sIbUk jEla....
mAMat : kONSOrtIUm nI...
mE : tAkpe2... aLih2... dIa bW g kAunter...
mAMat : g manE?
mE : pEnang...
mAMat : bUtterwOrth ke sG nIbOng...
mE : eRm... OK2 tAkpe... nNt sAYa tAnya kWan sAya ...((sEbenarnYa nAk lari dAri mAMat tU n memAng tAk tAhu dEstinAtion yAng mn sAtu))... pAstu... aKu tEruS caBut lAri...

cAll dEar
mE : eRm... aDa KONSORTIUM... sg nIbOng kE bUttERwOrth???
dEar : sG nIbOng...
mE : oK
dEAr : cAri KONSORTIUM atAu TRANSNATIONAL
mE : oK, cAri... bUbye

*** lAMa2.. aKu dEcIdE sEndIri... pIlIh KONSORTIUM... jAM 1aM... RM36... sIngLe seAt... tAkleh cOuplE sEat... hAha... cEmBurU kA??? mAhAlnyE lA kan...??? iSh! ***

pAstu baLik kE mAluri...

mAlas nAK cIte pAnjanG...
hAha...

nIe pUn eNtah sApEla yAng nAk bAca...
kEpAda Pembaca sEmUA...

oKla... dEar dA cAll AjaK mAmam...
rIndU kAt dEar yAng cUk tU...

oKla... bUbye...
nAnti adA mAsa bUkA eNtrY lAin...

sAyang seMua...

wAssalAm...

Friday, July 24, 2009

*+* rEstlEss *+*

Posted by kami zuzi ... at Friday, July 24, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
aSsalamualaikum...
laMa sudA tAk uPdatE blOg...
sO pitY...

uhUks uHuks!!

dUnia kIni diGemparkAn dEngaN vIrus h1n1...
sAngatla menAkutkAn...
aPapun... saMa2la kiTa berdOa mudaH-mud
Ahan seMuanya dAlam keaDaan bAik henDaknyA...
aMin...

okLa...
nIe itE ade strAwberrY... bEst dApat tidO ngAn diA...


nIela strAwbErry yang dimaKsudkAn...
sAngatla nyAman tido sAma dIA...
sAmpAi malAs nAk bAngun...
hAHa...diA bEst mACam strAwbErry...

malAm tu LA... aku bAring2... tEtibe dtg iLham... aKu daLam hAti kAta " wOi zla...bEst gAkkan tidO pAkai stOkinG... hAhah"

aPalagi, g Amik lAm beG...pAkai n tidO... nyEnyAk baNgET...
mMUah...

"mAcam tidO deNgan suAmi... hAhaha... aYat takle bLa la bEb"
sUami mn ntAh...hAhA...



nIe plAk tsHirt MU...
tQ mY dEar fOr tHis pelaBurAn...

dAh iTe nAk gAk bAjU MU...
sOwi meNgabiskan RM RM kAmu...
hAdiAh kan...hEhe...

dEar = peMinAt fAnatIk MU (diTujUkan kePada kU)
lantaKla... jAnji tIckeT frEE...
heheHE...

saNgatla sAyang inI baju...
thAnks dEar...lOve yOu...
hOpe yOu tOO...


bIle sUdaH diSarUngkan
saNgatla MenArik...diSebabkan leNgan yAng sNgt pendek iTu bErlAinan kAle...
one RED n one BLACK
hehe...


wEi... kOrang Tau tAk...nIela Keje Aku pAs seMayang...
berpOsing tAk kena tEmpat...

hUhU... kaT pAntry rOOm... akU leh lEks cKit...
hehe...
cIk sIti n cIk sAra...dIAm2 tAu...

saYang kOrang semUa...mMuAh...

oKla...
baBy aIrul nAk tIdO la...
oPs!...

maLaM nI tidO nK pAkai stOkiNg lagI...
cOmel...
"ish zLa ni...peLik tul" - bak kaTa tAtAk yAnie...

bUbye cUme...nItE...
mMuaHH...

wAssAlam...

Sunday, July 12, 2009

*+* hAppy Or sAd *+*

Posted by kami zuzi ... at Sunday, July 12, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam sEMua...

11 jUlai 2009 - sAbtU

bAngun 12:30 ....midDay... hAha...
wEEkend la tIme akU nAk tOpuP seMula tIdO kU...

epIsOd kEje aKu mEmang tAk sKe sEntUh wEEkend...

sOrry mY fRens cOz nOt pArticiPate u aLL fOr "kAraokE"...
aKu tAk beRapa sANgat dEngan "kAraOke" nIe...
jEjak pUn tAk pErnah...

rAmai aJak tApi, mEmang tAk termAkan pUjukAn lAgila...
sOrry fRenz...

sO aPa... aKu sUrf tEnet kaT umAh...
tIdo sAmpai kUl 20:00...
mEmang syOk gIle la tIdo...

pAstu kUa mAkan...

nIe aKu mAlas nAk sTudy...

12 jUlai 2009 - aHad : kElas lA plaK...

hIdUp akU aGak tEnsiOn di+ deNgan kEje yAng semakIn beRlambAk...
dEngAn cUti yAng nAk hAbis...

aKu tRy mUlut kE mUlut uNtuk dApAtkan cUti withOut rEcOrd... tApi tAk bErjAYa...
hIdUp aKu tIred sAngaT...

pLan nAk g hOlidaY pUn tAkleH naK kATala... sEbab cuTi dAh tAkde... adA pUn uNtuK eXam...

rAYa mEmaNg tAk cUti lA kOt... sO sAd...

tEnsIOn............
hEpI ckIt jE kOt..............

+++ tAk sAbO nAK bIs bElAja +++
aKu kEna bIskan bElaJa aKU...
nEx wEEk aKu kEna sTudy sAmpAi tAK lARat la kOt...
kAlu kenA lIk mAlam...
bIslA pOintEr aKU...

tEnsiOn!


oKla... aKu nAk tiDO...
bYe...

Thursday, July 9, 2009

*+* PC kU *+*

Posted by kami zuzi ... at Thursday, July 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
cAlam...
kAbaRe...

nIela PC kU kAt BMSB...

cOmel kAn... aLahAi peLAsan lA mS sEngEt nIna rIbena...

aKu kAn kAt "pErtErnak vIruS pAling faMous"

kOrang nAmpaK kAn beAr cOmeL aku... aDA hUruf "Z"...
dIa tEmaN aKU... kEkAdang dIa lEtih gAk... cIan dIa...

** tApE tEddy... cIk nIna sEntiaSa tEman mU **

09 jUlai 09

cIk mAr (cLeaneR OfficE) & cIk nIna (zLa)

sEdaNg dia lAp mEja Aku yAng hAri2 sElerak...
tIbe2 dIa tEgur tEddy Aku... cIan tEDdy eJut Auw!

cIk mAr : kUcing nI tApe... dIa tAk yAh bAgi mAkan...
cIk nIna : (lAm hAti kU.... bUkan kUciNg la mAk cIk... tEddy bEar)
tApi tApeLa... aKu lAyan jE... hEhAe...

dOsE akU... cOri cIk mAr..
hEhE...
oKla... tAtA....

*+* MU vs MALAYSIA *+*

Posted by kami zuzi ... at Thursday, July 09, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam seMua...
dIsebabkaN aku tEngAh pOning kOpalO nIe...
jAdi aku tAke tIme nIe nAk wAt blOg jAp...

aLa... tErbalik plAk... aLa lAntakla...
aKu tEngaH pEning nIe...
aLa... aku faham dAh... dAn kAwan2 aKu puN fAham...
zlA meMe sEngeT...
hAhA...

tU tIckEt MU vs M'SIA tu...
18 jUlai 09 nIe...
- cIk sAra cEndOl (pAsti memBawa cendOl seBagai bEkalan meMbasahkan tEkak kAmi...)
- cIk sIti sIfir (aKan mNegira keCukUpan pEmain seMua...)
- cIk nIna rIbeNa (jAdi tUan puTeri... hAhA... pErasAn nAk mAmfus...)
- cIk gAyah vOguE (bErjAlAn aTas rEd cArpet... bErsama jErsey MU dEngAn pEnuh vOgue...)

* eN aHmaD dObi (bAkal mEnuTup kEdai dObi dEmi MU...bAnkruPt cKit jE...)
* eN lAn kAcaNg (bAwa kAcanG seGunI uNtuk dI lAhap oLeh kAmi...)
* eN mIKe bRagas (bAwa aGas-aGas uNtuK menGacau tEam MALAYSIA... hAha...)
* eN mAn lAksa (mEnjUal lAksa dI bUkit jAlil... pAsti lAku... pOk cIk kayO...)

* eN nUdIn (tEam bAru yAng haNya mEmbaWa mUka yAng sEriUs n swEEt... aHaks!)

teaM BMSB yAng spOrtIng bAkAl menggegarkan bUkiT jAlil sTadium....

MU... nAntikan kEhadiRan kAmi... hahahaAHahahA..

bUbye cEmua..

Saturday, July 4, 2009

*+* nO tImE *+*

Posted by kami zuzi ... at Saturday, July 04, 2009
Reactions: 
0 comments Links to this post
sAlam everybOdy...

nOw, i wanT tO disaPPear from thIs blOg...
sO sOrry for thAt... cOz i very bz rIte nOw...

eRm...
bZ fOr whaT ya???
mMmMM...

whAteve la...
hEhE...

oKla...
sAya nAk cOn'd dGn assIgnmEnt...

** hAvE a nIcE dAy gUys **

wAssalam...
gOOdbye...

hAEhAE...

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei