Saturday, July 25, 2009

*+* gRab thOsE *+*

Posted by kami zuzi ... at Saturday, July 25, 2009
Reactions: 
sAlam

tIreD...
exHaustEd...


25 jUly 09 - sAturdAy

nIe ha!... aKu barU lIk mIdvaLley - mAsJid jAmek - pUduRaya
saNgatla pEnat bErjalan yanG tAk terHingga...sOwang plAk tu...

kUnunNya g mId nAk shOppin'... aLih2 tEngOk bArang seMua tAk bErkenan...
g jJuscO je...inGat nAk cAri bAju n sUar kEje...
hAmpe jE... hAmpAgas sUngguH!


thEn,

g F.O.S... feVreT sHOp la jUga...
gRab 2 tshIrt jE... sEbab bEngAng... nAk beLi bEnda lAin tAk dApat...


nIela 2 tshIrt tU...
uP : i lIke cOz sO swEEt n cUtE... mMuah... piNk plAk tu... cOmel ngAt
dOwn : thE Other onE pInk - i lIke cOz "fIrst aNNual 1986" hUhU... cOz i bOrn "1986"...

pAstu aKu keLapOan yAng aMat...
aKu dA ngiDam nAk mAkan kAt fOOd cOurt mIdvallEy...
aLih2... umAt nYa... yA rAbbi...
yEla... lAgipUn tIme lUnch... aKu pUn g usHA kAt exhibiTiOn lU...
kUnUn n hOpe nGat fOOd cOurt tU bErkurangAn uMatnYa...
nEngOk2... sAma aJe...

eXhibitiOn - "trEat pOints mAYbanK"
sErOnOk la ExhibItiOn nIe... aKu jEnguK eVen sOwang2...
ingAt nAk p tUka ATM mAYbank cArd to nEw tu...
tApi mAlas sEbab rAmai oRang dAn lApO...

jAdi aKU tUrUn kAt GL (grOund flOOr)... inGat nAk maM "tHe chIckEn rIcE sHOp" ... aLih2 keNa Q... tAk kUasa aKu...
lAstlY g peKena "lAksa shAck"
aKu amIk sEt " aSam lAksa + bAnduNg cIncAu + oTak-oTak" - RM15 cAmtuLa...
mAkan sensOwang jE...
oKla... sOdaP... tApi aKu tAk bIs dEngaN isI iKan je...
lUpe aKu nAk AmIk gAmbO...

paStu aKu g plAk kE
gUaRdIan... sEbab tU je Yang dEkAt nGAn pIntU nAk ke KTM mIdvaLley...

pAstU aKu nAik kTM yAng mAcAm sArdIN... bErmAcam-mAcam bAU adA...

pAstu aKU g kE mAsjId jAmeK pLak...
aKu rEmbAT sHawL (hitam)+ tUduNg bAwal (pUtIh - piNk - crEam)
aKu bLi yAng mUrah2 aJE...
aKu ni...kAlau bOleh sEgalaNya nAk mUrah...

tEnGAh2 aKu syOk pIliH tUduNg yAng mUraH iTu...
dEar cAll...

dEAr : aSsalamUalaikum
mE : wAalaikuMsaLam
dEar : kAT nE?
mE : mAsJid jAmEk, tEngAh pIlih tUdung...
dEar : g PLAZA RAKYAT jAp... g bLI tIckeT ke PENANG...mAlam Ni jAm yANg pAling lAst...
mE : hA! g PENANG... wAt Pe....???
dEAr : aDa gAme...
mE : oOO... oK2... I'll tRy bLi...
dEar : jAngAn tRy... tApi uSahaKan...
mE : hA yElA... jAp nI g ke PLAZA RAKYAT...
dEAr : nANti dA sAmPai gTAu yA... oN tHe wAy LIk KL nIe... (fROm PD tO KL)
mE : Ok
dEar : bUbye...
mE : bYE...

tErbanTut nAk beLek tUdung nGAn bAik... hAha... bAyar n bEli pIn tUdung plAk...
jAlan mAcam nAk pATah kAki... tUnggU LRT g kE PLAZA RAKYAT...

sAmpAi dA d PUDURAYA... aKu nIe mAna la nAK rEti sAngat bEli tIckEt...
iSh! mEntAng2 bAwa bEg bElAkang.. dEngAn bArang sHOppin' ... sO, oRang ingAt aKu nAk lIk kG... ("hUman pErcEptiOn")... aDala mAmAt nIe... nAk g mAna...???

mE : sIbUk jEla....
mAMat : kONSOrtIUm nI...
mE : tAkpe2... aLih2... dIa bW g kAunter...
mAMat : g manE?
mE : pEnang...
mAMat : bUtterwOrth ke sG nIbOng...
mE : eRm... OK2 tAkpe... nNt sAYa tAnya kWan sAya ...((sEbenarnYa nAk lari dAri mAMat tU n memAng tAk tAhu dEstinAtion yAng mn sAtu))... pAstu... aKu tEruS caBut lAri...

cAll dEar
mE : eRm... aDa KONSORTIUM... sg nIbOng kE bUttERwOrth???
dEar : sG nIbOng...
mE : oK
dEAr : cAri KONSORTIUM atAu TRANSNATIONAL
mE : oK, cAri... bUbye

*** lAMa2.. aKu dEcIdE sEndIri... pIlIh KONSORTIUM... jAM 1aM... RM36... sIngLe seAt... tAkleh cOuplE sEat... hAha... cEmBurU kA??? mAhAlnyE lA kan...??? iSh! ***

pAstu baLik kE mAluri...

mAlas nAK cIte pAnjanG...
hAha...

nIe pUn eNtah sApEla yAng nAk bAca...
kEpAda Pembaca sEmUA...

oKla... dEar dA cAll AjaK mAmam...
rIndU kAt dEar yAng cUk tU...

oKla... bUbye...
nAnti adA mAsa bUkA eNtrY lAin...

sAyang seMua...

wAssalAm...

0 comments:

 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei