Monday, August 30, 2010

@_@ bOsan

Posted by kami zuzi ... at Monday, August 30, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
aku memang tak dapat lari dari perkataan ini "bosan"

juga "boring"
sampaikan org yang mendengarnya pun "bosan a.k.a boring"

walaupun aku bosan...tapi aku tetap boring...
walaupun aku boring...aku tetap bosan...
so, how?
aku bosan, boring....

Friday, August 27, 2010

@_@ red is red

Posted by kami zuzi ... at Friday, August 27, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
even tajuk "RED is RED"
font tetap "grey"... hehehe

hari ni saya adalah berbaju red...
atau dalam BM = merah...

pagi2 dah dapat title "cik ang ang"... dari housemate ku...
pastu kat opis pun sama..."mak ngah ang2..." dari boss...

erm...ntah buang tebiat apa plak la minggu ni nak pakai baju merah semuala...then, hari apa masatu pakai baju kebaya kale kelabu...memang macam haram ok...
yela, ntah pape... erm...

baju kebaya yang memang aku tak ske nak pakai sebab kalau berpeluh memang nampak ok...
erm, i love red...RED.fm pun i ske k...

love RED...haha..gile

@_@ saya gembira = saya stress

Posted by kami zuzi ... at Friday, August 27, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
saya gembira = saya stress

Thursday, August 26, 2010

@_@ sedih..

Posted by kami zuzi ... at Thursday, August 26, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
sad = sedih

Wednesday, August 25, 2010

@_@ Empress Hotel Salak Tinggi - bunuh diri...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, August 25, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
24ogos2010 - selasa
kami tanpa plan pergi berbuka puasa di Empress Hotel Salak Tinggi
okla...not bad...
RM46nett/person

erm..special sebab kerusi untuk dua org...hehe...
cuma 2pasangan jer...yang lain semua secara berkelompok...
ala, bukan nak cite pasal nie...
pastu meja penuh dengan makanan...makan tak ingat akhirat...
kul 8 baru p solat maghrib...masyaAllah
menu yang diambil antaranya...walaupun tak ingat nama sangat:-
lamb chop, crab + prawn + fish bakar, nasi grg ikan masin (bukan masin, malah manis...), sayur apa ntah, kacang buncis+udang, kepah bakar, hotdog, kepak ayam, sup ayam kampung, dessert yang comel2..., ABC, air sirap selasih, air mata kucing, air soya, air sarsi, ulaman2... terung, bendi. telur masin, salad buah, coeslow yang terbaik sekali... kerabu perut, kerabu apa ntah lagi satu, tempoyak, sambal belacan...

tu je kOttt, ada lagi lain, tadak larat mau makan...
pastu lepas solat maghrib... kuar la kan..dah selesai semua...
sekali tengok org ramai berkumpul kat belakang hotel..takdela belakang...macam kat tepi... takdela kecoh sangat...
pastu tak puas...so, kami p tengokla kenapa...upenyeeeeeeeee...

ada KEJADIAN BUNUH DIRI.. menurut org ramai....chinese from Unity College...sebab musabab tak tahu... tapi kami tak sempat nak tengok mangsa...sebab dah dibungkus untuk dibawa ke hospital...apa yang kami boleh nampak hanyalah darah...
scary gak...first time tengok gitu...

agaknya kenapa la eik dia bunuh diri...dari tingkat bape belas la tu...hati kering sungguh... masalah apa la agaknye yer...

tapi tak masuk berita pun lagi...erm, liputan pun tak buat...
itu yang nak diceritakan la...hehe

duk menggedik plak nak buka kat hotel...pasnie nak try kat tepi tasik putrajaya la..macam best jer....RM RM RM... kiok!

Tuesday, August 24, 2010

@_@ alhamdulillah

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, August 24, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
alhamdulillah...aku masih ingat lagi saat itu

saat aku sangat stress dengan pelbagai bahan rujukan...
salahku juga...
ske sangat membuat kerja "last minute"
sampaikan aku menangis2...
nasib ada yang menemani...
erm...
aku yakin aku mampu lakukan...
mungkin itu yang dinamakan sebuah pengorbanan...

aku gembira dan bersyukur kerana usaha ku itu membuahkan hasil yang cemerlang...
terima kasih kepada lecturer ku Puan Faezah Eliza
"u r among da best lecturer i had ever seen"
sebenarnya aku merindui semua itu
tetapi "finance" membataskan aku untuk semua itu...
jadi, aku tangguhkan sementara...
semoga membuka lembaran baru buat aku tahun depan
jangan sedih tau "aku"... 
tapi jika ini yang aku inginkan, kenapa pula aku perlu bersedih...
mungkin jika diteruskan aku akan mengalami kesempitan wang...

lagipun tujuan ku ingin "settlekan" semua masalah ku...
biarla lambat pun perjuanganku...

aku tidak akan mengalah...
semoga aku terus tabah

jangan menangis lagi ok!
ucap syukur kepadaMu Ya Allah kerana memberiku kekuatan disaat itu walaupun mungkin tanpa sedar aku seperti memberontak dengan segala tugas ku itu...

Alhamdulillah...

Friday, August 20, 2010

@_@ menyerah kalah lebih baik kah???

Posted by kami zuzi ... at Friday, August 20, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
menyerah kalah tu baik ke?
baik sangat ke jd org yang menyerah kalah setelah dengan penuh keikhlasan memohon dari Nya dan merasai akan petunjuk Nya
menyerah kalah dalam situasi apakah yang dikatakan BAIK???

perlukah mengejar benda yang tak pasti? atau membiarkan ianya pergi begitu sahaja?
perlukah menderita atau biarkan org yang kita sayang menderita?

aku nak menyerah kalah...tapi tak semudah itu...
kekuatan apakah yang aku telah temui ini???
dengan sentiasa mendekatkan diri dengan Allah, kerana Allah menyayangi umatnya yang sentiasa ingat akan Nya...
perlukah aku mendengar semuanya...
perlukah aku pertahankan tanpa aku rasa apakah penguhujung kebahagian atau keseksaan yang bakal aku terima??
Allah kan tidak akan bagi dugaan yang umatnya tak dapat nak pikul...
jadi, untuk apa terus menyerah kalah bukan???
tapi, kenapa semakin lama, aku semakin hendak menyerah kalah...

aku nak jadi macam kawan aku yang kuat itu...
aku nak menyerah kalah ke atau camne???

situasi apakah yang aku terima ini???
menyerah kalahkah lebih baik???

@_@ sekali lagi... :-(

Posted by kami zuzi ... at Friday, August 20, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
seperti hendak menangis dibuatnya...
sekali lagi dugaan ini ku perlu tempuh...
Ya Allah kuatkan hati ku dan hati nya Ya Allah
aku tahu, setiap yang berlaku punya hikmah...sekuat mana pun aku... hati ku tetap runtun dan pilu...
apakan daya...hidup perlu diteruskan
walau semanis mana kehidupan lepas itu, walau sepahit mana ia perlu ditempuhi kini, kita perlu pandang ke depan...
jalan terbaik adalah dengan meminta dikuatkan, diberikan ketenangan oleh Allah S.W.T
hendak menangis seperti tidak lagi mampu...
hanya kesabaran dan ketabahan saja
jangan cepat berputus asa...
segala petunjuk yang Engkau telah berikan...aku yakin dengan Mu Ya Allah
Kau tahu segala isi hatiku Ya Allah

 

Thursday, August 19, 2010

@_@ best kan kena maki hamun..kena perli2...kena marah2...

Posted by kami zuzi ... at Thursday, August 19, 2010
Reactions: 
2 comments Links to this post
salam

kenapa eik... banyak sungguh dugaan di Bulan Ramadhan ini...
MasyaAllah

best betul bile kena marah, kena maki maki ckit...kena perli2...
AAK...(ada aku kisah)
dalam hati aku sedikit kisah mungkin... dimulut juga... Ya Allah... bulan ibadah ni sepatutnya menjaga anggota badan...tapi, aku telah tidak menjaganya...
mungkin sebab aku terlalu stress... kOrang tahu apa itu stress dan kesannya jika tidak dikawal... meh aku nak kongsi...

Stress : In short, it's what we feel when we think we've lost control of events...
Warning : Stress can cause severe health problems and, in extreme cases, can cause death.

ini bila dalam omputih...ala, korang mesti faham punya la...

 aku rasa dah nak gila tahu... 

 

Wednesday, August 18, 2010

@_@ bila nak tenangkan hati seketika di opis...

Posted by kami zuzi ... at Wednesday, August 18, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam semua

salam ramadhan al-mubarak
harap selamat menjalani puasa dengan sepenuh tawaduk dan keihklasan... moga menemui khilawatul iman INSYAALLAH

bile aku nak tenangkan hati kan...pastu taknak la kununnye maki2 org, marah kan...
aku akan dengo lagu nasyid nie...

lagu yang didendangkan oleh MAHER ZAIN...
HIJJAZ, OPICK, IN TEAM...dan segala bagaila kumpulan nasyid yang wujud...

ALHAMDULILLAH aku menemui ketenangan itu...
disebabkan aku kat opis nie sowang je gegurl... jadi aku pun melayankan la diri sendiri... yang lelain tu senyap... tak pela... yang penting tak mendatangkan kemarahan kepada aku...

cukupla aku dah marah2 masatu...tak baik tau... tapi tula, jangan nak duk didiamkan jer..kena ajo gakla...
sakit hati gak la dibuatnya...

aku kena semangatkan diri aku balik nie... dah susut dah nie...tak best dengan diri sendiri...
semoga aku menjadi golongan yang sentiasa bersyukur
 

Tuesday, August 17, 2010

@_@ jom gelak2

Posted by kami zuzi ... at Tuesday, August 17, 2010
Reactions: 
1 comments Links to this post
haluuu
eh korang tahu tak...hidup nie... kenala gelak selalu barula awet muda..macam saya KER??? 
uweks!! nak muntah org membacanya...

gelak sowang2 pun ok gak tau...cuba try test la sana

kah kah kah...
kih kih kih...
kuh kuh kuh (dah macam beruk jer....lalalala)

kenapa eik nak ajak korang gelak...erm, sebab aku rasa aku dah lama tak gelak tau...

sampai kat opis aku di ajar untuk lebih senyum sebab aku sendiri dah lama tak senyum...

manala aku nak senyum...kesengsaraan wei duk kat sini...HANYA TUHAN SAJA YANG MENGETAHUI...

kenapa boleh aku bersabar??? entah....kakakakakaka... gile ke ape aku nie..
org kata, kerja dikelilingi lelaki ni seronok...YE KER??? 
apa la yang seronoknye... bukannya belanja aku makan... hari2 letak hadiah atas meja aku ker... TAKDE PUN... so, apa yang seronoknye...

gelak gelak... hihihihihi...mental sah aku dilanda kesawanan yang tidak melampau OK!

lalalala.... tatata...

Monday, August 9, 2010

@_@ sabar

Posted by kami zuzi ... at Monday, August 09, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
aku kena bersabar

tapi aku rasa aku dah tak boleh sabar
 

Friday, August 6, 2010

@_@ minggu yang menyakitkan kaki...

Posted by kami zuzi ... at Friday, August 06, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
sayangilah kaki anda yang cantik itu anugerah dari Allah S.W.T

sebenaqnya nak habaq mai ja...
penat la minggu nie... nak kata ke hulur ke hiliq takdak la sangat...

tapi, jalan pergi dan balik ke satu2 tempat menggunakan jalan kaki...
eh, apa yang aku nak kata nie...

erm..ntahla aku sendiri pun naik konfius...
ni petang nie nak lik kg... malam kang baru sampai... esok plak nak kena study sabtu ahad na...

ahad petang dah balik KL ... isnin kerja.. pahtu ingat nak balik kg lagi... hahaha... 
agak2 nye tengah sewel ke ape ntah... pas dah tu selasa plak final exam kat s.alam

pas tu rabu dah posa... haish! jalan saja na... lalalala
kunun nak bukak posa ngan famili...tak dapek den nak nolong ler...

 

Monday, August 2, 2010

@_@ Fitness First

Posted by kami zuzi ... at Monday, August 02, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
salam
saya memerlukan pertolongan sesiapa sahaja...
urgent...

ada tak sesiapa disini yang nak join FITNESS FIRST...
sebab saya nak transfer account la...

means, nnt kalau ada sesiapa yang nak... just sambung bayar fees jer bulan2...
saya pun baru je 6 bulan join... tapi, waktu n wang ringgit membataskan...

tolong eik korang kalau ada sesape yang nak join...kite transfer account jer...
perlukan segera... apa2 boleh PM saya di eenzla@yahoo.com

letakla subject : Fitness First...
thank you so much all

@-@ amik mOod g keje

Posted by kami zuzi ... at Monday, August 02, 2010
Reactions: 
0 comments Links to this post
hari ini saya telah mengambil mood untuk pergi keje dengan memakai...
ini kain...ops! tapi sudah disiapkan menjadi kain Ok...
erm, saya sangat ske..sebab dia comel...

hehe
saya kan pantang dengan benda yang comel...
kain dia sangatla best...cOtton la katakan...
ini la kain dia... lalalalala

 
 

KamiZuzi SweetCraft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei